Kayatürk'ten CHP Milletvekili Öğüt'e Cevap - Son Dakika
Yerel

Kayatürk'ten CHP Milletvekili Öğüt'e Cevap

Kayatürk\'ten CHP Milletvekili Öğüt\'e Cevap

Demokrat Parti (DP) adayı Mikail Kayatürk, CHP Milletvekili Ensar Öğüt’ün kendisi ile ilgili 1 Mart tarihinde iddia ettiği açıklamalarına cevap vererek, "Ensar Öğüt tarafından şahsıma karşı söylemler ve bir takım suçlamalar asılsız ve yersizdir.

04.04.2014 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) adayı Mikail Kayatürk, CHP Milletvekili Ensar Öğüt'ün kendisi ile ilgili 1 Mart tarihinde iddia ettiği açıklamalarına cevap vererek, "Ensar Öğüt tarafından şahsıma karşı söylemler ve bir takım suçlamalar asılsız ve yersizdir." dedi.

Kayatürk, Ardahan adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, "30 Mart seçimlerinde şahsım, partim ve ekibim onurlu bir şekilde mücadele vermiştir. Hiçbir şaibe altında olması mümkün değildir" diyerek şunları kaydetti;

"30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Ardahan'da her partinin sağduyulu bir şekilde vermiş olduğu mücadele sonucu kesinleşmiştir. Ben Ardahanlılara hayırlı olmasını diliyorum. Ancak CHP Milletvekili Ensar Öğüt basın açıklamasında doğru olmayan bir şekilde partim ve benim hakkında bir takım yanlış açıklamaları olmuştur. Bu konuyla ilgili Büyük Millet Meclisinde tekzip yazısı da göndermiştir. 30 Mart seçimlerinde şahsım, partim ve ekibim onurlu bir şekilde mücadele vermiştir. Hiçbir şaibe altında olması mümkün değildir, Sayın Öğüt tarafından şahsıma karşı söylemler ve bir takım suçlamalar asılsız ve yersizdir. Ben Ardahan halkına ve beni destekleyen bütün seçmenlerime çok teşekkür ediyorum. Ardahan'da en onurlu, dik durabilen seçmenin reyini almışım, bu çok önemlidir. Tabii ki büyük partiler hakikaten bir takım belgeler de, görüntüler de elde edilmiştir. Yakışmayan, uygun olamayan, Ardahan halkını, fikir ve düşüncelerini değişik şekillerde yönlendirebilecek maddi olarak bir takım şeylerle seçimi sonuçlandırmıştır. Bu sonuç hakikaten Ardahan halkı için yüz kızartıcı bir olaydır. Bunlar olmaması gereken durumlardır, ben ve benim seçmenim bana oy veren bin 300'e yakın rey, iptal edilenlerle birlikte ve diğer DYP'ye giden oylarımızla birlikte onurlu bir şekilde tespitime göre bin 300'e yakın bir oy almış bulunmaktayım. Dik duran, menfaat ve çıkar gözetmeyen, Ardahan ve Ardahan halkına hizmetin yapılmasında Ardahan halkı onurlu reylerini vermiştir. Ben onlara çok teşekkür ediyorum ve kazanan belediye başkanına başarılar diliyorum. Bu bir yarıştır ve onurlu bir şekilde herkes yerinde durmalıdır. Sonuç olarak çok iyi bir şekilde olumlu, sağduyulu Ardahan'da seçimler devam etmiştir. Bu çok önemlidir, benim için de önemli olan da bu noktadır, huzurlu bir şekilde seçimler bitmiştir."

CHP Ardahan Milletvekili Ensar bey, partisinin ve kendisinin hatalarından dolayı sansasyon oluşturmaktadır diyen Kyatürk, "Oluşturduğu sansasyonlara bakılırsa hiçbiri doğru değildir. Yapılan incelemelerde, ilçe seçim kurulu, daha sonrada il seçim kurulu tespitlerinde de bu ortaya çıkmıştır. Bunlar yanlış şeylerdir, yenilmeyi de, yenmeyi de kabul etmek lazım, doğru olan budur. Bütün Türkiye'de bu şekilde doğru olmasına rağmen, sağlıklı bir seçim yapılmasına rağmen sansasyon oluşturmak Türk halkı adına doğru bir şey değildir, seçmen adına doğru değildir. Bunlar çok yanlış ve sağduyudan uzak şeylerdir." Diyerek cevap verdi.

CHP Milletvekili Ensar Öğüt'ün Demokrat Parti adayı Mikail Kayatürk ile ilgili iddiası;

"Her zaman olduğu gibi yerel seçimlerde Halilefendi mahallesinin dışındaki mahallelerde sandıklar açılıp seçmen sayıları belli olduktan sonra, yani hangi partinin önde olduğunu duyunca telefonla öğrenen Halilefendi mahallesindeki aday kendi hısım ve akrabasını sona bırakmış ve sona bıraktığı içinde kimlikleri masaya koymuş, kuyruk uzadığı için de seçim orada saat 19'a kadar, hatta gece 23.00'a kadar sürmüştür. Niçin bunu yapıyor? Diğer mahallelerdeki sonuçlar belli olsun, ona göre adım atsınlar diye Ak Partiyle işbirliği yaptılar, Ak Partiye oy vererek CHP'yi burada hileli bir şekilde yenilgiye uğramasını sağladılar." - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kayatürk'ten CHP Milletvekili Öğüt'e Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement