Kayalıklardan Düşen Çoban Askeri Helikopterle Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Kayalıklardan Düşen Çoban Askeri Helikopterle Kurtarıldı

Kayalıklardan Düşen Çoban Askeri Helikopterle Kurtarıldı

Fethiye'de ot toplamak için çıktığı kayalıklardan düşerek yaralanan çoban İsmet Çelik, arazinin sarp olması nedeniyle askeri helikopterle kurtarıldı.

15.04.2014 15:13  Güncelleme: 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde ot toplamak için çıktığı kayalıklardan düşerek yaralanan çoban 60 yaşındaki İsmet Çelik, arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle askeri helikopterle kurtarıldı.

Fethiye'nin Göcek Mahallesi'nde çobanlık yapan İsmet Çelik, sabah saatlerinde ot toplamak için Akdağlar Büngüş Mevkii'ne çıktı. Yaklaşık 1000 metre yükseklikte bir süre ot toplayan Çelik, 5 metrelik sarp ve dik kayanın ucundaki otu koparmaya çalışırken dengesini kaybedip düştü. Sol bacağından yaralanan Çelik, cep telefonuyla yakınlarını arayarak yardım istedi. Bunun üzerine olay yerine Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) Fethiye ekibi gitti. İlk müdahaleyi yapan kurtarma ekibi, Çelik'in hareket edemeyeceğini anlayınca helikopter desteği istedi.

DALAMAN'DAN ASKERİ HELİKOPTER HAVALANDI

Dalaman Hava Meydan Komutanlığı'ndan havalanan askeri helikopter, bir süre bölgede araştırma yaptıktan sonra UMKE ekibi ve Çelik'in yerini tespit etti. Helikopterden inen askerler tarafından sedyeye alınan Çelik, daha sonra bölgeden alınarak Fethiye Devlet Hastanesi'ne getirildi. Hayati tehlikesi bulunmayan Çelik'in, sol bacağında kırık oluştuğu kaydedildi. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayalıklardan Düşen Çoban Askeri Helikopterle Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement