Kavacık'taki Otobüs Yangını Davası - Son Dakika
Güncel

Kavacık'taki Otobüs Yangını Davası

Kavacık'ta seyir halindeki halk otobüsünün yanması sonucu 4 kişinin ölümü, 21 kişinin yaralanmasıyla ilgili olarak şoförün yargılanmasına devam edildi.

22.06.2015 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kavacık'ta seyir halindeki halk otobüsünün yanması sonucu 4 kişinin ölümü, 21 kişinin yaralanmasıyla ilgili olarak şoförün yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık otobüs şoförü Zeynel Abidin Arslan ile kazada ölenlerin aileleri ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, özel halk otobüslerinde çok sayıda yangın çıktığı iddiasına ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın "2012'den bu yana özel halk otobüsleri olarak kullanılan araçlarla ilgili herhangi bir yangın ihbarı alınmadığı" yönünde görüş bildirdiğini tutanağa geçirdi.

Duruşmada söz alan sanık Arslan'ın avukatı Zeynel Öztürk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden gelen cevap yazısına katılmadıklarını belirterek, özel halk otobüslerinde 2012'den bu yana birden fazla yangın ihbarı yapıldığını savundu. Öztürk, "Geçtiğimiz yıl haziran ayına ait itfaiye tarafından düzenlenen yangın raporu vardır. Bu husus yeniden belediyeden sorulsun. Bu araçlar piyasaya sürüldüğü andan itibaren canlı bombadır. Araçta iddia edildiği gibi 10 numara yağ kullanılmamıştır" dedi.

Avukat Öztürk, bir yıldır tutuklu bulunan müvekkilinin tahliyesini talep etti.

Mahkeme heyeti, İETT Genel Müdürlüğü'nden, sanık avukatı tarafından ibraz edilen yangın raporu örneği de eklenerek, özel halk otobüsü olarak kullanılan araçlarla ilgili yangın ihbarı olup olmadığının yeniden sorulmasına karar verdi.

Sanık Zeynel Abidin Arslan'ın tutukluluk halinin devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

TEM Otoyolu Kavacık mevkisinde 27 Temmuz 2014'te meydana gelen kazada, Tuzla-Topkapı seferini yapan halk otobüsü seyir halindeyken yanmış, bariyerlere sürtünerek durabilen otobüsteki yolculardan 4'ü hayatını kaybetmiş, 21 kişi de yaralanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, alınan bilirkişi raporuna göre, otobüs şoförü Zeynel Abidin Arslan'ın araçta solvent madde karışımlı 10 numara yağ kullandığının belirlendiği, bu nedenle tam ve asli kusurlu olduğu kaydedilerek, "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 2 yıl 8 aydan 22.5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kavacık'taki Otobüs Yangını Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement