Kayapınar'ın Rojava'ya Gönderdiği Araç Sayısı 22 Oldu - Son Dakika
Güncel

Kayapınar'ın Rojava'ya Gönderdiği Araç Sayısı 22 Oldu

Kayapınar\'ın Rojava\'ya Gönderdiği Araç Sayısı 22 Oldu

Kayapınar Belediyesi'nin Rojava halkıyla destek amacıyla başlattığı yardım kampanyası kapsamında toplanan 4 tır gıda maddesi daha bölgeye gönderildi.

18.08.2014 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesi tarafından insanlık dramı yaşanan, ambargonun uygulandığı Rojava halkına destek amacıyla başlattığı yardım kampanyasına halkın ve kurumların desteği artarak devam ediyor. Yardım kampanyası kapsamında toplanan 4 tır gıda maddesi bölgeye gönderildi. Kampanyanın başlamasıyla gönderilen tır sayısı 22 oldu.

Yardımların devam edeceğini belirten Kayapınar Belediye Eş Başkanı Fatma Arşimet, "Halkamıza gösterdikleri duyarlılığına ve yardımların toplanmasında günüle çalışan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Başlattığımız yardım kampanyasında bir aylık kısa bir sürede gönderdiğimiz araç sayası 22 oldu. Yardım kampanyasını daha güçlendirerek devam ettireceğiz. Rojave'dan sonra çetelerin özellikle Şengal bölgesindeki saldırıları sonrası binlerce insanımız yerlerinden oldular. Yerlerinden olan bu insanlarımızın bir kısmını spor tesisimizde misafir ettik. Bu nedenle daha çok insani yardıma ihtiyaç duyulmaktadır. Tüm Dünya'ya sesleniyoruz bu katliamlara duyarsız kalmayanız" çağrısında bulundu.

Eş Belediye Başkanı Mehmet Ali Aydın ise yaptığı konuşmada, "Çetelerin saldırıları karşı Kürdistan'ın dört parçasındaki halkımızı birleştirmiştir. Dört parçadaki sınırlar ortadan kaldırılmıştır. Yiğit Kürtler dört parçada mücadelesini ve birlikteliğini güçlendirmiştir. Bu güçlerin tüm planlarını bozacak güçte ve iradeye sahiptir. Dayanışmayı gösteren tüm halkımıza teşekkür ediyoruz"dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Kayapınar'ın Rojava'ya Gönderdiği Araç Sayısı 22 Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement