Kato Dağı'nda Silah Sesi Yerine Festival Hazırlıkları - Son Dakika
Güncel

Kato Dağı'nda Silah Sesi Yerine Festival Hazırlıkları

Kato Dağı\'nda Silah Sesi Yerine Festival Hazırlıkları

Şırnak’ın Beytüşşebap Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, önümüzdeki günlerde ilçede “Ters Lale Festivali” etkinlikleri düzenleneceğini söyledi.

26.05.2014 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Beytüşşebap Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, önümüzdeki günlerde ilçede "Ters Lale Festivali" etkinlikleri düzenleneceğini söyledi.

Yıllarca şiddetli çatışmaların yaşandığı Kato Dağı eteklerinde 'Ters Lale Festivali' hazırlıkları yapılıyor. Beytüşşebap Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, ilçenin tanıtımı amacıyla ve sadece Hakkari ile Beytüşşebap'ta yetişen ters lalenin tanıtılması için festival hazırlığı içinde olduklarını ifade etti. Vatandaşlar ise böyle bir festivalin düzenlenecek olmasından büyük bir mutluluk duyacaklarını dile getirdi. Beytüşşebap Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, "Ters lale normalde bizim bölgemizde çok yoğun yetişen bir bitki. İlçemizin simgesi olarak kullandığımız bir bitki. Her ne kadar Hakkari, Yüksekova kendilerine ait olduğunu iddia etse de asıl olarak anavatanı Beytüşşebap'ın dağları. Çünkü bizim her bölgemizde yetişiyor. Beytüşşebap'ın bir ucu belki Hakkari ile irtibatta ama sadece orada değil, diğer bölgelerimizde de ters laleler yetişiyor. İnşallah önümüzdeki günlerde ilçemizi ve ters lalenin tanıtımı amacıyla bir festival hazırlığındayız. İnşallah bunu gerçekleştirdiğimiz zaman hem insanlarımız için bir değişiklik olacak, hem geçmişte çatışmaların yaşandığı sürekli çatışmalar ile anılan bölgemiz böyle güzel şeylerle tabiatıyla anılmaya başlayacak" diye konuştu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Güneş ise festivalin ters lale üzerine yapılacağını söyledi. Güneş, "Ters Lale biliyorsunuz ki nesli tükenmek üzere olan bir çiçeğimiz. Bunu yaşatmak adına çok geniş ve kapsamlı bir çalışmamız var. Başta ilçe kaymakamı ve milli eğitimin destekleriyle festival düzenlemeyi düşünüyoruz. Bu festival ile beraber, yurt dışında ve yurt içinde yaşayan tüm Beytüşşebaplıları da davet ederek buna bir anlam kazandırmak ve bunu yaşatmak adına geniş bir zaman diliminde hızlı ve gerçekten ters laleyi her yönüyle bütün dünyaya tanıtacak bir projemiz var" dedi.

Vatandaşlardan Habip Aşan ise bu etkinliğin yapılmasına çok sevindiğini söyledi. Aşan, "Ben çok sevindim böyle bir etkinliğin yapılmasına. Hem ilçemize katkı sunacak hem de böyle bir bitkinin çeşitlendirilip, geliştirilmesi sağlanacak. İlçemiz bildiğiniz gibi arıcılığıyla, balıyla, kilimiyle anılıyor. Bunlara bir de ters lale eklenince çok daha güzel olacağı kanaatindeyim" ifadelerini kullandı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kato Dağı'nda Silah Sesi Yerine Festival Hazırlıkları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement