Kayıp çoban dağda geçen 3 gününü anlattı - Son Dakika
Güncel

Kayıp çoban dağda geçen 3 gününü anlattı

Kayıp çoban dağda geçen 3 gününü anlattı

Çorum'da otlatmaya çıkardığı büyükbaş hayvanlarını ararken yoğun sis nedeniyle kaybolan ve 4 gün sonra düştüğü kayalık alanda bulunan 18 yaşındaki Mahsun Gözübüyük, çobanlığı bırakarak, yarım bır...

12.11.2013 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çorum'da otlatmaya çıkardığı büyükbaş hayvanlarını ararken yoğun sis nedeniyle kaybolan ve 4 gün sonra düştüğü kayalık alanda bulunan 18 yaşındaki Mahsun Gözübüyük, çobanlığı bırakarak, yarım bıraktığı eğitimini devam ettirmek istiyor.

Geçtiğimiz hafta Perşembe akşamı merkez Yakuparpa köyü yakınlarında kaybolan ve Pazar sabahı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Jandarma ekiplerince kayalık alanda sıkışmış halde bulunan Mahsun Gözübüyük'ün, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor.

Basın mensuplarına başından geçenleri anlatan Gözübüyük, otlatmaya götürdüğü büyükbaş hayvanlarından bazılarını bulmaya giderken, arazide ayağının kaydığını ve kayalık alana düştüğünü söyledi.

Düştükten uzun süre sonra kendine geldiğini ifade eden Gözübüyük, "Belki 24 saate yakın bir baygınlık geçirmişim. Ne olduğunu hatırlamıyorum. Kendime geldiğim zaman hep gece kalkıyordum. Hava çok soğuktu. 3 gün boyunca çok soğuk oldu. Kendime geldiğimde elime bir değnek parçası aldım ve yaklaşık 2 kilometre boyunca köye kadar yürümeye çalıştım. Bunu da başardım" diye konuştu.

- "Öleceğimi düşündüm"

"Allah bana kuvvet verdi. Köyün yakınına kadar geldim" ifadelerini kullanan Gözübüyük, şöyle devam etti:

"Çok susamıştım. Soğuk hava da vücudumu kötü etkilemişti. Gece olmuş ve her yer karanlıktı. Öleceğimi düşündüm. Soğuk nedeniyle tutmayan vücudum birden ısındı. Allah tarafından bir mucize oldu sanki ve ellerim ve ayaklarım birden ısındı. Yürümeye başladığımda köydeki amcamın oğlu Turan'ı aradım. Kontorüm yoktu. Ödemeli olarak çağrı yaptım. Onunla görüştükten sonra hemen aileme haber vermiş. Sonra ekipler gelip beni buldu."

- "Gençliğimin dağlarda çürümesine izin vermeyeceğim"

Kendine geldiğinde, 3 gün geçtiğini bilmediğini belirten Gözübüyük, sadece birgün kayıp olduğunu düşündüğünü söyledi.

Artık çobanlık yapmak istemediğini dile getiren Gözübüyük, "Çobanlık bizim mesleğimiz olmuştu. Ama bundan sonra çobanlık yapmayı, o dağda çobanlığa devam etmeyi düşünmüyorum. Bir iş bulursam çalışmayı düşünüyorum. Gençliğimin dağlarda çürümesine izin vermeyeceğim. Bu bize bir ders, hayat tecrübesi oldu. Ben de dersimi aldığımı düşünüyorum" diye konuştu.

Ortaokuldan sonra maddi imkansızlıklar nedeniyle okumaya devam edemediğini anlatan Gözübüyük, "Ailemin maddi sıkıntısı olduğu için mecburen okulu bıraktım, köyde kaldım. Derslerim de iyiydi. Okula devam etmek istiyorum" dedi

Anne Aynur Gözübüyük de oğlunun sağ sağlim bulunmasına çok sevindiğini belirterek, "Pazar sabahı bulundu haberi gelince çok sevindik, dünyalar bizim oldu. Devletimize ve milletimize çok teşekkürler. Herkesten Allah razı olsun. Artık çocuğumuz yanımızda. Rabbim onu bize bağışladı" dedi.

- Yarın taburcu edilecek

Dahiliye servisinde tedavi gören Gözübüyük'ün doktoru Ayşe Öztopuz ise Gözübüyük'ün önemli bir sağlık sorununun bulunmadığını ifade ederek, "Genel sağlık durumu iyi. Psikolojik olarak da bir sorunu bulunmamaktadır. Mahsun'u bugün de gözlem amaçlı misafir edeceğiz. Yarın taburcu etmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

- Olay

Çorum merkez Yakuparpa köyünde yaşayan Mahsun Gözübüyük, geçtiğimiz perşembe günü otlatmaya çıkardığı büyükbaş hayvanları mera alanından köye götürdüğü sırada iki büyükbaş hayvanının eksik olduğunu fark etmiş, uzun uğraşlar sonucu bulduğu hayvanları köye götürdüğü esnada yoğun sis nedeniyle kaybolmuştu. Pazar günü Gözübüyük'ün telefonundaki sinyalin yerini tespit eden kurtarma ekipleri, genç çobanı köyün yakınlarındaki bir alanda bitkin halde bulmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayıp çoban dağda geçen 3 gününü anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement