Kayahan'a Cenaze Töreni - Son Dakika
Güncel

Kayahan'a Cenaze Töreni

Kayahan\'a Cenaze Töreni

Sanatçı Kayahan Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra son yolculuğuna uğurlandı.

04.04.2015 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanatçı Kayahan Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazından sonra son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İBB Başkanı Kadir Topbaş, sanatçı arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Usta Sanatçı Kayahan'ın cenazesi CRR Konser Salonu'nda yapılan törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Burada taziyeleri Kayahan'ın eşi İpek Açar, kızları Beste Açar, Aslı Gönül Açar ve yakınları kabul etti.

Öğle namazına müteakiben cenaze namazı kılındı. Daha sonra. Kayahan'ın Türk Bayrağına sarılmış cenazesi Beşiktaş Belediyesi Zabıta Tören Mangası tarafından omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. Sevenleri tarafından alkışlar ve çiçeklerle uğurlanan Kayahan'ın cenazesi defnedilmek üzere Kanlıca Mezarlığı'na götürüldü.

Cenaze namazının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kayahan'ın eşi İpek Açar, kızları Beste Açar ve Aslı Gönül Açar'a taziyede bulundu. Erdoğan daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında cami avlusundan ayrıldı.

KIZI BESTE AÇAR: "SON DÖNEMLERİ ACI DOLUYDU"

Kayahan'ın kızı Beste Açar "Son dönemleri acı doluydu. Ne kadar bize hissettirmese, ağlamamıza kızsa dahi çok üzgünüm ama kurtulduğunu da düşünüyorum. Bu hastalık yakından şahit olduğum için çok zor. Allah bu hastalığa yakalananlara acil şifalar versin. Bu acıları çektirmesin. Başımız sağ olsun" dedi.

Erol Evgin "Müziğimizin çok büyük bir ustasını yitirdik. Tam anlamıyla bir kent ozanıydı. Yoğun duygularıyla yazdığı şarkılar kuşaktan kuşağa yüzyıllarca söylenecek. İnsanlar anılmadıkları zaman ölürler. Gerçek ölüm budur" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik "Allah rahmet eylesin. Türkiye çok büyük bir değerini kaybetti. Şimdi onu ebedi istirahathanesine uğurlayacağız. Büyük bir ozandı" diye konuştu

Yapımcı Şahin Özer "Her şarkısı çalındığında Kayahan'ı anacağız. O gönlümüzün sultanıydı. Ben inanıyorum ki ölümsüzler kervanına katılan bir dev defnediliyor. Hepimizin başı sağ olsun" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayahan'a Cenaze Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement