Kavak'ta 16 Türk Devletinin Kurucularının ve Atatürk'ün Büstleri Yaptırıldı - Son Dakika
Yerel

Kavak'ta 16 Türk Devletinin Kurucularının ve Atatürk'ün Büstleri Yaptırıldı

Kavak Belediyesi tarafından 16 Türk devletinin kurucularının ve Atatürk'ün büstleri yaptırıldı.

29.03.2014 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kavak Belediyesi tarafından 16 Türk devletinin kurucularının ve Atatürk'ün büstleri yaptırıldı.

Soğuksu Mahallesi'ndeki Atatürk Parkı ve Meydanı'na yaptırılan 16 Türk devletinin kurucuları ile Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün büstü görenlerin beğenisini kazandı.

Kavak Belediye Başkanı Şerif Ün, "Türk milleti olarak tarihimizi geçmişimizi çok iyi öğrenip, bundan ders çıkarmalıyız. Güçlük ve zorluklar içerisinde kurulan Türk devletlerinin yıkılışı kurulduğu gibi güç olmadı. O halde Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu ve bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'ne birlik ve beraberlik içinde sahip çıkmalıyız" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kaidesinin en önde yer aldığı alanda sırasıyla, Büyük Hun İmparatorluğu kurucusu Mete Han, Batı Hun İmparatorluğu kurucusu Panuhan, Avrupa Hun İmparatorluğu kurucusu Atilla Han, Ak Hun İmparatorluğu kurucusu Akşuvar Han, Göktürk İmparatorluğu kurucusu Bumin Kağan, Avar İmparatorluğu kurucusu Bayan Kağan, Hazar İmparatorluğu kurucusu Hazar Kağan, Uygur Devleti kurucusu Kül Bilge Kağan, Karahanlılar Devleti kurucusu Bilge Kül Kadir Han, Gazneliler Devleti Kurucusu Alptekin Han, Büyük Selçuklu İmparatorluğu kurucusu Selçuk Bey, Harzemşahlar İmparatorluğu kurucusu Muhammed Harzemşah, Altınordu Devleti kurucusu Baturhan, Büyük Timur İmparatorluğu kurucusu Timur Külegen Han, Babür İmparatorluğu kurucusu Babür Şah ve üç kıtaya 600 yıl hükmetmiş 1299 yılında kurulan Osmanlı İmparatorluğu kurucusu Osman Bey'in büstleri yer alıyor. Kaidelerinin üzerine yazılarının tamamlanmasının ardından açılış töreni düzenleneceği öğrenildi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kavak'ta 16 Türk Devletinin Kurucularının ve Atatürk'ün Büstleri Yaptırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement