Kavacıklı ressam Meryem Düzgünkaya, Karabağlar'ın gururu oldu - Son Dakika
Güncel

Kavacıklı ressam Meryem Düzgünkaya, Karabağlar'ın gururu oldu

Kavacıklı ressam Meryem Düzgünkaya, Karabağlar\'ın gururu oldu

Karabağlar Belediyesi'ne bağlı Kavacık köyünde yaşayan engelli Meryem Düzgünkaya'nın resim sevgisi ve azmi tüm insanlığa örnek oldu.

01.12.2016 10:15  Güncelleme: 10:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nun da desteğiyle geçtiğimiz ay İstanbul'da sergi açan Meryem Düzgünkaya şimdi de Ankara'da "Engelsiz Sanat Derneği"nin düzenlediği "EngelSİZ Sanat Ödülleri"nde yılın sanatçısı ödülünü almaya hak kazandı.

Kavacık'da yaşayan bir ailenin çocuğu olan Meryem Düzgünkaya, eşini erken yaşta kaybedince köyde terzilik yapmaya başladı. Küçük yaşta geçirdiği rahatsızlık sonucu engelli olan Meryem'in dünyasını değiştiren olay ise köye bir resim öğretmeninin gelmesiyle başlar. Köyde yaşamaya başlayan naif ressam Şebnem Çamdalı'ndan resim dersleri alan Meryem'in fırçaya olan hakimiyeti ve hayallerini tuvale dökmesi herkesin dikkatini çeker.
Karabağlar Belediyesi sergi salonu başta olmak üzere birçok yerde sergi açan Meryem'in en son yaptığı yağlı boya resimlerden oluşan sergi belediyenin de katkılarıyla İstanbul'da açılır. Hatta Meryem'in resimlerine İngiltere'den bile alıcı çıkar. "EngelSİZ Sanat Ödülü"nü almak için Ankara'ya giden Meryem Düzgünkaya, en büyük hayalinin köyde yaşayan çocukları sanat konusunda yetiştirebilecek bir üretim atölyesi yapmak olduğunu söyledi.
Başkan Selvitopu'na teşekkür etti.

Kendilerine her konuda destek olan Başkan Muhittin Selvitopu'na çok teşekkür eden Düzgünkaya, "Başkanımızın bizim yanımızda olduğunu bilmek bize güç veriyor. Kendisinin Kavacık için çok emekleri var, bizim için büyük şans" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kavacıklı ressam Meryem Düzgünkaya, Karabağlar'ın gururu oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement