Kaybolan Irmak'ı Arama Çalışmaları Yeniden Başladı (2) - Son Dakika
Güncel

Kaybolan Irmak'ı Arama Çalışmaları Yeniden Başladı (2)

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde, evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın bulunması için arama-kurtarma çalışmaları devam edilirken henüz bir sonuç elde edilemedi.

16.10.2016 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MANİSA'nın Alaşehir İlçesi'nde, evlerinin önünde oynarken kaybolan 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın bulunması için arama-kurtarma çalışmaları devam edilirken henüz bir sonuç elde edilemedi. Polis, küçük kızın annesi Suriye Kupal, babası Bilal Kupal'ın da ifadesine başvurdu. Baba Kupal, "Şüphelendiğimiz kimse yok, işi buraya kadar getirecek bir şey düşünemiyorum. Çocuğumun bir an önce bulunmasını istiyorum. Tek derdim o. Benim ciğerimi koparıp gittiler" dedi. Gözü yaşlı anne ise kızının kaçırıldığını ileri sürdü.

Gündelik işlerde çalışarak geçimini sağlayan 44 yaşındaki Bilal Kupal, 27 yaşındaki Suriye Kupal çiftinin Menderes Mahallesi, Elmadağ Caddesi, 2 Sokak'taki evlerinin önünde oynayan kızları Irmak Kupal, geçen Cuma saat 15.00 sıralarında ortadan kayboldu. Ailesi gidebileceği yerlere bakmasına rağmen kendisine ulaşamayınca durumu polise bildirdi. Polis, ailesinin iki kızından biri olan küçük Irmak'ın bulunması için jandarma ve Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerinden yardım istedi. Menderes Mahallesi çevresindeki park ve okul bahçeleri, Sarıkız Deresi, Alaşehir Höyüğü, Kenan Evren Parkı ve Alaşehir Mezarlığı ile inşaatlarda arama kurtarma çalışması başlatıldı. Özel eğitimli arama-kurtarma köpeği Havuç'un da kullanıldığı 4 saat süren çalışmalardan sonuç alınamayınca arama kurtarma çalışmalarına ara verildi.

ANNEDEN KAÇIRILDI İDDİASI

Eşi ile 17 yıllık evli olduklarını anlatan gözü yaşlı anne Suriye Kupal, şunları anlattı:

"Kızım komşumuzun aldığı spor ayakkabıyı görünce çok sevindi. Hemen giyinip evin önüne çıktı. Biz komşuların çocuklarıyla oynuyor diye bir şey söylemedik. Sonra ablası okuldan geldi. Eşim büyük kızımız Ayşe'ye 'Kızım, Irmak nerede bak bakalım' dedi. Daha sonra ablası dışarıya ama bulamadı. Ardından biz aramaya başladık, bulamadık. Kızım bakkala bile yalnız gitmezdi. En son 'Anne' dedi, sesini duydum ama çıkıp bakmadım. Şüphelendiğimiz hiç kimse yok, olsa zaten söylerim. Bunlarla uğraşmam. Çocuğumun sesini duydum ama ben onu oynuyor sandım. Biz sokağa çıktığımızda hiç kimse yoktu. Polisler özel eğitimli köpeklerle arama yaptı, kızımın elbisesini köpeğe koklattılar ama bulunamadı. Evimizin etrafında kuyu ya da çukur da yok. Her yeri aradık ama bulamadık. En son evimizin önündeydi. İki çocuğum var ikisinin de el ve ayak tırnaklarında hastalık var. Bu çevrede öyle bir çocuk yok. Tırnakları yukarıya doğru büyüyor. Çocuğumu kim aldıysa getirsin, hiç kimseden şikayetçi olmayacağım. Para istiyorsa bize ulaşsın iyi kötü bir yerden bulur veririz. Çocuğumun bulunmasını istiyordum. Çok dikkat ederdik, çocuklarla oynadığı için bir şey söylemedik."

"CİĞERİMİ KOPARIP GİTTİLER" Polis merkezinde ifadesine başvurulan baba Bilal Kupal, eşiyle o gün saat 14.00'e kadar zeytin dilimlediklerini anlattı. Kızının dışarı çıkmasına izin vermediklerini belirten baba Kupal, şöyle devam etti:

"Irmak, dış kapı ile iç kapı arasında oynuyordu. Bir ara sesini duymamaya başladım. Büyük kızımdan Irmak'a bakmasını istedim. Dışarı çıktı, Irmak'ın olmadığını söyledi. Komşularımıza sorduk ve aramaya başladık. Evin önünde oynardı bakkala bile yalnız gitmezdi. Bizim şüphelendiğimiz kimse yok, işi buraya kadar getirecek bir şey düşünemiyorum. Çocuğumun bir an önce bulunmasını istiyorum. Tek derdim; o. Benim ciğerimi koparıp gittiler. Kızım normalde evin önünde oynardı. O gün dışarıya çıkmasına da izin vermemiştik işimiz olduğu için ama bir anda ortadan kayboldu."

Arama çalışmalarına katılan ailenin akrabası 52 yaşındaki Yusuf Bozkır, "Irmak kaybolduktan sonra, özel eğitimli köpek getirdiler. Çocuğun kıyafetlerini koklattılar. Evin yakınındaki mezarlığa, dere yatağına baktılar. Gece saatlerine kadar arandı ama bir sonuç elde edilemedi. Çocuk parmaklarındaki rahatsızlık nedeniyle evin çevresinden ayrılamıyormuş. Fazla uzağa gidebilecek bir durumu yoktu. Çocuğun kaybolduğunu geçen Cuma'dan bu yana herkes biliyor ama elimizde hiçbir şey yok" diye konuştu. Polis ekipleri, baba Kupal'ın ardından anne Suriye Kupal'ın da ifadesine başvurmak üzere anne Kupal'ı polis merkezine götürdü. Ayrıca küçük ablası Ayşe Kupal'ın da konuyla ilgili bilgisine başvurulduğu belirtildi. - Alaşehirmanisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaybolan Irmak'ı Arama Çalışmaları Yeniden Başladı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement