Son dakika Toros Dağları haberleri, Toros Dağları son dakika, son dakika Toros Dağları

Son Dakika Toros Dağları Haberleri

  • Erzincan'da Ramazan Ayında Aydınlatılmış Pistlerde Gece Kayağı
    12:12 Erzincan'da Ramazan Ayında Aydınlatılmış Pistlerde Gece Kayağı

    Erzincan'da kayak severler, ramazanın kayak sezonuna denk gelmesi nedeniyle iftardan sonraki zamanlarını aydınlatılmış pistlerde geçiriyor. Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde gece kayağı saatleri, ramazan için değiştirilerek 19.30-22.00 saatleri arasında kayak severlere hizmet veriliyor. Vatandaşlar, ramazanın bu yıl kayak sezonuna denk gelmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getiriyor.

  • Van Gölü'ne dikkat çekmek için Berit Dağı'na tırmandılar
    10:51 Van Gölü'ne dikkat çekmek için Berit Dağı'na tırmandılar

    Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinde bir araya gelen dağcılar, Van Gölü'ne dikkat çekmek için karla kaplı Berit Dağı'na tırmandı. Zirveye ulaşan dağcılar, 'Van Gölü kirlemesin, mavi kalsın' pankartını açarak farkındalık oluşturdu.

  • Hakkari-Şırnak yoluna çığ düştü, Dev çığ Zap suyunun akışını kesti
    10:31 Hakkari-Şırnak yoluna çığ düştü, Dev çığ Zap suyunun akışını kesti

    Hakkari'de etkili olan karla karışık yağmur, 3 bin 478 rakımlı Sümbül Dağı'ndan çığın inmesine neden oldu. Devasa çığın Zap suyunun akışını kesmesi cep telefonuyla kaydedildi. Can ve mal kaybı yaşanmazken, yol açma çalışmaları başlatıldı.

  • Bolu Güney Çevre Yolu Hizmete Alındı
    14:01 Bolu Güney Çevre Yolu Hizmete Alındı

    Bolu'nun ulaşım ağının gelişmesi ve trafik sorununun çözümü amacıyla inşa edilen Güney Çevre Yolu törenle hizmete alındı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz, yolun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Bolu'nun ulaşım ve altyapısı için yapılan yatırımların önemine değindi. Yolun tamamlanmasıyla birlikte Bolu'da ulaşım süresi kısalacak ve tasarruf sağlanacak.

  • Kayseri'deki Erdemli Vadisi Turizme Açılıyor
    11:57 Kayseri'deki Erdemli Vadisi Turizme Açılıyor

    Kayseri Valiliği tarafından yürütülen projeyle turizme kazandırılan Erdemli Vadisi, keşfedilmeyi bekliyor. Bizans dönemine ait kayadan oyma kilise ve yapıları barındıran vadi, turistlerin ilgisini çekiyor. Proje kapsamında vadiye karşılama binası, yürüyüş yolu ve aydınlatma gibi yenilikler yapıldı. Erdemli Vadisi'nin geleceği parlak görünüyor.

  • Ilgaz Dağı'nda Mart ayında kar güzelliği: Ramazan'da kayak keyfi
    17 Mar Ilgaz Dağı'nda Mart ayında kar güzelliği: Ramazan'da kayak keyfi

    Kastamonu-Çankırı sınırında bulunan Ilgaz Dağı, Mart ayında yağan kar ile ayrı bir güzelliğe büründü. Ilgaz Dağı'nı ziyaret eden vatandaşlar ise Ramazan ayında kayak yapma fırsatı buldu. Ramazan ayında ilk kez kayak yaptığını söyleyen Furkan Yaman, '10 yaşından beri kayak yapıyorum. Ilgaz Dağı'nın kar kalitesi ve atmosferi çok güzel. İlk kez Ramazan ayında kayak yapıyorum.'

  • Dağ Kayağı Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası Erzincan'da yapıldı
    17 Mar Dağ Kayağı Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası Erzincan'da yapıldı

    Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen sporcuların katıldığı Dağ Kayağı Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası, Ergan Kayak Merkezinde düzenlendi. Sporcular, tırmandıkları yerden kayarak en kısa sürede yarışı bitirmeye çalıştı. Dereceye giren sporcular madalyalarını aldı.

  • KARSDAK Üyeleri Kısır Dağı'nda Zirve Yaptı
    17 Mar KARSDAK Üyeleri Kısır Dağı'nda Zirve Yaptı

    Kars Dağcılık ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARSDAK) üyeleri, karla kaplı 3 bin 197 rakımlı Kısır Dağı'nda zirve yaparak Türk bayrağı ve Atatürk posteri açtı. Dağcılar, kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi bulduğu dağda yürüyüş gerçekleştirdi. KARSDAK Başkanı Özfer Koçak, her sene kış faaliyetleri kapsamında Kısır Dağı ve diğer dağlarda faaliyet yaptıklarını belirtti.

  • İzlanda'da son 3 ayda 4. yanardağ patlaması! Bölgede OHAL ilan edildi, vatandaşlar kısa mesajla tahliye edildi
    17 Mar İzlanda'da son 3 ayda 4. yanardağ patlaması! Bölgede OHAL ilan edildi, vatandaşlar kısa mesajla tahliye edildi

    İzlanda'nın Grindavik kasabası yakınlarında son 3 ayda 4. kez yanardağ patlaması meydana geldi. İzlanda polisi "Bu zamana kadarki en güçlü patlama" olarak nitelendirdikleri olay sonrasında OHAL ilan ederken, bölge halkı telefonlarına acil durum kısa mesajları gönderilerek tahliye edildi. Öte yandan bölgeden servis edilen fotoğraflar yaşanan felaketin vahametini gözler önüne serdi.

  • Kastamonu'da yüksek rakımlı noktalarda kar yağışı etkili
    16 Mar Kastamonu'da yüksek rakımlı noktalarda kar yağışı etkili

    Ilgaz Dağı ve çevresinin yanı sıra Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerini il merkezine bağlayan Yaralıgöz ve Oyrak geçitlerinde kar yağışı etkili oluyor. Yağışın ardından kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı, bazı bölgelerde sis nedeniyle görüş mesafesi düştü. Daday, Küre, İnebolu, İhsangazi ve Ağlı ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar yağışı devam ediyor.

  • Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi'nde Kayak Sezonu Devam Ediyor
    16 Mar Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi'nde Kayak Sezonu Devam Ediyor

    Kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi'nde yerli ve yabancı ziyaretçiler, doğal güzelliklerin tadını çıkararak kayak, snowboard ve kızakla kayma imkanı buluyor. Mart ayında bile kar yağışının devam etmesiyle birlikte kayakseverler, Ilgaz Dağı'nda keyifli bir sezon geçiriyor.

  • Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Tümen ve Hudut Komutanlıklarını Denetledi
    16 Mar Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Tümen ve Hudut Komutanlıklarını Denetledi

    Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Şırnak'taki 23'üncü Piyade Tümen Komutanlığı, Zinar Dağı üs bölgesi ve Şırnak Gülyazı'daki 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı'nı denetledi.

  • Kara Kuvvetleri Komutanı Şırnak'ta İncelemelerde Bulundu
    16 Mar Kara Kuvvetleri Komutanı Şırnak'ta İncelemelerde Bulundu

    Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Şırnak Gülyazı'daki 48'inci Hudut Tugay Komutanlığında inceleme ve denetlemelerde bulundu. Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Bayraktaroğlu'nun ayrıca Pençe-Şimşek Harekat bölgesinde bulunan Zinar Dağı üs bölgesini ziyaret ettiği belirtildi.

  • Haftanın En Fazla Kazandıran Yatırım ve Emeklilik Fonları
    16 Mar Haftanın En Fazla Kazandıran Yatırım ve Emeklilik Fonları

    Bu hafta en fazla kazandıran yatırım fonu, Hedef Portföy Poyraz Hisse Senedi Serbest (TL) Fon oldu. HDI Fiba Emeklilik ve Hayat AŞ İstanbul Portföy Değişken Emeklilik Yatırım Fonu ise en fazla kazandıran emeklilik yatırım fonu olarak belirlendi. İşte haftanın en fazla kazandıran 10 fonu...

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji alanında bağımsızlık için çalışıyor
    15 Mar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji alanında bağımsızlık için çalışıyor

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hatay'ın Payas ilçesinde yaptığı konuşmada, enerji alanında dışa bağımlılığı ortadan kaldıracak adımlar atmak için çalıştıklarını ve daha çok çalışmaya ihtiyaçları olduğunu belirtti. Bayraktar, Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğini söyledi ve Cumhur İttifakı'nın belediyecilik anlayışıyla Hatay'ı ayağa kaldıracaklarını vurguladı.

  • Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Halkla Buluştu
    15 Mar Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Halkla Buluştu

    Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Kenan Evren ve Toros mahallelerinde halkla buluştu. Karaisalı'da Adana Büyükşehir Belediyesi'nce verilen iftar programına katıldı, Karaisalı Nergizli Köyü'nde, üreticiye tohum dağıttı.

  • Bolu Dağı'nda yoğun sis etkili oluyor
    15 Mar Bolu Dağı'nda yoğun sis etkili oluyor

    Türkiye'nin önemli geçiş güzergahlarından biri olan Bolu Dağı'nda, sis nedeniyle görüş mesafesi yer yer 5 metreye kadar düştü. Düzce kesimi ile Bakacak, Karanlıkdere ve Darıyeri hasanbeyköyü mevkilerinde yağmurun da etkisiyle sis yoğunlaşıyor. Ekipler, olumsuzluk yaşanmaması için önlemler alırken, sürücüler de asgari hız sınırlarında seyrediyor. Özellikle Bakacak ve Karanlıkdere bölgelerinde görüş mesafesi son derece kısıtlı.

  • Bolu Dağı Tüneli'nde Devrilen Tır Ulaşımda Aksamaya Neden Oldu
    15 Mar Bolu Dağı Tüneli'nde Devrilen Tır Ulaşımda Aksamaya Neden Oldu

    Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli mevkisinde meydana gelen kazada, Uğur Y. idaresindeki silobas dorse takılı tır devrildi. Kazada, yolun iki şeridini kaplayan silobas dorse nedeniyle ulaşım İstanbul istikametinde aksadı. Ulaşımın normale dönmesi için tırın vinç yardımıyla kaldırılması gerekti.

  • Bolu Dağı'nda yağmur nedeniyle tır devrildi
    15 Mar Bolu Dağı'nda yağmur nedeniyle tır devrildi

    Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı geçişinde yağmur yağışı sebebiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan tırın çimento yüklü silobas dorsesi yolu kapattı. Kaza sonucunda trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.

  • Erzurum ve Ardahan'da Kar Yağışı
    15 Mar Erzurum ve Ardahan'da Kar Yağışı

    Erzurum ve Ardahan kent merkezlerine kar yağdı. Erzurum'da öğle saatlerinde etkili olan kar yağışı, cuma namazından çıkan vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Kent merkezindeki tarihi yapılar da kar yağışıyla beraber güzel görüntü oluşturdu. Ardahan'da aniden bastıran ve lapa lapa yağan karla etraf beyaza büründü. Aralıklarla devam eden kar, hava sıcaklığının 3 derece olması nedeniyle yerde uzun süre kalmadı. Kar yağışı, Ardahan-Artvin kara yolunun Sahara geçidi ile Türkgözü-Posof-Damal kara yolunun Ilgar dağı mevkilerinde etkisini artırdı.

  • Kastamonu Valiliği, Tanıtım Filmleriyle Kenti Ziyaretçi Sayısını Artırmayı Hedefliyor
    15 Mar Kastamonu Valiliği, Tanıtım Filmleriyle Kenti Ziyaretçi Sayısını Artırmayı Hedefliyor

    Kastamonu Valiliği tarafından çektirilen 34 tanıtım filmiyle kenti ziyaret edenlerin sayısının artırılması hedefleniyor. Valilik koordinesinde KASTAB tarafından hazırlanan tanıtım filmleri, hem İngilizce hem de Türkçe olarak yurt içi ve yurt dışında fuarlarda yayımlanacak. Filmlerde kentin doğal ve kültürel güzelliklerine yer veriliyor. Vali Meftun Dallı, Kastamonu'nun turistik potansiyeline dikkat çekerek herkesi kente davet etti.

  • Iğdır'daki Erhacı Sulak Alanı, Göçmen Kuşları Ağırlıyor
    15 Mar Iğdır'daki Erhacı Sulak Alanı, Göçmen Kuşları Ağırlıyor

    Ağrı Dağı'nın Iğdır tarafındaki Erhacı Sulak Alanı, havaların ısınmaya başlamasıyla güney yarım küreden gelen kuşları ağırlamaya başladı. Iğdır, kışı geçirmek için güney yarım küreye giden göçmen kuşlara gidiş ve dönüş yollarında mola noktası oluyor. Sulak alanda yapılan çalışmalarda 103 kuş türü tespit edildi ve nesli tehlike altında olan kuşlar da bulunuyor. Kız kuşu (Vanellus Vanellus) ise sıklıkla görülebilen türler arasında yer alıyor. Kuş bilimci Mete Türkoğlu, Iğdır'ın kuş göçleri için önemli bir merkez olduğunu belirtti ve sulak alanların korunması gerektiğine vurgu yaptı.

  • Kımıl Dağı'ndaki steller Kommagene'nin dini tarihe yeni bir soluk kazandırdı
    15 Mar Kımıl Dağı'ndaki steller Kommagene'nin dini tarihe yeni bir soluk kazandırdı

    Kımıl Dağı'ndan taşınan ve ön okuması yapılan 2 bin 100 yıllık 2 stel, Antik Kommagene'nin dini tarihine dair bilgilere yeni bir soluk kazandırdı. Steller üzerindeki yazıtlar incelenerek Kommagene Kralı Antiochos'un sözleri ve kanunları ortaya çıkarıldı. Bu keşif, Antik Kommagene'nin dini tarihine dair bilgilerin daha da ileri araştırmaları teşvik ettiği belirtildi.

  • Hakkari'de En Fazla Kar Kalınlığı Kaydedildi
    15 Mar Hakkari'de En Fazla Kar Kalınlığı Kaydedildi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kayak merkezleri arasında en fazla kar kalınlığı 170 santimetreyle Hakkari'de kaydedildi. Diğer kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise sırasıyla Kartalkaya'da 155, Sarıkamış'ta 141, Ergan'da 140, Palandöken'de 133, Erciyes'te 65, Yalnızçam'da 63, Hesarek'te 59, Uludağ'da 54, Yıldız Dağı'nda 45, Davraz'da 32, Zigana ve Denizli'de 20, Ovacık'ta 18, Kop'ta 15, Ilgaz'da 14, Mersivan'da 12, Gevaş'ta 11, Kartepe'de 5, Çambaşı'nda 2 santimetre olarak ölçüldü. Ayrıca bazı kayak merkezlerinde en düşük ve en yüksek hava sıcaklık tahminleri de verildi.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İnsanımızı güçlendireceğiz, eğitime önem verdik
    14 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: İnsanımızı güçlendireceğiz, eğitime önem verdik

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "İnsanımızı güçlendireceğiz ki aile güçlü olsun, toplum güçlü olsun. İnsanı güçlendirmek için de eğitime önem verdik.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti
    14 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti AĞRI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

  • Erdoğan: Sırtını örgüte dayayan siyasi temsilciler kendi ikballerini kotarmak peşindeler
    14 Mar Erdoğan: Sırtını örgüte dayayan siyasi temsilciler kendi ikballerini kotarmak peşindeler

    Ağrı mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Sırtını örgüte dayayan siyasi temsilciler, İstanbul'da ve diğer başka yerlerde kirli pazarlıklarla kendi ikballerini kotarmanın peşindeler" dedi. Alandaki toplam sayıyı da veren Erdoğan, "Burada 40 bin kişinin olduğunu emniyetten aldım. Bu 40 bin ile 31 Mart'a yürüyoruz" ifadelerini kullandı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı mitinginde konuştu: 'Başka Ağrı yok, başka Türkiye yok'
    14 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ağrı mitinginde konuştu: "Başka Ağrı yok, başka Türkiye yok"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri öncesi il mitinglerini bugün Ağrı ile sürdürdü.

  • Adana'da 10 sondaj kuyusuyla petrol aranacak
    14 Mar Adana'da 10 sondaj kuyusuyla petrol aranacak

    Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Adana'nın Karaisalı ilçesinde 297 hektarlık bir alanda 10 adet petrol arama ve üretim kuyusu açılacak.

  • Manisa'da Kistik Fibrozis Hastası Genç, Akciğer Nakli Olmayı Bekliyor
    13 Mar Manisa'da Kistik Fibrozis Hastası Genç, Akciğer Nakli Olmayı Bekliyor

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki Ekrem Arslan, doğuştan kistik fibrozis hastalığı nedeniyle solunum cihazı ve oksijen tüpüne bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. Akciğer nakli olmayı bekleyen Arslan, taşınabilir oksijen makinesi alamadıkları için evden çıkamıyor. Babasının asgari ücretle çalıştığını belirten Arslan, organ bağışına destek çağrısında bulundu.

  • Türkiye ve Irak, Kuzey Irak'ta güvenlik için bir araya geliyor
    13 Mar Türkiye ve Irak, Kuzey Irak'ta güvenlik için bir araya geliyor

    Türkiye ve Irak'ın dışişleri-savunma-istihbarat yetkilileri 3 ay aradan sonra bu kez yarın Bağdat'ta bir araya gelecek.

  • Ünlü Rus Ressam Nemrut Dağı'na Hayran Kaldı
    13 Mar Ünlü Rus Ressam Nemrut Dağı'na Hayran Kaldı

    Dünya çapında ün yapmış Rus ressam Aleksandr Shadrin, eşiyle birlikte geldiği Nemrut Dağı'na hayran kaldığını ifade etti. Shadrin, yıllardır hayalini kurduğu Nemrut'a, Tataristan vatandaşı olan ressam ve sanat proje organizatörü Aygül Okutan ile birlikte geldi. Shadrin, Nemrut'ta çıkmak için zaman kolladığını ve bu mevsimde çıkmak için büyük bir heyecan duyduğunu belirtti. Aygül Okutan ise geçen yıl Nemrut'taki heykellerin çizimini yapmış ve bu sefer detaylı bir program çerçevesinde çizimler yapmayı ve sergilemeyi planladıklarını söyledi.

  • Büyükler ve Gençler Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası Erzincan'da düzenlenecek
    13 Mar Büyükler ve Gençler Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası Erzincan'da düzenlenecek

    Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen Büyükler ve Gençler Dağ Kayağı Türkiye Şampiyonası, bu hafta sonu Erzincan'da gerçekleştirilecek. Ergan Dağı'nın ev sahipliği yapacağı şampiyona, dikey yarış ve karma bayrak yarışı olmak üzere iki kategoride düzenlenecek. Dikey yarış 16 Mart'ta, karma bayrak yarışı ise 17 Mart'ta yapılacak. Şampiyonanın teknik toplantısı ise 15 Mart'ta gerçekleştirilecek.

  • Sanatçılar, Çin'in geleneksel köylerinde resim yapmak üzere bir araya geldi
    13 Mar Sanatçılar, Çin'in geleneksel köylerinde resim yapmak üzere bir araya geldi

    İrlanda, Arjantin ve Rusya gibi ülkelerden 10'u aşkın sanatçı, Çin'in doğusundaki Anhui eyaleti kırsalında resim yapmak üzere bir araya geldi. Suluboya resim festivali için geleneksel Xidi ve Hongcun köylerine gelen sanatçılar, Çin kırsalını bizzat kendi gözlerinden ve fırçalarından keşfetme şansı buldu. Tabloları andıran Huangshan Dağı'nın yakınında yer alan Xidi ve Hongcun köyleri, antik Hui tarzı binalarıyla dünya kültürel miras alanları listesinde yer alıyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölücü terör örgütü zulüm düzeninin aracıdır
    13 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bölücü terör örgütü zulüm düzeninin aracıdır

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bölücü terör örgütü tek parti faşizmi ile bu topraklarda kurulmaya çalışılan zulüm düzeninin sürmesi için ülkemizin başına bela edilen bir araçtır. Devletin hataları elbette olmuştur. Ama bölücü örgüt aleni bir ihanetin hepimizi birden hedef alan karanlık bir senaryonun maşalığını yapmıştır. Son 21 yılda gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimi ile içerideki ve dışarıdaki tüm unsurlarıyla biz işte bu sinsi oyunu bozduk. Şimdi de güney sınırlarımız boyunca oluşturmaya başladığımız güvenlik koridoru ile etrafımızdaki ateşin ülkemize sıçramasının önüne tamamen geçiyoruz" dedi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar'da günlük 100 bin varil üretmeyi hedefliyoruz
    13 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar'da günlük 100 bin varil üretmeyi hedefliyoruz

    Şırnak mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu anda Gabar'da günlük petrol üretiminde 37 bin varili geçmiş durumdayız. Hedef 100 bin varil. Buralar uçacak" ifadelerini kullandı.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 'Şırnak'a 100 milyar lira kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 4 bin 244 adet yeni derslik inşa ettik. Şırnak...
    13 Mar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Şırnak'a 100 milyar lira kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 4 bin 244 adet yeni derslik inşa ettik. Şırnak...

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Şırnak'a 100 milyar lira kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 4 bin 244 adet yeni derslik inşa ettik. Şırnak Üniversitesini şehrimize kazandırdık.

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 'Bölücü terör örgütü, tek parti faşizmi ile bu topraklarda kurulmaya çalışılan zulüm düzeninin sürmesi için...
    13 Mar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Bölücü terör örgütü, tek parti faşizmi ile bu topraklarda kurulmaya çalışılan zulüm düzeninin sürmesi için...

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Bölücü terör örgütü, tek parti faşizmi ile bu topraklarda kurulmaya çalışılan zulüm düzeninin sürmesi için ülkemizin başına bela edilen bir araçtır.

  • Hakkari'de En Fazla Kar Kalınlığı Kaydedildi
    13 Mar Hakkari'de En Fazla Kar Kalınlığı Kaydedildi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kayak merkezleri arasında en fazla kar kalınlığı 178 santimetreyle Hakkari'de kaydedildi. Diğer kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise sırasıyla Kartalkaya'da 155, Ergan'da 144, Sarıkamış'ta 142, Palandöken'de 133, Palandöken-2'de 80, Erciyes'te 65, Yalnızçam'da 63, Hesarek'te 59, Uludağ'da 48, Yıldız Dağı'nda 45, Davraz'da 32, Kop'ta 24, Denizli'de 20 ve Ovacık'ta 18 santimetre olarak ölçüldü. Ayrıca bazı kayak merkezlerinde en düşük ve en yüksek hava sıcaklık tahminleri de verildi.

  • Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar İstanbul'da ziyaretler gerçekleştirdi
    12 Mar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar İstanbul'da ziyaretler gerçekleştirdi

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İstanbul'un Sultangazi ilçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Bayraktar, esnaf ziyaretleri, seçim standı ziyareti ve iftar programına katılım gibi etkinliklerde bulundu. Konuşmasında Türkiye'nin enerjide tam bağımsızlık hedefine vurgu yaptı ve Türkiye'nin petrol ve doğal gaz keşiflerini anlattı. Ayrıca yerel seçimlerde Cumhur İttifakı adaylarına destek istedi.

  • Türkiye'nin ilk kadın dağ rehberi İsmet İnan Amasya'da son yolculuğuna uğurlandı
    12 Mar Türkiye'nin ilk kadın dağ rehberi İsmet İnan Amasya'da son yolculuğuna uğurlandı

    Niğde Aladağlar'da rehberlik ettiği Alman turistlerle birlikte dağ kayağı yaparken üzerine düşen kar kütlesinin altında kalarak hayatını kaybeden İsmet İnan, memleketi Amasya'da son yolculuğuna uğurlandı. İnan'ın hayali dünyanın en yükseği Everest Dağı'nın zirvesiydi. İşine ve dağlara aşık biri olarak tanınan İnan, Amasya Sultan II. Beyazid Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından Memidede Mezarlığı'na defnedildi.

  • Türkiye'nin ilk kadın dağ rehberi İsmet İnan son yolculuğuna uğurlandı
    12 Mar Türkiye'nin ilk kadın dağ rehberi İsmet İnan son yolculuğuna uğurlandı

    Niğde Aladağlar'da rehberlik ettiği Alman turistlerle birlikte dağ kayağı yaparken üzerine düşen kar kütlesinin altında kalarak hayatını kaybeden İsmet İnan, memleketi Amasya'da son yolculuğuna uğurlandı. İnan'ın hayali dünyanın en yükseği Everest Dağı'nın zirvesiydi.

  • Ünye'deki çöp alanı mesire alanına dönüştürülüyor
    12 Mar Ünye'deki çöp alanı mesire alanına dönüştürülüyor

    Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, vahşi çöp depolama alanının mesire alanına dönüştürüldüğünü açıkladı. Çöp dağı oluşmasını engelleyen çalışmaların tamamlandığı belirtilirken, bölgenin ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarıyla güzel bir mesire alanına dönüştürüleceği ifade edildi.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Balıkçı Barınağı'nda balıkçıların öneri ve taleplerini dinledi
    12 Mar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Balıkçı Barınağı'nda balıkçıların öneri ve taleplerini dinledi

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Muhittin Böcek, Balıkçı Barınağı'nda balıkçıların öneri ve taleplerini dinleyerek, Akdeniz'in temiz kalması ve gelecek nesillerin daha temiz denizlere kavuşması için etkin yöntemleri hayata geçireceklerini söyledi.

  • Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Balıkçı Barınağı'nı ziyaret etti
    12 Mar Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Balıkçı Barınağı'nı ziyaret etti

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya Balıkçı Barınağı'nı ziyaret ederek, denizlerin temiz kalması ve geleneksel balıkçılığın desteklenmesi için etkin yöntemler hayata geçireceklerini belirtti.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi, KAYMEK İncesu Sosyal Yaşam Merkezi'nde eğitim gören kadınlara Erciyes Dağı gezisi düzenledi
    12 Mar Kayseri Büyükşehir Belediyesi, KAYMEK İncesu Sosyal Yaşam Merkezi'nde eğitim gören kadınlara Erciyes Dağı gezisi düzenledi

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi, KAYMEK İncesu Sosyal Yaşam Merkezi'nde eğitim gören ve Erciyes Dağı'na hiç gitmeyen 45 kadın kursiyere gezi düzenledi. Kursiyerler, 4 saat süren gezide teleferiğe binip Erciyes'in tadını çıkardı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'a teşekkür eden kadınlar, gezi boyunca çeşitli ikramlarda bulundu.

  • Kırıkkale'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere tohum dağıtıldı
    12 Mar Kırıkkale'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere tohum dağıtıldı

    Kırıkkale'de gerçekleştirilen Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında 448 çiftçiye sertifikalı mercimek, çeltik, nohut ve kabak çekirdeği tohumu dağıtıldı. Vali Mehmet Makas, tarımın önemine vurgu yaparak, tarım ve hayvancılık sektörüne desteklerinin süreceğini belirtti.

  • Erzurum'un Kurtuluşu ve İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlanıyor
    12 Mar Erzurum'un Kurtuluşu ve İstiklal Marşı'nın Kabulü Kutlanıyor

    Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, 12 Mart Erzurum'un Düşman İşgalinden Kurtuluşu ile İstiklal Marşı'nın Kabulü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Çomaklı mesajında, bu günün hem Erzurum'un kurtuluşunu hem de İstiklal Marşı'nın kabulünü kutladığını belirtti.

  • Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi'nde sezon 15 gün daha uzadı
    12 Mar Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi'nde sezon 15 gün daha uzadı

    Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden Ilgaz Dağı'ndaki Yurduntepe Kayak Merkezi'nde sezon, yağan karla 15 gün daha uzadı. Gençlik ve Spor ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının desteğiyle Kastamonu İl Özel İdaresince yapılan merkez, Ocak 2020'den bu yana kayakseverleri ağırlıyor. Doğal güzellikleriyle ziyaretçilerin ilgisini çeken Yurduntepe Kayak Merkezi, 5,6 kilometrelik pistiyle ön plana çıkıyor. Kayak sezonunun 30 Aralık'ta başladığı kayak merkezinde, martta etkili olan yoğun karla sezon 15 gün daha uzadı.

  • Gümüşhane'nin Geçit Köyü'nde iftar geleneği 16'ncı yılında da sürüyor
    11 Mar Gümüşhane'nin Geçit Köyü'nde iftar geleneği 16'ncı yılında da sürüyor

    Gümüşhane-Bayburt karayolu üzerinde bulunan Geçit Köyü'nde her Ramazan ayında binlerce kişiye ücretsiz iftar verme geleneği 16 yıldır devam ediyor. Köyde kurulan iftar sofrasında vatandaşlara yemeklerin yanı sıra çay da ikram ediliyor. Gümüşhane Valisi Alper Tanrısever'in de katıldığı etkinlikte, köylülerin misafirperverliği ve sıcak davranışları takdir topluyor.

  • CHP'li Baran Bozoğlu: Deprem atıkları ekonomiye kazandırılabilir
    11 Mar CHP'li Baran Bozoğlu: Deprem atıkları ekonomiye kazandırılabilir

    CHP Parti Meclisi üyesi Baran Bozoğlu, deprem atıklarının ekonomiye kazandırılabileceğini söyledi. Bozoğlu, yeni binaların yapımı, beton dökümü ve asfalt çalışmalarında bu atıklardan yararlanmanın mümkün olduğunu belirtti. Ayrıca, depremlerden en fazla etkilenen Hatay'ın deprem atıkları konusunda sorun yaşadığını ve bu atıkların çevreye zarar verdiğini ifade etti.

  • Şırnak'ta Gabar Dağı bölgesi 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi
    11 Mar Şırnak'ta Gabar Dağı bölgesi 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi

    Şırnak Valiliği, milli güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması amacıyla Gabar Dağı bölgesini 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan etti. Vatandaşların bu bölgelere girmemeleri önem taşıyor.

  • Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda karlı manzara havadan görüntülendi
    11 Mar Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda karlı manzara havadan görüntülendi

    Kastamonu'da bulunan Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda kar yağışı sonucu oluşan beyaz örtü, parkın zengin orman yapısı ve yaban hayatıyla birleşerek etkileyici bir manzara oluşturdu. Kar kalınlığının 20 santimetreyi geçtiği parkta, ormanlık alanların karla kaplanması doğa severlerin ilgisini çekti. AA muhabiri tarafından dron ile çekilen görüntülerde, Ilgaz Dağı'nın karla kaplı görüntüleri yer alıyor.

  • Tekirdağ'da Uçmakdere, yamaç paraşütü tutkunlarını gökyüzüyle buluşturuyor
    11 Mar Tekirdağ'da Uçmakdere, yamaç paraşütü tutkunlarını gökyüzüyle buluşturuyor

    Tekirdağ'ın Uçmakdere Mahallesi, yamaç paraşütü yapmak isteyen yerli ve yabancı ekstrem spor tutkunlarını gökyüzüyle buluşturuyor. İstanbul ve yakın illerden gelen ziyaretçilerin yanı sıra Bulgaristan, Yunanistan, İran ve Orta Doğu ülkelerinden de turistlerin tercih ettiği Uçmakdere'de, yıl boyunca uçuşlar gerçekleştiriliyor. Bölgeye yapılan yatırımların artmasıyla birlikte ziyaretçi sayısının da artması bekleniyor.

  • Gabar Dağı bölgesi 15 gün süreyle geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi
    11 Mar Gabar Dağı bölgesi 15 gün süreyle geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildi

    Şırnak Valiliği, Güçlükonak ilçesi sınırları içerisinde bulunan Gabar Dağı bölgesinin 15 gün süreyle 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edildiğini, girişlerin yasaklandığını duyurdu. Valilik açıklamasında, Gabar Dağı bölgesine gidebileceği değerlendirilen vatandaşların zarar görmemeleri için 11 Mart - 25 Mart tarihleri arasında bölgenin geçici özel güvenlik bölgesi ilan edildiği belirtildi.

  • İsviçre Alpleri'nde 6 kayakçı kayboldu
    10 Mar İsviçre Alpleri'nde 6 kayakçı kayboldu

    İsviçre Alpleri'nin İtalya sınırında bulunan Tete Blanche Dağı yakınlarında 6 kayakçı kayboldu. Polis, kayakçıların İtalya sınırında bulunan Tete Blanche Dağı yakınlarında kaybolduğunu belirterek, 5'inin aynı aileden olduğunu açıkladı. Kayıp kayakçıların 21 ila 58 yaşları arasında olduğunu ifade eden polis, 'Alplerin güneyinde şiddetlenen fırtına ve çığ riski, helikopterlerin ve kurtarma ekiplerinin bölgeye yaklaşmasını engelledi' dedi.

  • Artvin Atabarı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı
    10 Mar Artvin Atabarı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı

    Artvin'in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonrası Atabarı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 1 metreye ulaştı. Kent merkezine 18 kilometre uzaklıkta, 2 bin 200 rakımlı Mersivan Dağı'ndaki Atabarı Kayak Merkezi, Doğu Karadeniz'in önemli kış turizm merkezleri arasında yer alıyor. Atabarı'nda kayak sezonunun Ramazan Bayramı sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

  • Efeler 09 SFK, Batman Petrol Spor ile 2-2 berabere kaldı
    10 Mar Efeler 09 SFK, Batman Petrol Spor ile 2-2 berabere kaldı

    TFF 3. Lig 2. Grup 23. hafta mücadelesinde Efeler 09 SFK, Batman deplasmanında rakibi Batman Petrol Spor ile 2-2 berabere kaldı. Maçta goller Tunç Murat Behram, Yakup Alkan, Tuğay Adamcıl ve Tayyip Mevlüt Kaya tarafından atıldı.

  • Türkiye Dağcılık Federasyonuna Bağlı Kadın Dağcılar Ağrı Dağı'na Zirve Tırmanışı Yaptı
    10 Mar Türkiye Dağcılık Federasyonuna Bağlı Kadın Dağcılar Ağrı Dağı'na Zirve Tırmanışı Yaptı

    Türkiye Dağcılık Federasyonuna bağlı kadın dağcılar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği kapsamında Türkiye'nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı'na zirve tırmanışı yaptı. 12 kadın dağcı, olumsuz hava koşullarına rağmen zorlu bir tırmanış gerçekleştirerek 4900 rakıma ulaştı. Zirveden inişi sorunsuz gerçekleştiren dağcılar, kadınlar gününü kutladı.

  • Şırnak'ta terör örgütünden temizlenen dağlar petrol üretimine dönüştü
    10 Mar Şırnak'ta terör örgütünden temizlenen dağlar petrol üretimine dönüştü

    Şırnak'ta yapılan sismik ve sondaj çalışmaları sonucunda Gabar ve Cudi Dağları'nda günlük 37 bin varil petrol üretimine ulaşıldı. Hedef ise 2024 yılında günlük 100 bin varile çıkmak. Bölge halkı, petrolün ekonomiye katkısı ve iş imkanlarıyla umutlu.

  • Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle onlarca araç mahsur kaldı
    10 Mar Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle onlarca araç mahsur kaldı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Panor Dağı bölgesinde ulaşım güçlükle sağlanıyor. Onlarca araç mahsur kaldı ancak vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Karayolları ekipleri ise yolları açmak için müdahale etti.

  • Bitlis'te Kar Nedeniyle Yolda Kalan Araçlardaki 30 Kişi Kurtarıldı
    09 Mar Bitlis'te Kar Nedeniyle Yolda Kalan Araçlardaki 30 Kişi Kurtarıldı

    Bitlis'in Hizan ilçesinde etkili olan kar nedeniyle yolda kalan 20 araçtaki yaklaşık 30 kişi, ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı. Kar ve tipiden dolayı Panor Dağı bölgesinde ilerleyemeyen araçlara vatandaşlar da yardım etti. Karla mücadele ekipleri, yolu temizleyerek vatandaşların araçlarıyla ilerlemelerini sağladı.

  • Kastamonu'da Kar Yağışı: Kar Kalınlığı 10 Santimetreye Ulaştı
    09 Mar Kastamonu'da Kar Yağışı: Kar Kalınlığı 10 Santimetreye Ulaştı

    Kastamonu'nun yüksek rakımlı noktalarında kar kalınlığı yer yer 10 santimetreyi buldu. Ilgaz Dağı ve çevresinin yanı sıra Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerini il merkezine bağlayan Yaralıgöz Geçidi'nde kar yağışı etkili oluyor. Karayolları ekipleri, ilçelerin il merkezine bağlantısının sağlandığı kara yollarını açık tutmak için karla mücadele çalışmalarını yoğunlaştırdı.

  • CHP Genel Başkanı Özel: '31 Mart akşamı bir gözüm büyükşehirlerde, bir gözüm Zonguldak'ta olacak'
    09 Mar CHP Genel Başkanı Özel: "31 Mart akşamı bir gözüm büyükşehirlerde, bir gözüm Zonguldak'ta olacak"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart günü yapılacak seçimlerde bir gözünün Zonguldak'ta, bir gözünün büyükşehirlerde olacağını söyledi.

  • D-100 Karayolu'nda Sis Nedeniyle Görüş Mesafesi Düştü
    09 Mar D-100 Karayolu'nda Sis Nedeniyle Görüş Mesafesi Düştü

    Bolu Dağı kesiminde sis etkili oldu ve görüş mesafesi yer yer 35 metreye kadar düştü. Sürücüler dikkatli olurken, trafik ekipleri de uyarılarda bulundu. Bolu kent merkezinde ise sağanak yağış devam ediyor.

  • Kayseri, ACES Başkanı tarafından övgüyle bahsedildi
    09 Mar Kayseri, ACES Başkanı tarafından övgüyle bahsedildi

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin spor yatırımları ve hizmetleri sonucunda ACES Başkanı Gian Francesco Lupatelli tarafından övgüyle bahsedildi. Lupatelli, Kayseri'deki spor faaliyetlerine tam not vererek, spor tesislerini 'harika' olarak nitelendirdi. Kayseri, 2024 Avrupa Spor Şehri ünvanını alarak büyük bir başarı elde etti.

  • Hakkari'de En Fazla Kar Kalınlığı Kaydedildi
    09 Mar Hakkari'de En Fazla Kar Kalınlığı Kaydedildi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, kayak merkezleri arasında en fazla kar kalınlığı Hakkari'de 176 santimetre olarak ölçüldü. Diğer kayak merkezlerindeki kar kalınlıkları ise sırasıyla Kartalkaya'da 162, Sarıkamış'ta 147, Ergan'da 144, Palandöken'de 133, Erciyes'te 100, Yalnızçam'da 66, Haserek'te 58, Uludağ ve Yıldız Dağı'nda 45, Davraz'da 32, Ilgaz'da 24, Denizli'de 23, Kartepe'de 22, Kop'ta 21, Zigana'da 18, Mersivan'da 17, Murat Dağı'nda 8, Çambaşı'nda ise 2 santimetre olarak kaydedildi. Ayrıca bazı kayak merkezlerinde en düşük ve en yüksek hava sıcaklık tahminleri de verildi.

  • Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta
    09 Mar Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala: Cumhur İttifakı dimdik ayakta

    Ak Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Cumhur İttifakının milletten başka paydaşı olmadığını belirterek, diğer partilerin kendi içinde döküldüğünü söyledi. Ala, Gürsu Belediye Başkan Adayı Mustafa Işık'ın proje lansman toplantısına katıldı ve Işık'ı desteklediklerini ifade etti. Işık ise Gürsu'da gerçekleştirecekleri projeleri anlattı ve Gürsu'nun gençlerin belediyesi olduğunu vurguladı.

  • Trabzon'da Zigana Dağı'nda çığda arama kurtarma tatbikatı düzenlendi
    08 Mar Trabzon'da Zigana Dağı'nda çığda arama kurtarma tatbikatı düzenlendi

    Trabzon'da itfaiye ve İl AFAD Müdürlüğü ekipleri, Zigana Dağı'nda çığda arama ve kurtarma tatbikatı düzenledi. Tatbikatta, senaryo gereği çığ altında kalan 2 kişi kurtarıldı.

  • Xi Jinping'in Tam Süreçli Halk Demokrasisine Yakından Bir Bakış
    08 Mar Xi Jinping'in Tam Süreçli Halk Demokrasisine Yakından Bir Bakış

    BEİJİNG, 8 Mart (Xinhua) -- Çin'in ulusal yasama organı olan Ulusal Halk Kongresi ile ülkenin siyasi istişare organı Çin Halk Siyasi Danışma Konferansı'nın yıllık toplantıları gözlemcilerin ülkede demokrasinin fiili işleyişine tanıklık etmek üzere benzersiz bir gözlem noktası edinmeleri...

  • Erzincan'da Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde sıra dışı kayak keyfi
    08 Mar Erzincan'da Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde sıra dışı kayak keyfi

    Erzincan'da bulunan Ergan Dağı Kayak Merkezi'nin pistinde yapılan küvetle sıra dışı kayak ilginç görüntü oluşturdu. Vatandaşlar göl manzaralı Ergan Dağı Kayak Merkezi'nde kayak, snowboard ve manzaranın keyfini çıkarıyor. Eşine az rastlanabilecek küvetli kayak keyfi havadan görüntülendi.

  • Kayseri, 2024 yılı Avrupa Spor Şehri ünvanını kazandı
    08 Mar Kayseri, 2024 yılı Avrupa Spor Şehri ünvanını kazandı

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, ACES Başkanı Gian Francesco Lupatelli ve ACES Genel Sekreteri Hugo Alonse'ı makamında misafir etti. Kayseri, ACES Europe Derneği tarafından 2024 yılı Avrupa Spor Şehri ünvanını kazandı.

  • D-100 Karayolu'nda Sis Nedeniyle Sürücüler Dikkatli İlerliyor
    08 Mar D-100 Karayolu'nda Sis Nedeniyle Sürücüler Dikkatli İlerliyor

    İstanbul ile Ankara arasında ulaşımı sağlayan D-100 kara yolunun Bolu Dağı geçişinde sisin etkili olması nedeniyle sürücüler dikkatli ilerliyor. Abant Kavşağı, Elmalık, Bolu Dağı Polisevi, Bakacak ve Karanlıkdere mevkilerinde sis nedeniyle görüş mesafesi azaldı. Ancak, ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmadı ve sürücüler yolda dikkatli seyretti.

  • Bakan Özhaseki, İzmir'de STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi
    07 Mar Bakan Özhaseki, İzmir'de STK temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İzmir'in Karaburun ilçesinde sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi. Etkinlik, basına kapalı olarak Mordoğan Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda gerçekleşti. Özhaseki'ye AK Parti Karaburun Belediye Başkan adayı Eyüp Kaykaç, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Toros, MHP İlçe Başkanı Erkan Özen ve milletvekilleri eşlik etti.

  • Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, projelerini paylaştı
    07 Mar Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, projelerini paylaştı

    Şırnak Belediye Başkanı ve AK Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Mehmet Yarka, bir otelin konferans salonunda düzenlenen programda, 5 yılda gerçekleşen ve seçildiği takdirde 5 yıl içerisinde yapılacak projeleri anlattı. Yarka, Şırnak'ta 5 yıl içerisinde 121 projeyi hayata geçirerek vatandaşların hizmetine sunduklarını belirtti ve seçmenlerden destek istedi.

  • Lushan Dağı'nda süzülen bulutlar şelaleyi andıran görüntüler oluşturdu
    07 Mar Lushan Dağı'nda süzülen bulutlar şelaleyi andıran görüntüler oluşturdu

    Çin'in doğusundaki Jiangxi eyaletindeki Lushan Dağı'nda zirveden aşağıya süzülen bulutlar şelaleyi andıran görüntüler oluşturdu.

  • Erdoğan: Mersin'i istismar siyasetiyle tıkayanlara tahammül edemeyenler var
    07 Mar Erdoğan: Mersin'i istismar siyasetiyle tıkayanlara tahammül edemeyenler var

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, sadece istismar siyasetiyle Mersin'in önünü tıkayanlara, kendi mensuplarından bile tahammül edemeyenler olduğunu belirterek, "Bunların kirli ittifaklarla kendi yerel iktidarlarını sürdürmek dışında herhangi bir...

  • Rize'nin yaylalarında kar yağışı etkili oldu
    07 Mar Rize'nin yaylalarında kar yağışı etkili oldu

    Rize'nin yüksek kesimli yaylalarında kar yağışı etkili oldu. Kaçkar Dağları ve çevresindeki yaylalar ile Ovit Dağı mevkisine dün geceden itibaren kar yağdı. Ayder Yaylası'nda 5 santimetreye yakın kar yağışı olurken, Palovit Yaylası ve Cimil Yaylası'nda bir metre, Handüzü Yaylası'nda ise 2 metre civarında kar kalınlığı ölçüldü. Karayolları ve İl Özel İdaresi ekipleri, çığ riskine karşı vatandaşları uyardı.

  • Zigana Dağı'nda Kar ve Sis Etkisi
    07 Mar Zigana Dağı'nda Kar ve Sis Etkisi

    Doğu Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan Zigana Dağı Geçidi'nde kar ve sis etkisini gösterdi. Zigana Dağı beyaza büründü ve sıcaklık sıfırın altına düştü. Zigana Kayak Merkezi'nde hafta sonunda hareketlilik bekleniyor. AFAD Trabzon Müdürlüğü ekipleri de eğitim faaliyeti gerçekleştirdi.

  • Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası Erciyes'te düzenlenecek
    07 Mar Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası Erciyes'te düzenlenecek

    Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası, Kayseri Erciyes Dağı'nda gerçekleştirilecek. Organizasyonda dünyanın en iyi snowcross sporcuları yarışacak. Şampiyona kapsamında aynı pistte ATV ve motosnow kategorilerinin yer aldığı Erciyes Kupası da düzenlenecek. Ayrıca Erciyes Kış Festivali'nde ünlü sanatçılar konser verecek.

Advertisement