Kaybolan Dağcıyı Arama Çalışmaları Bugün de Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Kaybolan Dağcıyı Arama Çalışmaları Bugün de Devam Ediyor

Kaybolan Dağcıyı Arama Çalışmaları Bugün de Devam Ediyor

Niğde’de pazar günü Aladağlar’ın 3588 metre yüksekliğindeki Alaca Zirvesi’ne tırmanırken saat 15.00’te yorulduğu gerekçesiyle gruptan ayrılınca kaybolan Tarkan Kuvulmaz (43) için bugün tekrar arama çalışması başlatıldı.

21.10.2014 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Niğde'de pazar günü Aladağlar'ın 3588 metre yüksekliğindeki Alaca Zirvesi'ne tırmanırken saat 15.00'te yorulduğu gerekçesiyle gruptan ayrılınca kaybolan Tarkan Kuvulmaz (43) için bugün tekrar arama çalışması başlatıldı.

Başlatılan çalışmalarda Ankara'dan gelen Skorsky helikopter, jandarma özel arama kurtarma ekiplerini bölgeye indirdi. Arama çalışmalarına jandarma özel arama kurtarma, jandarma arama kurtarma timleri, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Arama Kurtarma Derneği ekipleri ve sivil dağcılarla birlikte yaklaşık 30 kişi katıldı. Arama çalışmalarında jandarmaya ait özel eğitimli iki köpek de kullanıldı.

Öte yandan Kuvulmaz'ın yakınları, Demirkazık'taki dağ evinde oluşturulan kriz masası çalışmalarını takip etti.

Ankara'dan gelip Aladağlar'ın Alaca Zirvesi'ne doğru dün sabah tırmanışa geçen 10 kişilik grupta yer alan Tarkan Kuvulmaz, yorulduğu gerekçesiyle gruptan ayrılınca kaybolmuş ve arkadaşlarının haber vermesiyle arama çalışmaları başlatılmıştı. - NİĞDE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaybolan Dağcıyı Arama Çalışmaları Bugün de Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı
    16:41 Tekstil ve Hammaddeleri Sektörü Türk Heyeti, Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na Katıldı

    Tekstil ve Hammaddeleri Sektör Kurulu Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve beraberindeki heyet, Belçika'nın Brüksel kentinde düzenlenen Dünya Döngüsel Ekonomi Forumu'na katıldı. Türk heyeti, etkinlikte iş insanları, politika yapıcılar ve uzmanlar ile temaslarda bulundu. Forumda döngüsel ekonominin önemi vurgulandı ve sektörün sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasına yardımcı olacak projeler üzerinde çalışmalar yapıldı.

  • GAÜN ve 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı
    16:39 GAÜN ve 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı

    Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ile 5. Zırhlı Tugay Komutanlığı arasında eğitim iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında, 5. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı personele GAÜN Sürekli Eğitim Merkezi tarafından İngilizce eğitimi verilecek. Protokol, 5. Zırhlı Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erdin Kaya ile GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın tarafından imzalandı. Her iki kurum da protokolün hayırlı olmasını diledi.

  • Antep İşi Nakışı UNESCO'ya aday gösterildi
    16:39 Antep İşi Nakışı UNESCO'ya aday gösterildi

    Gaziantep Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğinde Antep İşi Nakışı'nın UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmesi için çalışmalar yapılıyor.

  • Hatay'daki eğitim altyapısı deprem öncesine göre daha güçlü hale gelecek
    16:38 Hatay'daki eğitim altyapısı deprem öncesine göre daha güçlü hale gelecek

    Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci, Hatay'daki eğitim altyapısının, devam eden yatırımlarla deprem öncesine göre daha güçlü hale geleceğini söyledi. Yelkenci, deprem bölgesindeki zorlukların üstesinden gelmek için çalıştıklarını belirterek, yapılan analizler sonucunda yıkılan dersliklerin yerine daha fazla derslik planladıklarını ifade etti. Ayrıca, orta hasarlı okulların da güçlendirilerek hizmete alınması için çalışmaların devam ettiğini vurguladı. Yelkenci, eğitim altyapısını güçlendirmeyi hedefleyen projenin anaokullarının inşasını da içerdiğini ve deprem bölgesinde 50 anaokulu planladıklarını belirtti. Törene, Hatay Vali Yardımcısı, Hassa Kaymakamı, Hassa Belediye Başkanı ve öğrenciler de katıldı.


Advertisement