Kayı" İftarı - Son Dakika
Güncel

Kayı" İftarı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İftardan genel görüntüler Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın konuşması Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Halil Altıntaş'ın konuşması İftardan hava çekimi Bilecik'te "kayı" iftarı Bilecik Belediyesi tarafından stadyumda, "kayı boyunun işareti" şeklinde yerleştirilmiş masalarda 3 bin kişiye iftar verildi Bilecik Belediyesi tarafından 3 bin kişiye iftar verildi.

18.06.2016 03:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İftardan genel görüntüler

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın konuşması

Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Halil Altıntaş'ın konuşması

İftardan hava çekimi Bilecik'te "kayı" iftarı

Bilecik Belediyesi tarafından stadyumda, "kayı boyunun işareti" şeklinde yerleştirilmiş masalarda 3 bin kişiye iftar verildi

Bilecik Belediyesi tarafından 3 bin kişiye iftar verildi.

Ertuğrulgazi Mahallesi'ndeki Edebali Stadyumu'nda iftar programı düzenlendi. İftar için masalar "kayı boyu işareti" şeklinde hazırlandı.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, yaptığı konuşmada, ramazan ayının birlik, beraberlik, kardeşlik, sevgi, hoşgörü ve paylaşma ayı olduğunu belirtti.

Diriliş, kuruluş ve kurtuluşun beşiği olan güzide topraklarda ramazan ayını amacına uygun değerlendirme çabası ve gayreti içinde olduklarını dile getiren Yağcı, şöyle devam etti:

"Huzur ve barış ortamını sağlayan şehitlerimize, güvenlik güçlerimize ve gazilerimize dua etmeyi unutmayalım. Bu ortamı bulamayan vatanlarından, memleketlerinden uzak olan kardeşlerimiz için dua edelim ki onlar da kendi ocaklarında, vatanlarında böyle güzel sofralarda barış ve huzur içinde olsunlar. O zaman bu nimetlerin şükrünü bir nevi ifa etmiş oluruz.'"

İftara katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Halit Altıntaş da ramazan ayınının farklı coğrafyalarda yaşayan bütün müminlere ilahi emirlere uymayı hatırlattığını ve aynı ruh dünyasını yaşattığını söyledi.

Bunun, İslam'ın evrenselliğinin en güzel göstergelerinden biri olduğunu dile getiren Altıntaş, "Oruç aç durmak anlamına gelmiyor. Eğer aç dururken ruhumuzun boşluklarının karanlık taraflarını doldurabiliyorsak ne mutlu. Nefsi emmaremiz küçülüyorsa gerçekten biz oruç tutuyoruz ve Rabbimizin katında inşallah büyüyoruz demektir." diye konuştu.

İftarın ardından Dursun Fakıh İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Yağcı'ya çiçek ve hediye takdim etti.

Kayı" İftarı
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement