Kayakseverler Erciyes'te Kaybolmayacak - Son Dakika
Güncel

Kayakseverler Erciyes'te Kaybolmayacak

Kayakseverler Erciyes\'te Kaybolmayacak

Erciyes AŞ tarafından hizmete sunulan ’Erciyes Mobil’ uygulamasında yer alan ’kırmızı buton’ sayesinde Erciyes Dağı’nda kaybolan kayakseverler, konumlarını jandarma, polis veya Erciyes AŞ’ye anında bildirecek.

26.02.2015 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erciyes AŞ tarafından hizmete sunulan 'Erciyes Mobil' uygulamasında yer alan 'kırmızı buton' sayesinde Erciyes Dağı'nda kaybolan kayakseverler, konumlarını jandarma, polis veya Erciyes AŞ'ye anında bildirecek.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Erciyes Dağı'nda artık kayakseverler kaybolmayacak. Erciyes AŞ tarafından alt yapısı hazırlandıktan sonra kayakseverlerin hizmetine sunulan 'Erciyes Mobil' uygulaması ile Erciyes'te kayak yaparken veya yürüyüş esnasında kaybolan kişiler, akıllı telefonlarına yükledikleri program ile bulunduklarını konumu anında jandarma, polis veya Erciyes AŞ'nin yetkili birimlerine bildirecek.

Bu kapsamda, hizmete sunulan Erciyes Mobil uygulamasının tanıtım programı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen programda, uygulama hakkında bilgiler veren Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, "Kayseri Büyükşehir Belediyemizin Erciyes Master Planı bütün hızıyla devam ediyor. 2005 yılında başlayan bu plan 2010 yılından itibaren Büyükşehir Belediyemizin yapmış olduğu ihale ve yatırımlar ile bugünlere kadar geldi. Çok şükür şuanda kayak alt yapımızı neredeyse bitirmeye yüz tuttuk. Bundan sonra genişlemeden ziyade derinleşmeye, oradaki sosyal imkanları artırmaya, yerli ve yabancı misafirlerimize eğlence ortamları çıkarmaya gayret edeceğiz. Bu kapsamda alt yapı çalışmalarımız belli bir yere geldikten sonra üst yapı çalışmalarına önem veriyoruz. Şirketimizin kurulduğu ilk günden itibaren de özellikle internet ve sosyal medyayı kullanmaya gayret ediyorduk" dedi.

Erciyes'te düzenlenen etkinlikleri kayakseverlerle paylaştıklarını söyleyen Cıngı, "Web sitemiz, Facebook sayfamız ve her gün 50 bin turizm ve kayakçı misafirlerimize e-mail yolu ile ulaştığımız raporlarımız var. sezon boyunca 50 bin vatandaşımıza Erciyes'teki pistlerin durumları, yolların durumu, teleferiklerin açılıp kapanmaması ve hava durumları gibi konuları bildiriyoruz. İnsanlar gelecekleri zaman oradaki bilgiye göre hareket ediyorlar. Bundan sonrada teknolojiyi üst seviyede takip edip, özellikle son günlerde hayatımızın vazgeçilmez unsuru olan akıllı telefonlara da bu bilgileri aktarmayı uygun bulduk. Yaklaşık 6 aylık çalışma neticesinde Erciyes Mobil programımızı hizmete sunduk. Bu program vasıtasıyla da kayak severlere bilgilerimizi anlık olarak vereceğiz. Erciyes'te bütün olup bitenleri, hava ve yol durumunu, pistlerin açık olup olmadığını insanlar mobil telefonlarından inceleyerek gelip gelmemeye karar verecekler. Geldikleri zamanda hangi pistlerin iyi olduğunu cep telefonlarından destek alabilecekler. Ortaya koymuş olduğumuz program Beta versiyonu. Önümüzdeki günlerde bu daha da yoğunlaşacak ve gelişecek. İnsanlara, kameralar ile pistleri izleme imkanı sunacağız" ifadelerini kullandı.

"KAYAKSEVERLER KAYBOLMAYACAK"

Hizmete sunulan programla kaybolan vatandaşların koordinatlarını rahatlıkla iletebileceklerini söyleyen Cıngı, şunları söyledi:

"Erciyes'te olmazsa olmazımız her şeyden önce can güvenliğidir. Buraya koymuş olduğumuz program neticesinde vatandaşlarımız kaybolduklarında GPS koordinatlarını cep telefonuna alıp ister jandarmaya ister polise isterlerse Erciyes AŞ'ye bildirebiliyorlar. Programa, özellikle kaybolma durumlarında işe yarayacak bir fonksiyon ilave ettik." - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayakseverler Erciyes'te Kaybolmayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu
    15:20 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu

    Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Balıkesir'i ziyaret ederek sporcu gençlerle bir araya geldi. Edremit Gençlik Merkezi'nde gönüllü gençler, sporcular ve öğrencilerle buluşan Bakan Yardımcısı, gençlerin görüş ve taleplerini dinledi. Bakan Yardımcısı ayrıca İvrindi ilçesinde yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı ve Gökçeyazı futbol sahasında çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

  • İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi
    15:19 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi

    İstanbul Adalet Sarayı'nda terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Kiraz'ın adalet mirasını layıkıyla ifa etmek gerektiğini vurguladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da törene katılarak Kiraz'ın makam odasına karanfil bıraktı.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu
    15:19 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen gece döneri sahur programında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Aktaş, Bursa'nın her köşesinde gülümsediklerini ve bu şehirde yaşamaktan mutlu olduklarını belirtti.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak
    15:18 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü sağlık merkezleri açacak. Sağlık merkezlerinde ayakta muayene, teşhis ve tedavi, tahlil, enjeksiyon/pansuman, ağız ve diş sağlığı, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, diyetisyen ve evde bakım hizmetleri verilecek.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Kentsel dönüşüm için birlikte çalışalım
    15:17 Çevre Bakanı Özhaseki: Kentsel dönüşüm için birlikte çalışalım

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için herkesi birlikte çalışmaya çağırdı. Özhaseki, şehirlerin bakım ve ihtimam istediğini vurgulayarak, şehirlerin geleceğinin yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılı olduğunu belirtti. Ayrıca, çarpık kentleşme ve deprem riskine dikkat çeken Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine değindi ve herkesin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

  • Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı
    15:17 Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı

    Yalova'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi' kapsamında 104 çiftçiye 300 kilogram çalı fasulyesi tohumu dağıtıldı. Proje kapsamında 300 dekar alanda üretim yapılması hedefleniyor.


Advertisement