Kayıp 2 Çocuk, 13 Saat Sonra Bir İnşaatta Bulundu - Son Dakika
Güncel

Kayıp 2 Çocuk, 13 Saat Sonra Bir İnşaatta Bulundu

Kayıp 2 Çocuk, 13 Saat Sonra Bir İnşaatta Bulundu

Şemdinli'de kaybolan 9 yaşındaki 2 çocuk, 13 saat sonra dış kapısı kilitli boş bir inşaatın banyo penceresinden kaçmaya çalışırken, aileleri tarafından bulundu.

10.12.2014 11:35  Güncelleme: 11:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde kaybolan 9 yaşındaki 2 çocuk, 13 saat sonra bu sabaha karşı dış kapısı kilitli boş bir inşaatın banyo penceresinden kaçmaya çalışırken, aileleri tarafından bulundu. Aileler, çok korkan çocuklarla psikolog gözetiminde konuşacaklarını belirtirken, kaçırılmış olduklarını düşündüklerini, söyledi.

Şemdinli İlçesi'nde aynı ilkokula giden 9 yaşındaki ilkokul öğrencileri Ş.T. ile H.Ş. dün öğlen saatlerinde evden çıkarak okula gitti. İki çocuk, okulda dersin bittiği saat 16.20'den sonra evlerine dönmedi. Çocukların evlerine dönmediğini farkeden aileleri, polis ve jandarmayı arayarak bilgi verdi. Güvenlik güçlerinin yanı sıra, aileler de arama çalışması başlattı.

Arama çalışmaları sürdürülürken iki çocuk sabaha karşı Karşıyaka Mahallesi'nde boş bir inşaatın ikinci katında banyo penceresinden kaçmaya çalışırken, arama çalışmasına devam eden yakınları tarafından fark edildi. Çocukları bulunan ailelerden aynı zamanda Şemdinli Esnaf Sanatkarlar Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Muharrem T., çok mutlu olduklarını söyledi. Muharrem T., çocukların kaçırılmış olduğunu, daha sonra bu inşaata kapatılmış olduklarını düşündüklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Oğlum okuldan eve gelmeyince hemen yanındaki cep telefonuyla aradım. Ancak telefona ulaşamadım. Sonra aramaya başladık. İlçedeki tüm mahallerde jandarma ve Emniyet'in yanı sıra Şemdinli halkı da bizimle birlikte arama çalışmaları yürüttü. Uydudan telefon sinyallerine ulaşmaya çalıştık, ancak telefonların SIM kart ve bataryaları söküldüğü için ulaşamadık. Sabaha karşı Karşıyaka Mahallesi'nde arama çalışmalarımız devam ederken, inşaat halindeki bir binanın 2'nci katında dış kapıları kilitli bir dairenin banyo penceresinde çıkmaya çalışan çocukları fark ettik. Şans eseri inşaat halinde olan ve sıvacıların kullandığı tahta iskeleye çıkarak banyo penceresine tırmanan çocuklarımızı kurtardık. Dün gece bu bölgede de arama çalışmalarımız vardı. Tahminimizce çocuklar geç saatlerde ya da sabaha karşı buraya getirmişler. Okul çantaları açılmış, kitapları dağıtılmış. Bu olayın kimin yaptığını bilmiyoruz. Çocuklarımızı bulduğumuza çok mutlu olduk. Arama çalışmalarına katılan, emniyet güçlerine, jandarmaya ve tüm Şemdinli halkına teşekkür ediyorum."

Muharrem Tekin, çocukların çok korktuklarını bu nedenle henüz onlarla konuşmadıklarını belirterek, "O bina ve çevresine gece defalarca baktık. Çocukların daha sonra sabaha karşı oraya getirilip kapatıldıklarını düşünüyorum. Elimizdeki bulgular ve bizdeki izlenim kaçırıldıkları yönünde. Yine kesin bir şey söyleyemiyorum" dedi. - Şemdinlihakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayıp 2 Çocuk, 13 Saat Sonra Bir İnşaatta Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement