Kavak'ta "Su ve İnsan" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Kavak'ta "Su ve İnsan" Konferansı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kavak Meslek Yüksekokulunca (MYO) "Su ve İnsan" konferansı düzenlendi.

23.02.2017 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kavak Meslek Yüksekokulunca (MYO) "Su ve İnsan" konferansı düzenlendi.

OMÜ Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Demir, MYO Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta, suyun insan hayatındaki yerinin iyi bilinmesi gerektiğini söyledi.

Her alanda suyun kirletildiğini, sonucunda da çevreyle ilgili problemler yaşandığına işaret eden Demir, "Günde yaklaşık 6 bin çocuk sağlıksız, temiz olmayan su içmeye bağlı hastalıklar sebebiyle yaşamını yitiriyor. Gelecek nesillerimize, torunlarımıza bırakmak amacıyla suyu tedbirli kullanmalıyız." dedi.

Küresel ısınma ve iklim değişiklikleri nedeniyle önümüzdeki 20 yıl içinde dünyanın yüzde 30'una yakınının çölleşmeyle karşı karşıya kalacağına dikkati çeken Demir, çölleşmede Türkiye'nin de risk grupları içinde olacağını vurguladı.

Toplumda kuraklığın yanlış algılandığını dile getiren Demir, şunları kaydetti:

"Kuraklık dediğimizde sadece yağışın olmaması veya yağışın olduğu dönemlerdeki problemleri anlıyoruz. Halbuki kuraklık aslında çok yönlüdür. Onun için herkesin ihtiyacı olduğu kadar su kullanması önem taşımaktadır. Türkiye'deki 112 milyar metreküp su varlığının 98 milyar metreküpü yer üstü, 14 milyar metreküpü ise yer altı suyu. Bunun 33 milyar metreküpünü tarım alanında kullanıyoruz. Doğru kullansak, 13 milyar metreküp su yeterli olacak. Demek ki 20 milyar metreküp su boşa gidiyor."

Konferansa, Kavak MYO Müdürü Prof. Dr. Necati Menek, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Samsun İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, KYK Kavak İlçe Müdürü Mustafa Yerkozlu ile öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kavak'ta 'Su ve İnsan' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement