Kayhan'dan CHP'li Günaydın'a Yanıt - Son Dakika
Yerel

Kayhan'dan CHP'li Günaydın'a Yanıt

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü görevinden milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden Mustafa Kayhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın, TBMM'de yaptığı bir konuşma ile ilgili açıklama yaptı.

19.02.2015 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürü görevinden milletvekilliği aday adaylığı için istifa eden Mustafa Kayhan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın'ın, TBMM'de yaptığı bir konuşma ile ilgili açıklama yaptı.

Kayhan, Günaydın'ın meclis konuşmasında, kendisinin ve Diyarbakırlı üst düzey yöneticilerin doğum yerlerine dikkat çektiğini belirtti.

Günaydın'ın, "1980 yılına ait hayvan sayıları ile günümüz hayvan sayılarını mukayese ettiğini, hayvan sayılarındaki düşüşün sebebini AK Parti hükümetinin tarım politikaları olarak gösterdiğini ve milletin hafızasıyla alay ettiğini" savunan Kayhan, şunları kaydetti:

"Resmi tarım sayımı 1984 yılında yapılmıştır. Bu sayıma göre 12 milyon 400 bin olan büyükbaş hayvan sayısı, yüzde 22'lik bir düşüşle 2002 yılında 9,8 milyona, manda sayısı ise aynı yıllarda 544 bin baştan yüzde 77'lik azalışla 121 bin başa, küçükbaş hayvan sayıları ise 53 bin 500 baştan, yüzde 40'lık bir düşüşle 31 bin 900 başa düşmüştür. Bu düşüş sürecinin tamamı AK Parti hükümetlerinin öncesi dönemdir. Bugün itibariyle büyükbaş hayvan sayımız 14 milyon 122 bin, küçükbaş hayvan sayımız ise 41 milyon 462 bin başa ulaşmıştır."

Açıklamasında Günaydın'ın, bir Diyarbakırlının genel müdür görevinde olmasını hazmedemediğini ileri süren Kayhan, şöyle devam etti:

"Bugün yaşadığımız bir çok sorunun fikir babası olan CHP'nin grup başkanvekilliği görevini yürüten kişiye göre 'bir Diyarbakırlının Genel Müdür olması olağandışı bir durum olarak değerlendirilmiştir.' Üstlenci, ayrıştırıcı ve ötekileştirici CHP zihniyetinin esiri olan bu zavallıyı ifadelerinden dolayı kınıyor, zamanın ruhunu anlaması için adalet ve eşitliği içselleştiren birilerini yanında bulundurmasını ve her günün sabahında kendisine demelerini tavsiye ediyorum. Ancak bu şekilde mental körlülüğünü aşabileceğini ve evrensel değerler ile tanışabileceğini düşünüyorum. Adalete ve eşitliğe inanan herkesi bu tekçi ve ötekileştirici bakış açısını kınamaya davet ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kayhan'dan CHP'li Günaydın'a Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement