Kato Dağı'ndaki Festival PKK Gösterisine Dönüştü - Son Dakika
Güncel

Kato Dağı'ndaki Festival PKK Gösterisine Dönüştü

Kato Dağı\'ndaki Festival PKK Gösterisine Dönüştü

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçe Belediyesi tarafından Kato Dağı'nda 'Özgür Kültür, Özgür Önderlikle, Özgür Dağlarda Yeşeriyor' sloganıyla 'Kuzu Kırpma (Berxbir) Festivali'nin' bu yıl 10'uncusu düzenlendi.

02.08.2014 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Beytüşşebap İlçe Belediyesi tarafından Kato Dağı'nda 'Özgür Kültür, Özgür Önderlikle, Özgür Dağlarda Yeşeriyor' sloganıyla 'Kuzu Kırpma (Berxbir) Festivali'nin' bu yıl 10'uncusu düzenlendi. PKK ve Abdullah Öcalan'ın gösterisine dönüşen Festivalde PKK'nın silahlı gücü HPG'nin mesajı da okundu. Beytüşşebap İlçesi'nde bu yıl 10'uncusu düzenlenen Kuzu Kırpma Festivali dün gece yüzlerce kişinin katılımıyla başladı. Kato Dağı eteklerindeki Laleş Yaylası'nda düzenlenen festivale katılanlar rengarenk yöresel kıyafetler giydi. Festival alanının bir çok yerine ise PKK, KCK, ve PKK'nın silahlı kanadı HPG ile Suriye'de Kürtler'in denetimindeki Rojava olarak nitelendirilen bölgede etkili olan silahlı güç; YPG flamaları, Abdullah Öcalan ile çatışmalarda öldürülen başta Mahsun Korkmaz, Mehmet Goyi, Nergiz Karahan olmak üzere bir çok PKK'lının posterlerinin yanı sıra 'Demokratik Özerklikle Özgür Topluma Ulaşacağız' yazılı pankart asıldı. Festivalin etkinlik programı, DBP Şırnak İl Seçim Komisyonu tarafından düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 'Rojava Devrimi ve Demokratik Çözüm Süreci' konulu forumla başladı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin önemine dikkat çekilen forumda, Suriye'nin kuzeyindeki 'Rojava' olarak bilinen Kürt bölgesindeki devrimle dayanışmaya ilişkin görüşler dile getirildi.

PKK MESAJI OKUNDU

HDP Şırnak Milletvekilleri; Faysal Sarıyıldız ile Selma Irmak'ın da katıldığı festival'de verilen Kürtçe konserlerin ardından PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin 'Botan Saha Komutanlığı' olarak isimlendirilen biriminin festival için gönderdiği yazılı mesaj okundu. Mesajda, festivalin Abdullah Öcalan ve Kürt halkının özgürlüğüne vesile olması bileğinde bulunulurken, Kürtler'in 'Rojava devrimine' aktif destek vermesi istendi.

Festivale katılanlar, 'Yaşasın Başkan Apo' diye slogan atarken, Laleş Yaylası'nda havai fişek gösterisi yapıldı.

DBP Şırnak İl Başkanı Abdulaziz Bilgi, herkesi ulusal birlik ruhuyla 'Demokratik Çözüm' sürecini Abdullah Öcalan ve Kürt halkının özgürlüğüyle taçlandırmaya çağırdığını söyledi. Kato Dağı'ndaki 'Kuzu Kırpma Festivali' 3 gün sürecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kato Dağı'ndaki Festival PKK Gösterisine Dönüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement