Kavak'ta Arıcılara Destek - Son Dakika
Yerel

Kavak'ta Arıcılara Destek

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından Kavak'ta 22, Asarcık'ta 10 arı yetiştiricisi olmak üzere toplam 33 arı yetiştiricisine 165 Kafkas F1 türü ana arı dağıtımı yapıldı.

06.08.2015 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz tarafından Kavak'ta 22, Asarcık'ta 10 arı yetiştiricisi olmak üzere toplam 33 arı yetiştiricisine 165 Kafkas F1 türü ana arı dağıtımı yapıldı.

Kavak Atatürk Park ve Meydanı'nda düzenlenen arı dağıtım törenine Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yanı sıra Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Asarcık Belediye Başkanı Şerif Kılağuz,  protokol üyeleri ve çok sayıda arı yetiştiricisi katıldı.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,'nun konuşmasının ardından Kaymakam Mevlüt Şekerci, Kırsal Kalkınma Projesi Kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak üreticilere taksitli ve faizsiz kredi desteğinde bulunacaklarını söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, kalkınmada ekonomide üretkenliğin önemini anlattı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, üretim olmadan, belediyelerin yaptığı yol, köprü, meydanların hiç birisinin önemi olmadığına işaret etti.

"Ne olur, üretelim, üretken olalım. bir emekli maaşına veya bin 100 lira olan maaşa bağlı kalmayalım" çağrısında bulunan Yılmaz, " Ülkenin en önemli meselesi üretmek, İnsan ürettiği zaman mutlu            oluyor. Üretmek de ibadettir. Millet olarak bir şeyler üretelim. Köprüler, yollar yapmak karın doyurmuyor. Üretim olmadan sokaktaki vatandaş mutlu olmuyor. Kavak denilince akla hayvancılık gelir. Ben üretime hastayım. Ne olursunuz üretiniz. Üretimde destek için bize geliniz. Size Büyükşehir Belediye Başkanı olarak söz veriyorum. Sizlere destekçi olacağım. Bugün 50 kovan arısı olan bir yetiştiricinin inanınız ki arılarından elde ettiği gelir bir emekli öğretmenin aldığı aylık kadardır" diye konuştu.

Program sonunda Samsun Arı Yetiştiricileri Birliğine üye arı yetiştiricilerine 5'er adet ana arı dağıtıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kavak'ta Arıcılara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement