Kayakta Tarihi Başarı - Son Dakika
Güncel

Kayakta Tarihi Başarı

22 yaşındaki Erzurumlu milli kayakçı Samet Karta, Türkiye tarihinde ilk kez ABD'de düzenlenen Kayakla Atlama FIS Cup yarışında birinci oldu.

17.02.2015 09:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1993 Erzurum doğumlu milli kayakçı Samet Karta, 15 Şubat'ta ABD'nin Vermont eyaletinde bulunan Brattleboro'da Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından düzenlenen Kayakla Atlama FIS Cup da birinci olarak Türkiye'ye bu alanda madalya kazandıran ilk sporcu oldu.

Türkiye Kayak Federasyonu'nun son dönemde gerçekleştirdiği atılımlar çerçevesinde bir süredir Finlandiyalı ünlü antrenör Niemela Pekka ile çalışan Samat Karta'nin elde ettiği başarı, Türkiye kayak camiasında büyük bir mutlulukla karşılandı. 20 – 22 Şubat tarihlerinde, Lake Placid'de ve Iron Mountain da düzenlenecek olan; kıtalararası FIS COC yarışmalarına katılacak sporcumuz, ilk 30'a girebilmesi durumunda alacağı puanlar ile Kayakla Atlama Dünya Kupası yarışmalarına girme hakkını kazanacaktır.

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar bu büyük başarının gurur verici olduğunu belirterek, "Bu, ülkemiz için çok önemli bir başarı ve Federasyonumuz ile camiamızın bir arada çalışarak neler başarabileceğinin göstergesi. Genç sporcumuza bizi böyle gururlandırdığı için teşekkür ediyorum. Çok çalışarak ve ehil ellerde iyi atletlerin neler yapabileceğini bize gösterdi. İnanıyorum ki, tüm kayak camiası başarıya odaklanırsa çok daha fazla sayıda sporcumuz katıldıkları yarışlardan benzer sonuçlarla dönecekler, çok daha üst başarılara ulaşacaklar. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kayakta Tarihi Başarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement