Bülent Deniz: Kayıp Kaçak Bedeline Zam Yapıldı - Son Dakika
Ekonomi

Bülent Deniz: Kayıp Kaçak Bedeline Zam Yapıldı

Bülent Deniz: Kayıp Kaçak Bedeline Zam Yapıldı

TBF Başkanı Mehmet Bülent Deniz, EPDK'nın perakende elektrik tarifelerinde kayıp kaçak bedeline rekor oranda zam yaptığını söyledi.

05.07.2015 15:30  Güncelleme: 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüketici Birliği Federasyonu (TBF) Genel Başkanı Mehmet Bülent Deniz, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK) perakende elektrik tarifelerinde kayıp kaçak bedeline rekor oranda zam yaptığını ileri sürdü.

MESKENLERDE İNDİRİM VAR

Deniz, yazılı açıklamasında, EPDK'nın 1 Temmuz'dan itibaren uygulanacak perakende elektrik tarifelerini açıkladığını hatırlattı. Söz konusu karar incelendiğinde; ticarethanelere ilişkin tarifenin aktif enerji bedelinde yüzde 4,1, meskenlerde yüzde 6,13 indirim yapıldığını belirten Deniz, buna karşılık sanayi kuruluşlarına ilişkin tarifenin aktif enerji bedelinde ise yüzde 1,66 artış gerçekleştirildiğini kaydetti.

"REKOR ZAM YAPTILAR"

Aynı karar ile kayıp-kaçak bedeline rekor oranda zam yapıldığını savunan Deniz, şunları kaydetti:

"Sanayi kuruluşlarına ilişkin tarifenin kayıp-kaçak bedelinde yüzde 1,35 indirim yapılırken, ticarethanelere ilişkin tarifenin kayıp-kaçak bedelinde yüzde 32, meskenlere ilişkin tarifenin kayıp-kaçak bedelinde yüzde 39,47 oranında zam yapılmıştır. Kayıp-kaçak bedeline bu kadar yüksek oranlı zam, en son 2014/Ekim tarifesinde görülmüş, o dönemde de kayıp-kaçak bedeli yaklaşık yüzde 38 zamlanmıştı.

YASAL BİR DÜZENLEME YOK

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu tarafından, 21 Mayıs 2014 tarihinde verilen karar ile elektrik tüketiminden alınan kayıp-kaçak bedelinin hukuk devleti ve adalet düşüncesi ile bağdaşmadığına hükmedilmiş ve karar, tüm hukuk yolları tüketilerek kesinleşmiştir. Bu kararı ortadan kaldıracak herhangi bir yasal düzenleme de mevcut değildir. Dolayısıyla kayıp-kaçak bedelinin iadesi için tüketicilerin hukuk yoluna başvurmalarının önünde hiçbir engel bulunmamakta olup, yüz binlerce tüketici bu yönde Tüketici Hakem Heyetleri'nde gerekli girişimleri yapmaktadırlar"

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Bülent Deniz: Kayıp Kaçak Bedeline Zam Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (27)

  • Carcar: Ulan bende diyorum bu elektirik faturasi niye erken geldi... gelen fatura 20 gunluk onumuzdeki fatyrayi 40 gunluk olacak yani 10 gunluk kullanimi zamli tarifeden tahsil edecekler vay uyaniklar.. hakkimi helal etmiyorum... 20 0 Yanıtla
  • sedat: ulan ben vanliyim burda yorum yapan faşistler. Bugüne kadar kacak elektrik kullanmadim. faturami odmemezlik yapmadım. sen nasil kacak bedeli odediysen ben de O kadar odedim. firsatcilik yapmayın. birda yorum yapan Asil hırsızlar sizlersiniz ki en büyük hırsızlığı yapıyor ve fitne cikriyorsunuz. Bakin bakalim batıda bir fabrikanın kullanıldığı kacak elektrik neredeyse bir ilçeninkine bedel. cahillikten kurtulun oyuna gelmeyin dangalaklik yapmayın 4 11 Yanıtla
  • yorumsuz : Herkes ödese bu sıkıntı olmaz ama yok niye ödesinlerki haram olsun hakkım sonra kalkıp derlerki Kürtler in hakkı yeniyor yokya sen ilk önce elektrik faturası öde ihbar eden e ödül var arkadaşlar bilginiz olsun kaçak kullanları ihbar edin ödülü alın şaka değil araştırın 11 1 Yanıtla
  • ÖĞRETMEN: Zam yapacağına hırsızları bul ben ödemek zorunda değilim haram olsun odediğim ve ödeyeceklerim 11 0 Yanıtla
  • 34: Zor kazanıyorum bütün gün yazın güneşin altında çalışmak dan kışın soğuğunda zor evimi geçindiriyorum kim ki Kaçak elektrik kullanıp benim hakkımı yiyorsa onun faturalarını ben ödüyorsam hakkım haram olsun iki cihan da elim yakaların da olsun bu hükümetden de hakkım haram olsun. 9 1 Yanıtla
  • sencan: vurun abaliya nasilsa bizim milletimiz koyun sesini cikarmiyo degilmi 8 1 Yanıtla
  • sakıncalı polis: kim odemiyorsa ondan tahsil edin. bu calmayana ceza. calanin da allah belasini versin, calmayani cezalandirip kacak bedeli alanin da, zam yapanin da allah bin belasini versin insallah 8 1 Yanıtla
  • Bursa'dan : Her şeyi satar özelleştirirsen sonuç bu olur Doğu'da kimse elektrik su ödemiyor onların kullandığı faturaları bize ödeyen bir zihniyet vatan hainlerinin anca yapacağı bir şeydir koyun millet tepkisiz kalıyor Tayyip az bile yapıyor bu millete müstehak durmak yok yola devam 4 3 Yanıtla
  • memet: tamam kacak bedelini odiyelim ama sen kacagi yakalayip kestiyin cezayi milete dagitsana kayip kacagi dagitiyin gibi uyaniklar.. devlet burda pasif kalmistir 5 0 Yanıtla
  • [Milliİttifak]: Allah Cezanı versin AKP!!! Horsız PKK lıların kullandığınelektriği bize ödetmek yetmezmiş gibi birde zammı yaptın??? Yuh ulan YUH... 4 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Bakan Göktaş:
    00:52 Bakan Göktaş: "Son 22 yılda kadın istihdamını yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıkardık"

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da yaptığı ziyaretlerde kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi konularında yeni çalışmalar başlattıklarını açıkladı. Bakan Göktaş, son 22 yılda kadın istihdamının yüzde 25,3'ten yüzde 31,4'e çıktığını belirtti ve kadınların iş gücüne katılım oranlarının artırılması hedefiyle çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu
    00:48 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bursa'da ziyaretlerde bulundu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'ya yaptığı ziyaretlerde şehit yakınları, gaziler ve kadın kooperatifleri temsilcileri ile bir araya geldi. Bakan Göktaş, kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

  • Cevdet Yılmaz:
    00:03 Cevdet Yılmaz: "Yerel Seçimler Vesilesiyle Makro Politikalarımız Konusunda Yapılan Tartışmalar, Spekülatif Birtakım Söylemlerden İbaret"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Yerel seçimler vesilesiyle bazı tartışmalar yaşandığını görüyoruz. Bunların hiçbir zemine sahip olmadığını ifade etmek isterim. Yerel seçimler, makro politikaların değişme ihtimali olan seçimler değil. Yerel seçimler, yerel seçimlerdir. Genel seçimlerle Meclis, hükümet belirlenir. Ulusal düzeyde politikalar belirlenir. Yerel seçimler ise şehrimizin yönetimiyle, yerel hizmetlerle ilgili seçimlerdir. Yerel seçimler vesilesiyle makro politikalarımız konusunda yapılan tartışmaların hiçbir zemine sahip olmadığını, spekülatif birtakım söylemlerden ibaret olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

  • Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız
    23:45 Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede planımızı yapmış durumdayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyon verilerine ilişkin yaptığı açıklamada, 2025 yılı için yüzde 15'ler civarında bir enflasyon öngördüklerini, 2026 için ise tek haneli enflasyona dönüşü öngördüklerini belirtti. Yılmaz, ayrıca küresel ekonomide toparlanmanın yavaş ve düzensiz de olsa sürdüğünü ifade etti ve enflasyonla mücadele, mali disiplin, cari açığın azaltılması gibi konularda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

  • Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı
    23:20 Ticaret Bakanı: Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmaları tamamlandı

    Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Menemen Serbest Bölgesi'nin kurulma çalışmalarının tamamlandığını ve Cumhurbaşkanlığına sevk edileceğini açıkladı. Bakan Bolat ayrıca, Batı Anadolu Serbest Bölgesi için 2 milyar dolarlık yatırım yapılacağını ve 200 fabrikanın kurulacağını belirtti. İzmir'in ticaret, iş, yatırım, finans ve turizm başkenti olması hedeflenirken, İzmir'in ihracat rakamlarının artırılması için çalışmalar yapılacağı ifade edildi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz:
    23:10 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz"

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Mayıs ayına kadar yıllık enflasyonda ciddi bir gerileme beklemiyoruz" dedi.


Advertisement