Kavram Myo'dan Sağlık Alanında Sürpriz Adımlar - Son Dakika
Yerel

Kavram Myo'dan Sağlık Alanında Sürpriz Adımlar

Kavram Myo\'dan Sağlık Alanında Sürpriz Adımlar

Dünyanın ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu kariyer sahibi meslek elemanlarını yetiştiren Kavram Meslek Yüksekokulu, son yılların yükselen sektörü sağlık alanına ağırlık veriyor.

27.06.2015 13:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu kariyer sahibi meslek elemanlarını yetiştiren Kavram Meslek Yüksekokulu, son yılların yükselen sektörü sağlık alanına ağırlık veriyor. Öğretimini yaptığı meslek programına ek olarak önümüzdeki öğretim yılında sağlıkla ilgili 9 yeni programın daha eğitimine başlayacak. Böylece devam eden 5 sağlık programı ile birlikte 14 sağlık programının eğitimi yapılmış olacak. Ayrıca Adalet ve Makine Programlarının da eğitimine başlanıyor.

Kavram MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sakin Öner, bu programları, TÜİK istatistiklerine, toplumsal ihtiyaç analizlerine, dünyadaki mesleki trendlere ve reel söktörün isteklerine açtıklarını belirterek, "Sağlık programlarımızdan mezun olan öğrencilerimiz, "Sağlık Teknikeri" ünvanı alarak en kısa zamanda ve iyi ücretlerle resmi ve özel hastane, sağlık merkezi, rehabilitasyon merkezleri, huzurevleri, kaplıca ve termal oteller, poliklinik ve tıbbi laboratuarlarda iş bulabilmektedirler" dedi.

2015-2016 öğretim yılında Adalet ve Makine programı ile birlikte öğretime açılacak yeni 9 sağlık programı şunlar: Ağız ve Diş Sağlığı, Ameliyathane Hizmetleri, Diş Protez Teknolojisi, Diyaliz, Elektronörofizyoloji, Ortopedik Protez ve Ortez, Perfüzyon Teknikleri, Radyoterapi ve Tıbbi Labaratuar Teknikleri.

30 meslek programının eğitimini verecek olan Kavram MYO, 2015-2016 öğretim yılında eğitimini, Şişli- Zincirlikuyu Yerleşkesinde değil, 40 bin metrekare kapalı alana sahip Üsküdar- Çengelköy Yerleşkesinde sürdürecek. Yeni yerleşke öğrencilere çeşitli sosyal ve kültürel aktivite imkanları sunuyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kavram Myo'dan Sağlık Alanında Sürpriz Adımlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement