Kayıp 3 Öğrenciye 3 Gün Sonra Ulaşıldı (4) - Son Dakika
Güncel

Kayıp 3 Öğrenciye 3 Gün Sonra Ulaşıldı (4)

Kayıp 3 Öğrenciye 3 Gün Sonra Ulaşıldı (4)

'böcek VE BİTKİ YİYİP NEHİRDEN SU İÇTİK' Kurtarılan 3 öğrenci, Kemer Devlet Hastanesi'ndeki ilk muayenelerinin ardından saat 14.30 sıralarında 3 ambulansla Antalya'ya sevk edildi.

19.01.2015 16:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'böcek VE BİTKİ YİYİP NEHİRDEN SU İÇTİK'

Kurtarılan 3 öğrenci, Kemer Devlet Hastanesi'ndeki ilk muayenelerinin ardından saat 14.30 sıralarında 3 ambulansla Antalya'ya sevk edildi. Sedyeyle acil servisten ambulansa alınan David James Alan Mackie, "Herkese çok teşekkür ediyorum. Çok aç kaldık. Böcek ve bitki yiyip nehirden su içtik. Şu an çok açım. Pizza, hamburger ve Türk kebabı yiyeceğim" dedi. Mackie, helikopterden indikleri anın kelimelerle anlatılamayacağını belirterek, "İnanılmaz bir duyguydu" dedi.

'O KADAR ÇOK KİŞİ İLGİLENDİ Kİ'

Anne Alison Mackie ise oğlu ve arkadaşlarının sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Ama yine de daha fazla sağlık imkanları olması açısından Antalya'ya götürülüyorlar. Çok uzun süre gıda alamadılar. Herkese çok fazla teşekkür ediyorlar. Tahmin edemezlerdi bu kadar çok kişinin ilgilenmiş olmasını, o yüzden çok şaşkınlar. Tek düşündükleri 'Nerede kaldı bu helikopter nerede bu insanlar. Biz artık pijama giyip dinlenmek istiyoruz', Geldiklerinde onca kişiyi görünce çok şaşırdılar. Şimdi anladılar neden onca insanın toplandığını. Türk makamlarına ve Türk insanlarına çok teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız için harcamış oldukları gönüllülük ve bizim için yaptıklarından dolayı onlara minnettar olacağız. Aslında oğlum şahsen gelip teşekkür edemediği için hayal kırıklığına uğramış durumda."

'GÖREV ALANLARIN GURUR DUYMA HAKKI VAR'

Hollanda'nın Antalya Fahri Konsolosu Savaş Titiz ise çok duygu dolu anlar yaşadıklarını belirterek, "Şu ana kadar burada dayanışma gösteren Türk- Hollanda vatandaşlarına ve tüm görevliler başta olmak üzere sayın vali ve vali yardımcımıza, bu çalışmayı fiilen yöneten Kemer Jandarma Komutanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Bu duygularımı biraz önce sayın büyükelçimizle telefonla konuşmamızda da paylaşmıştık. Kendileri de düşünce ve duygularını benim aktarmamı istedi. Ülkemize yakışan bir işbirliği çerçevesinde burada güzel bir sonuca gidildi. Görev alan herkesin gurur duymaya çok ciddi hakkı var" dedi.

Hollanda Büyükelçiliği'nden bir yetkili de "Hollanda polisi adına, jandarma ve Türk polisine çok teşekkür etmek istiyorum. Bu işbirliği çok hızlı yürüdüğü için. Şahsen son günlerde sık sık muhatap olduğumuz Yasin Yüzbaşımızı ve Fatih Yarbaya çok teşekkür etmek istiyorum. Çünkü onlar sayesinde biz umudumuzu kaybetmedik ve pozitif kalabildik" diye konuştu.

HASTANEYE ANNESİYLE GELDİ

Öğrencilerden David James Alan Mackie, ambulansla getirildiği Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alındı. Mackie'yi, geçen cuma günü Türkiye'ye gelen annesi Alison Mackie de yalnız bırakmadı. Acil serviste kan örneği alınan Mackie'ye gıda ve sıvı kaybından dolayı takviye yapılıp, elindeki yaralarla su toplayan ayağının tedavi edileceği belirtildi.

ZAFER İŞARETİ YAPTILAR

Hollandalı öğrenciler Marje de Grott ile Frisa Ann Antony de Vries ise ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. 2 öğrenci, acil servis girişinde basın mensuplarına 'zafer' işareti yaptı. Acil serviste ilk muayeneleri yapılan 2 öğrenciden, vücutlarının su ve mineral kaybının tesbiti için kan örneği alındı. Alınacak sonuçlara göre gerekli tedavinin başlanacağı kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayıp 3 Öğrenciye 3 Gün Sonra Ulaşıldı (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement