Kavak Tirit Evi Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı - Son Dakika
Güncel

Kavak Tirit Evi Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı

Kavak Yusuf Ziya Yılmaz Parkı'nda yaptırılan tirit evi yapılan törenle hizmete açıldı.

21.01.2016 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kavak Yusuf Ziya Yılmaz Parkı'nda yaptırılan tirit evi yapılan törenle hizmete açıldı.

Kavak Tirit Evi açılış törenine, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, ilçe belediye başkanları, Van'ın Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, AK Parti İlçe Başkanı Bülent Yüksel, Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız. Samsun Tarım Müdürü Kadir Güven, Kavak Garnizon Komutanı Üsteğmen Abdulkadir Kütükçü, Emniyet Müdürü Adil Öztırak ve davetliler katıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediyesinin kardeş belediye edindiği Van'ın Gevaş İlçe Belediye Başkanı Sinan Hakan'ı katılımcılara tanıtarak, Samsun Büyükşehir Belediyesi için Kavak, Bafra, Havza, Vezirköprü ne ise kardeş belediye Van'ın Gevaş ilçesinin de aynı yakınlıkta olduğunu söyledi

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesinin Kavak ilçesine yaptığı hizmetleri anlatarak, tirit evinin Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın isteği ile yapıldığını söyledi.

Sosyal belediyecilik faaliyetlerinin geliştirilmesinden yana olduklarını ifade eden Yılmaz, "Köylerimizde ahşap evler çürümeye bırakılmış. İlçelerde ise gördüğünüz gibi ahşap binaların yerini beton yapılar almış. Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde bu parka bir de Kavak Evi yapalım dedik. Yanına da ambar. Gördüğünüz bu ev yeni ahşap malzemelerden değil, Kavak'ın çeşitli köylerinden getirilip burada restore edilmiştir. Bu Kavak Evi, yılın 3-4 ayında tirit evi olarak kullanılacak. Yani tirit evi olacak, senenin diğer zamanlarında da sosyal etkinliklerde kullanılacak. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tür faaliyetlerde sadece Kavak İlçesinde değil, diğer ilçelerde de bulunuyoruz" dedi.

Açılışın ardından katılımcılara tirit ikram edildi.

On iki bin beş yüz metrekarelik alanda kurulan Yusuf Ziya Yılmaz Parkı ve Tirit Evi için 3 trilyon lira harcama yapıldığı öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kavak Tirit Evi Düzenlenen Törenle Hizmete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement