Kayınvalidesinin Evine Molotof Atan Sanğa 2.5 Yıl Hapis ve Tahliye - Son Dakika
Güncel

Kayınvalidesinin Evine Molotof Atan Sanğa 2.5 Yıl Hapis ve Tahliye

Kayınvalidesinin Evine Molotof Atan Sanğa 2.5 Yıl Hapis ve Tahliye

Bursa'da, kendisini terk ederek boşanma davası açan eşi 21 yaşındaki Sibel K.'ya sinirlenip, eşinin döndüğü ailesinin evine molotof kokteyli atan 25 yaşındaki Rıdvan K., 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

31.10.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, kendisini terk ederek boşanma davası açan eşi 21 yaşındaki Sibel K.'ya sinirlenip, eşinin döndüğü ailesinin evine molotof kokteyli atan 25 yaşındaki Rıdvan K., 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Kararla birlikte Rıdvan K.'nın tahliye edilmesine, duruşmayı izleyen Sibel K. ve Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi Kadın Kolları üyeleri tepki gösterdi. Kadın hakim ise yasalara göre hüküm verdiklerini söyledi.

Merkez Osmangazi İlçesi, Sakarya Mahallesi 28. Sokak'ta annesi ile birlikte oturan Sibel K., 11 ay önce tanıştığı Rıdvan K. ile Ankara'ya kaçarak evlendi. Evlendikten 2 ay sonra şiddet gördüğü eşinden boşanmak için Ankara 7'nci Aile Mahkemesi'ne dava açan Sibel K., Bursa'daki annesi Sevginar Ş.'nin yanına döndü. Eşinin boşanma davası açtığını öğrenince sinirlenen Rıdvan K., 8 Eylül sabaha karşı 04.30 sıralarında, hazırladığı iki molotof kokteylini eşinin ailesinin 1'inci kattaki evin balkonuna attı. Çıkan yangını gören komşuların bağrıma sesine uyanan Sibel K. ve annesi, durumu polise bildirdi. Komşuların sokağa çıkması üzerine paniğe kapılan Rıdvan K. geldiği otomobille uzaklaştı. Yangın büyümeden söndürülürken, olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemede, hazırlanmış 2 molotof kokteyli daha buldu. Yakalanıp gözaltına alınan Rıdvan K., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Boşanma davası açtığı eşinin uyuşturucu kullandığını öne süren Sibel K., "Bana şiddet uyguluyordu. Daha sonra da 'İçişleri Bakanı benim yakınım. Bana kimse bir şey yapamaz. Gözaltına alamaz, yargılayamaz' diyordu. Amacı beni susturmaktı. Sonunda, annem ile kaldığım eve molotof kokteyli attı. Kendisinden şikayetçiyim" dedi.

Tutuklu sanık Rıdvan K.'nın Bursa 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, 'mala zarar vermek, korku ve panik yapacak şekilde patlayıcı madde kullanmak ve silahla tehdit' suçlarından yargılanmasına başlandı.

'EŞİM BENİ ALDATTI'

Duruşmada molotof kokteyli attığını kabul eden Rıdvan K., yaklaşık bir yıllık evli olduğu eşinin kendisini terk edip Bursa'daki kayınvalidesinin evine geldiğini anlattı. Rıdvan K., "Onun beni aldattığını, başka bir erkekle telefon konuşması yaptığını öğrendim. Konuşmak için peşinden Bursa'ya geldim. Telefonlarıma yanıt vermedi. Çok öfkelendim, moralim bozuldu. Daha önce hiçbir tecrübem olmadığı halde içtiğim bira şişelerinin içine biraz benzin koyarak kendimce bir patlayıcı hazırladım. İkisini kapıya doğru birini pencereye attım. İki tanesini de atmaktan vazgeçip bıraktım. Pişmanım. Silahım yoktu. Silahla tehdit suçunu kabul etmiyorum. Daha önce uyuşturucudan tedavi görmüş, evlenince kullanmayı bırakmıştım. Eşim beni terk ettikten sonra alkol kullanmaya başlamıştım. Ama 50 gündür cezaevinde olduğum için alkol kullanmıyorum" dedi.

'BENİ ÖLDÜRMESİNDEN KORKUYORUM'

Kent Konseyi Kadın Kolları üyelerinin destek verdiği duruşmaya annesi Sevginar Ş. ile birlikte gelen Sibel K. ise sanık eşi ile ailesinin rızası olmadan kaçarak evlendiğini söyledi. Sibel K., "Sanıktan şikayetçiyim. Attığı patlayıcılardan ben ve ailemden hiç kimse yaralanmadı. Fakat balkon kapısı yandı. Bizi komşularımız uyandırdı. Şimdi de sanığın ağabeyi, 'Kardeşim yoksa ben yaparım' diye bizi tehdit etmeye başladı. Benim ve ailemin hiçbir can güvenliği yok, aileme ve bana zarar vermesinden öldürmesinden korkuyorum. Üstelik sanığın, evden uzaklaştırma cezası bulunuyor. Tehditlerden dolayı da bir başka mahkemede açılmış bir dava bulunuyor" diye konuştu.

CEZA VE TAHLİYE

Mahkeme heyeti, sanık Rıdvan K.'yı 'silahlı tehdit' suçundan önce 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ardından sanığın cezası duruşmadaki iyi hali sebebiyle 2 yıl 6 aya indirildi.

Ayrıca 'mala zarar verme' suçunu eşine karşı değil de kayınvalidesinin evine karşı yapılmasını göz önünde bulundurarak, sanığa ceza verilmesine yer olmadığına karar veren hakim, silahlı tehdit suçunun cezasının ağır olması sebebiyle ayrıca 'genel güvenliği kasten tehlikeye sokmak' suçundan da hüküm kurulmasına yer olmadığına hükmetti. Kararın ardından tutuklu sanık Rıdvan K.'nın tahliyesine karar verildi.

'YASALARA GÖRE HÜKÜM VERDİK'

Genç kadına destek için duruşmaya gelen Nilüfer Belediyesi Kent Konseyi Kadın Kolları üyeleri, kadın hakime nasıl böyle bir karar verdiği sordu. Hakim ise yasalara göre hüküm verdiğini belirtti.

Adliye çıkışında karar karşısında şoke olduklarını söyleyen Sibel K., kararı temyiz edeceklerini ifade ederek, "Ben ölüm tehditleri alıyorum. Bana bunu yapan kişi ilk celsede özgürlüğüne kavuşuyor. Adalet bunun neresinde?" diye konuştu.

'SANIĞA CEZA DEĞİL ÖDÜL VERİLDİ'

Kent konseyi kadın meclisi adına konuşan Elif Yuvayapan Soner ise kararı veren hakimin bir kadın olmasının ve böyle bir karar vermesinin çok şaşırtıcı ve üzücü olduğunu ifade ederek, "Bu kararları verirken hiç mi düşünmüyorlar? Nasıl bir sorumluluk alıyorlar? Bilemiyoruz. Her gün kadınlar eşleri tarafından öldürülüyor. Buna dair de mahkemeler hiçbir şey yapmıyor. Bu davada sanığa resmen ceza verilmedi ödül gibi" dedi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayınvalidesinin Evine Molotof Atan Sanğa 2.5 Yıl Hapis ve Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı
    00:39 Burdur'da Çeşme Kavgası: 1 Kişi Bıçaklandı

    Burdur'un Çendik Köyü'nde, köy çeşmesinden su doldurma sırası nedeniyle çıkan tartışma sonucunda bir kişi bıçaklanarak ağır yaralandı. Olayın ardından yaralı, Burdur Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve hayati tehlikesi bulunması üzerine Isparta Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. Polis ve jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü
    00:39 İstanbul'da boşanma aşamasındaki kadın eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü

    İstanbul'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen kadının cenazesi, Samsun'un Asarcık ilçesinde defnedilecek. Silivri'de yaşanan olayda, Osman Ö. ile eşi Emine Ö. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, Osman Ö. eşini bıçaklayarak kaçmıştı. Emine Ö. ise hastaneye kaldırılsa da kurtarılamamıştı. Şüpheli Osman Ö. ise polis tarafından yakalanmıştı.

  • Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
    00:38 Hatay'da çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan çöplük alanda çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek dumanların gökyüzünü kaplamasına neden oldu. Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürdü.

  • Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği
    00:35 Türkan Şoray'dan Kadir İnanır'a Geçmiş Olsun Dileği

    Yeşilçam'ın 'Sultan'ı Türkan Şoray, eski rol arkadaşı Kadir İnanır'ın hastaneye kaldırılmasının ardından geçmiş olsun dileklerini iletti. İnanır'ın sağ tarafının felç olduğu tespit edilmişti.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Apple, çalışanını iOS bilgilerini sızdırmakla suçluyor
    00:34 Apple, çalışanını iOS bilgilerini sızdırmakla suçluyor

    Apple, bir çalışanını şirkete ait gizli bilgileri gazetecilere sızdırmakla suçlayarak dava açtı. Davada, eski Apple mühendisinin çeşitli iOS özelliklerini ve hizmetlerini gazetecilerle paylaştığı iddia ediliyor. Apple, çalışanın henüz piyasaya sürülmemiş ürünler, politikalar ve iş uygulamalarıyla ilgili ayrıntıları muhabirlere sattığını ortaya koydu. Şirket, çalışanın bilgileri satarak şirkete zarar verdiğini belirtti ve tazminat talep etti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı
    00:34 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü coşkuyla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz olarak sahnelediği 8 oyunla tüm sahnelerinde coşku ile kutladı. Uluslararası bildiri Norveçli yazar Jon Fosse tarafından kaleme alınırken, ulusal bildiri Tamer Levent tarafından yazıldı. Tiyatro, sanatın barış olduğunu vurgulayan bir platform olarak ön plana çıktı.

  • Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor
    00:34 Epic Games Store, 28 Mart'ta ücretsiz olarak Islets adlı macera oyununu dağıtıyor

    Epic Games Store, her hafta ücretsiz oyun dağıtmaya devam ediyor. Bu hafta Islets adlı macera oyununu ücretsiz olarak sunan platform, kullanıcılarına yeni bir deneyim yaşatmayı hedefliyor. Oyun, 4 Nisan 18.00'e kadar kütüphaneye eklenebilir.

  • Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu
    00:34 Hakan Peker, evlilikleri ve özel ilişkileri hakkında samimi itiraflarda bulundu

    Ünlü şarkıcı Hakan Peker, bir televizyon programında üç kez evlenip boşandıktan sonra yaşadığı deneyimleri paylaşarak, 'Sevgi Yedeklemesi' olarak adlandırdığı bir durumu fark ettiğini açıkladı. Peker, psikolojik olarak travma yaşayan insanların birden fazla ilişkiyi aynı anda sürdürme eğiliminde olabileceğini ve bunun arkasında derin duygusal nedenlerin yattığını belirtti. Ayrıca programda, Hakan Peker'in belediye başkanlığı adaylığına hazırlık süreci ve siyasete giriş kararı da konuşuldu.


Advertisement