Kavramların Derinliğinde İdeal Gençlik' Konferansı - Son Dakika
Yerel

Kavramların Derinliğinde İdeal Gençlik' Konferansı

Kavramların Derinliğinde İdeal Gençlik\' Konferansı

Gazeteci-Yazar Mustafa Yazgan, üniversite öğrencilerine 'Kavramların Derinliğinde İdeal Gençlik' konulu bir konferans verdi.

21.03.2014 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyamanlılar Vakfının Mart ayı burs töreninde Gazeteci-Yazar Mustafa Yazgan, üniversite öğrencilerine 'Kavramların Derinliğinde İdeal Gençlik' konulu bir konferans verdi.

Adıyaman Halk Eğitim Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa; AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Talha Gönüllü, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanı İsmail Emrah Karayel, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Olgun, Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi Başkanı Murat Demirkol, Adıyaman Sağlık İl Müdürü Mehmet Emin Taş, Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mesut Doğan, Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Açılış konuşması yapan Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi Başkanı Murat Demirkol, "Birlik ve beraberliğimize, devletimize, milletimize ve milli irademize saldırıların yoğunlaştığı ve özellikle gençlerimizin sokağa çekilmeye çalışıldığı şu günlerde ana çalışma alanı gençlik olan vakfımızın bu gelişmelere duyarsız kalması düşünülemezdi. Bu vesile ile hazırladığımız programımıza hoş geldiniz. Gençlik, kabına sığamayış, kalıplara giremeyiş ve gözün alabildiği, hatta alamadığı yerlere varıştan başka bir mana ifade etmez. Vakfımızın gençlikle ilgili çalışmalarında gayemiz, kutlu bir gençliğin tohumlarını atabilmek ve geleceğe sapasağlam nesiller hediye edebilmektir. Vakfımız gençlik adına aşılması zor engelleri kolaylaştırmayı kendisine hedef edinmiştir. Toplumun geleceğiyle alakalı, ortaya koyduğumuz hedefler oldukça önemlidir. Bu hedef doğrultusunda geçmişte olduğu gibi bu gün de mücadeleden hiç vazgeçmedik, topluma yön gösteren bir misyonu görev saydık" dedi.

Konferansta konuşan Mustafa Yazgan ise son 300 yıldan bu yana Türkiye'nin bir kavram kargaşası içerisinde olduğunu belirterek, "Kavram Kargaşasının ifadesi anlaşılmazlıktır, mana yetersizliğidir. Türkiye'de Kürt sorunu yoktur, Kürtçülük sorunu vardır. Türkiye'de yaşayan ve can kardeşlerimiz olan; kökü, kökeni etnik yapısı Kürt olan kardeşlerimiz bu kavramın dışında kalır. Kürtçülük dediğimiz de ırkçılık vardır ki; onu insanlık top yekün, sadece İslam, sadece Türk Tarihi değil bütün beşeriyet reddetmiştir. Hatta Efendimiz, 'Irkçılık küfürdür, ırkçı olan bizden değildir' diyor.

Siyaset bir toplumu, nesneyi, varlığı veya bir olayı daha iyi, daha güzel, daha doğru bir duruma getirmek, en mükemmel bir halde devam ettirmek. İlmi ve sanatı dikkat ederek, özenle gözetip korumaktır. Politika, şahsi bir menfaate erişmek için karşısındakilerin duygularını okşamak, zayıf noktalarından ya da aralarındaki uyuşmazlıklardan yararlanmak gibi yollarla çıkar sağlama mesleğidir. Siyaset ilahidir, politika beşeridir. Siyaset kutsaldır, politika nefsidir, bencilliktir. Siyaset Allah'ın insan, aile, toplum ve tabiat arasında kurduğu müspet ilişkiyi dünyada ve ötesinde devam ettirebilmektir. Politika din ve inanç dışı, dünyevi ilişkiler peşindedir, politikanın kaynağı hırstır, ihtirastır, kindir, kıskançlıktır, yabaniliktir ve aldatmacadır" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Mustafa Yazgan'a günün anısına plaket verildi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kavramların Derinliğinde İdeal Gençlik' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement