Kayaklı Koşu 1. Etap Türkiye Şampiyonası Ağrı'da Başladı - Son Dakika
Yerel

Kayaklı Koşu 1. Etap Türkiye Şampiyonası Ağrı'da Başladı

Kayaklı Koşu 1. Etap Türkiye Şampiyonası Ağrı\'da Başladı

Türkiye Kayak Federasyonu’nun 2014 faaliyet programında yer alan Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası 1. Etap yarışmaları Ağrı’da start aldı.

10.01.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kayak Federasyonu'nun 2014 faaliyet programında yer alan Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası 1. Etap yarışmaları Ağrı'da start aldı.

Küpkıran, Eski Harman ve Kumlugeçit sırtlarında başlayan şampiyona minik, genç ve yıldız kız ile erkekler kategorinde yapıldı. Burada bir açıklama yapan Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmetşafi Erim, 18 ilin katılımıyla toplamda 358 sporcunun yarışacağı 1. Etap Kayaklı Koşu Türkiye Şampiyonası'nın yapıldığı belirterek, "Büyük heyecanın, büyük başarıların yaşanacağı bir şampiyona yaşayacağız. Geçen yılda şampiyonanın ilk etabı Ağrımızda yapılmıştı. Ağrılı sporcularımız geçen yıl yapılan müsabakalarda 10 birincilik, 4 ikincilik ve 4 de üçüncülükle toplamda 18 madalya ile bizleri memnun etmişlerdi. Ayrıca bu şampiyona da Ağrı olarak kış olimpiyatlarına 22 yıl aradan sonra göndereceğimiz Hamza Dursun'da yarışacak. İtalya'da düzenlenen 26. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'na katılan Yonca Kandemir kızımızda bugün burada yarışmaya katılacak. Daha birçok milli sporcumuz burada yarışacak. Müsabakalara katılan tüm sporculara ve antrenörlerine başarılar diliyorum. Buraya uzaktan ve yakından teşrif ettikleri için bütün katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Yarışmaya Sivas'tan katılan Zehra Karatepe ise, minik kızlar kategorisinde yarıştığını belirterek, "Bugünkü yarışma çok yorucuydu. Yokuşlar çok zorluydu. Derece gelir mi bilmiyorum. Bu benim katıldığım ikinci yarışmaydı. Keşke biraz daha sıcak bir yerde yapılsaydı. Burası çok soğuk, konuşamıyorum bile" şeklinde konuştu.

Yarışmalar, cumartesi ve pazar günü yapılacak olan müsabakalarla devam edecek. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayaklı Koşu 1. Etap Türkiye Şampiyonası Ağrı'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement