Kaunos Antik Kenti'nde Kazı Sezonu Başladı - Son Dakika
Yerel

Kaunos Antik Kenti'nde Kazı Sezonu Başladı

Kaunos Antik Kenti Kazı Başkan Yardımcısı Dr. Çörtük: "Bu sezon eskiden kazılan mevcut yapıların restorasyonu ve korunmasına yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz"

20.07.2014 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köyceğiz'deki Kaunos Antik Kenti'nde 2014 yılı kazı çalışmaları başladı.

Kaunos Antik Kenti Kazı  Başkan Yardımcısı Dr. Ufuk Çörtük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki kazı çalışmalarının eylül ayının sonlarına kadar devam edeceğini söyledi.

Kaunos'ta kazıların Prof. Dr. Baki Öğün'ün başkanlığında 1966'da başladığını ve bu yıla kadar kesintisiz devam ettiğini bildiren Çörtük, "Kentte sadece Apollon kutsal alanı olarak bilinen alanda geçen yıl yarım kalan çalışma devam edecek. Bunun dışında kentin başka bir yerinde kazı çalışması olmayacak. Bu sezon eskiden kazılan mevcut yapıların restorasyonu ve korunmasına yönelik çalışmalara ağırlık vereceğiz" dedi.

Kaunos Antik Kenti'nin Karya ve Likya bölgelerine komşu bir konumda, antik bir yerleşim olduğunu anlatan Çörtük, kentte M.Ö. 750'lere kadar uzanan buluntulara rastladıklarını kaydetti. Çörtük, "Günümüzden yaklaşık 2 bin 750 yıl öncesine kadar elimizde arkeolojik materyaller mevcut. En geç yerleşimler ise Bizans dönemine kadar ulaşıyor" diye konuştu.

Geçen seneki kazılarda Bizans dönemi yapı duvarlarında ters vaziyette çevrilmiş yaklaşık 1 metre 20 santimetre boylarında çok iyi korunmuş mermerden kadın heykeli bulunduğunu hatırlatan Çörtük, heykelin diğer parçalarını da bu dönem içerisinde bulmayı ümit ettiklerini dile getirdi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaunos Antik Kenti'nde Kazı Sezonu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement