Kaybolan Helikopterden Acı Haber: 4 Şehit - Son Dakika
Güncel

Kaybolan Helikopterden Acı Haber: 4 Şehit

Kaybolan Helikopterden Acı Haber: 4 Şehit

Kocaeli'de Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalktıktan 7 dakika sonra Balaban mevkiinde irtibatı kesilen helikopterin enkazına ulaşıldı. Helikopterdeki 4 personel şehit oldu.

12.10.2014 22:27  Güncelleme: 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli'de Cengiz Topel Havaalanı'ndan kalktıktan 7 dakika sonra Balaban mevkiinde irtibatı kesilen helikopterin, Kartepe'de Green Park Otel'in kuzey ön bölümündeki Karaardıçlı bölgesindeki yaklaşık 600 metrelik vadi içerisinde enkazına ulaşıldı.

Enkaza; 3 köylü, 1 özel tim ve arama kurtarma ekibinden 1 kişi ulaştı. Enkaza ulaşan ekipten alınan bilgiye göre, helikopterdeki 4 askeri personelin şehit olduğu öğrenildi.

CENAZELER ÇIKARTILDI

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde telsiz irtibatı kesildikten sonra Karaardıçlı mevkisinde enkazına ulaşılan "S-70B Sikorsky" tipi askeri helikopterde şehit olan 4 personelin cenazeleri enkazdan çıkarıldı.

EKİPLER BÖLGEYE HAREKETLENDİ

Saat 22.30 sıralarında Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'nin de olay yerine hareket ettiği öğrenildi. Kartepe İlçe Jandarma Komutanlığı'na gelen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu da bölgeye giderken, çevrede aramalarını sürdüren diğer ekipler de helikopterin düştüğü yere yönlendirildi.

Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele'de olay yerine gelerek ekiplerden bilgi aldı.

KİMLİKLERİ AÇIKLANDI

Genelkurmay resmi inter sitesinden yaptığı açıklamada şehitlerin kimliklerini de açıkladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Helikopterimizin pilotları Dz.Plt.Bnb. Deniz Akdeniz ve Dz.Plt.Ütğm. Çağrı Ceyhan ile Rad.Astsb.Kd.Üçvş. Mehmet Karakaşoğlu ve DSA Astsb.Üçvş. Ömer Burak Öğüt şehit olmuşlardır."

KOCAELİ VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kartepe ilçesinde bulundukları mevkide yürütülen çalışmalar neticesinde kurtarma ekiplerince helikopterin enkazına rastlandığı bilgisini verdi. Güzeloğlu olayla ilgili şunları söyledi:

"Şu anda aldığımız ilk bilgiye göre de helikopterdeki 4 askeri personelimiz şehit oldu. Milletimizin başı sağ olsun. Kazayla ilgili kaza Kırım ekibi ve başsavcılığımızın araştırmaları devam ediyor. Askeri ve adli makamlar, gerekli incelemeleri yapacak. Milletimiz ve ailelerine baş sağlığı diliyorum. Allah, bir daha böyle acılar göstermesin."

RADARDAN KAYBOLMUŞTU

İzmit Cengiz Topel Havaalanı'ndan Konya'ya gitmek üzere havalanan askeri helikopter, bir süre sonra radardan kaybolmuştu. Arama- kurtarma çalışmaları rota üzerindeki İzmit'in Kartepe ve Afyonkarihasar'ın İhsaniye ilçeleri sınırları içindeki dağlık kesimlerde yoğunlaşmıştı.

İLK SİNYAL ÖRNEKKÖY YAKINLARINDAN ALINMIŞTI

Helikopterin kaybolmasının ardından Kartepe ilçesine bağlı Örnekköy yakınlarından hem helikopterden hem de pilota ait cep telefonundan sinyal alındığı belirtilmişti. Örnekköy bölgesinde devam eden çalışmalar sırasında alınan bir ihbar üzerine ise ekiplerin bir bölümü kayak merkezi ve otellerin bir bölümünün arka kısmı olan Selimiye Yoğurtköy mevkiine kaydırılmıştı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kaybolan Helikopterden Acı Haber: 4 Şehit - Son Dakika


Advertisement