Kayapınar Mahallesi'ne Yeni İçme Suyu Hattı Döşendi - Son Dakika
Yerel

Kayapınar Mahallesi'ne Yeni İçme Suyu Hattı Döşendi

Kayapınar Mahallesi\'ne Yeni İçme Suyu Hattı Döşendi

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine bağlı Kayapınar Mahallesi’nde yol yapım çalışmaları nedeniyle su hattı devre dışı kalan yerleşim bölgelerine içme suyu terfi hattını döşeyerek, su vermeye başladı.

28.06.2016 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine bağlı Kayapınar Mahallesi'nde yol yapım çalışmaları nedeniyle su hattı devre dışı kalan yerleşim bölgelerine içme suyu terfi hattını döşeyerek, su vermeye başladı.

MASKİ Genel Müdürlüğü mahallelerin altyapı sorunlarını tek tek çözüyor. Kayapınar Mahallesi'nde Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yol çalışması sonrası su ulaşmayan yerleşim yerine MASKİ ekipleri, 2 bin 500 metre hat döşedi. Su deposuna motopomp bağlantısı yapılması ile birlikte mahalle suya kavuşturuldu. MASKİ Genel Müdürlüğü, mahallede yeni bir sondaj kuyusu içinde çalışmalarını başlattı. Yeni sondaj da devreye girince Kayapınar mahallesinde uzun yıllar su sorunu yaşanmayacağı bildirildi. İçme Suları Daire Başkan Vekili Hakan Açabay da, Kayapınar'da yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Açabay'a Şube Merkez Müdürü Muharrem İşbilen, İnşaat Şube Müdür Vekili Eyüp Serhan Güven ve Jeoloji Mühendisleri Meriç Bahadır ile Gürkan Cesur eşlik etti.

Kayapınar Mahalle Muhtarı Ferzende Eren MASKİ'nin mahallelerinde yapmış olduğu çalışmalarla ilgili teşekkür etti. Eren, "Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e, MASKİ Genel Müdürümüz Yakup Koç'a ve İçme Suları Dairesi Başkanı Hakan Açabay'a teşekkür ediyorum. Sorunlarımızla birebir ilgilenip, çözüm üretiyorlar. Mahalle olarak su problemi çekiyorduk. Sorunumuzun büyük bir bölümü çözüldü. MASKİ'nin hazırladığı bir sondaj projesi daha var. En kısa sürede o da yapılacak ve su sorunumuz tamamen ortadan kalkacak. MASKİ olduğu sürece su problemi çekmeyeceğiz" dedi.

"ALDIĞIMIZ GERİ DÖNÜŞLER BİZLERİ MUTLU EDİYOR"

İçme Suyu Dairesi Başkan Vekili Hakan Açabay, Yunusemre Kayapınar'da yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Açabay, "Mahallemizi besleyen hat Karayolları Genel Müdürlüğü'nün yol çalışması nedeniyle devre dışı kalmıştı. Bu durumu ortadan kaldırma için çalışmalarımızı hemen başlattık. Mahalleye giden depoya yeni bir terfi hattı döşedik. Hattan su deposuna yaptığımız bağlantı sonrası mahallemizi tekrar içme suyuna kavuşturduk. İdare olarak, mahalle mahalle sorunları ortadan kaldırıyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde aldığımız geri dönüşler bizleri çok mutlu ediyor. Biz hiç hız kesmeden çalışmalarımıza devam edip, hemşehrilerimize hizmet götürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayapınar Mahallesi'ne Yeni İçme Suyu Hattı Döşendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement