Kavak'ta Engellilere Takı Tasarım Kursu - Son Dakika
Yerel

Kavak'ta Engellilere Takı Tasarım Kursu

Kavak\'ta Engellilere Takı Tasarım Kursu

Kavak Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü ile Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi işbirliğiyle, zihinsel engellilere yönelik takı tasarım kursu açıldı.

17.07.2014 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kavak Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü ile Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi işbirliğiyle, zihinsel engellilere yönelik takı tasarım kursu açıldı.

Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi kurucularından Yusuf Kırman, zihinsel engelli bireylere ekonomik getirisi olan faaliyetlerin öğretilmesinin yanı sıra bu bireylerin toplumla bütünleşmesini sağlayacak kurslar açılması gerektiğine değindi.

Kursa katılan zihinsel engelli kursiyerlerin yaptığı takıların düzenlenecek kermeste satışa çıkartılacağını belirten Kırman, "Engellilere kurslar sayesinde tüketen değil imkan verildiğinde üreten bireyler olabileceğini göstermeyi arzuluyoruz. Engellilerimizi hapsoldukları evlerinden çıkararak, sosyalleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Halit Kamçı ise engellilerin topluma ve sosyal hayata kazandırılması için kurum olarak her türlü desteği verdiklerini ifade etti.

Takı tasarım kursuna 11 zihinsel engellinin katıldığı, kursun 120 saat süreceği öğrenildi. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kavak'ta Engellilere Takı Tasarım Kursu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement