Kayıp 2 Gençten 5 Gündür Haber Yok - Son Dakika
Güncel

Kayıp 2 Gençten 5 Gündür Haber Yok

Kayıp 2 Gençten 5 Gündür Haber Yok

İzmir’in Çeşme ilçesinde, üzerinde uyudukları dubanın halatının kopup açık denize sürüklenmesiyle kaybolan Edirneli garson Çınar Gürses ve arkadaşı Serdar Yalçın’a, beşinci günde de ulaşılamadı.

11.07.2016 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Çeşme ilçesinde, üzerinde uyudukları dubanın halatının kopup açık denize sürüklenmesiyle kaybolan Edirneli garson Çınar Gürses ve arkadaşı Serdar Yalçın'a, beşinci günde de ulaşılamadı. Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri, kaybolan 2 genç için çalışma yapıyor.

Çeşme'de, dubanın bağlantılarının kopması sonucu denizin açıklarına sürüklenen iki genç için Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri havadan uçak ve helikopter ile arama çalışması başlattı. Türkiye'den de denizden botlarla arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Yunan yetkililerden yardım istedi

Denizde kaybolan Edirneli Çınar Gürses'in kuzeni Rafet Bozacı, kaybolan yakını için Samos Adası'na gidip Yunan yetkililerden de yardım istedi. Rafet Bozacı, elinde bulunan fotoğraflar, son sinyal alınan bölgenin koordinatları ve duba resimlerinden oluşan bilgileri Yunan yetkililerle paylaştı. Rafet Bozacı,Yunan yetkililerin ilgi gösterdiklerini, koordinatlarla ilgili olarak da sabah erken saatlerden itibaren sahil güvenlik ve helikopterlerle arama çalışmalarına başladıklarını belirtti.

5 gündür arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bozacı, " Sahil Güvenlik Komutanlığı'na haber verilmesiyle arama kurtarma çalışması başlatıldı ancak havadan ve denizden yapılan aramalara karşın 5 gündür iki arkadaş bulunamadı. Yunanistan Samos Adası'na geçerek orada bulunan yetkililere elimizde bulunan tüm fotoğraf ve son sinyal konumlarını verdik, onlarda ellerinden gelen tüm gayreti gösteriyorlar" dedi.

Çınar Gürses'in kaybolduğu gün saat 12.30'da kıyıdaki arkadaşlarını telefonla arayıp yardım istediğini belirten Bozacı, "Çalıştığı yerdeki dubalar sezon öncesi yenilendi, patlaması veya su alma riski çok düşük, sürüklenerek bir adaya gitmiştir umarım" ifadelerini kaydetti.

"Yangın çıkan adada olabilirler"

Bozacı, gençlerin 2 gün önce yangın çıkan adada olma ihtimalini Yunan yetkililerin göz önüne aldıklarını, öğle saatlerinden sonra da adaya bir ekibin gideceğini bildirdi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayıp 2 Gençten 5 Gündür Haber Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement