Kayıp Malezya Uçağı - Son Dakika
Güncel

Kayıp Malezya Uçağı

Tayland'ın güney kıyılarına vuran metal parçanın, Malezya Havayolları'nın MH370 sefer sayılı kayıp uçağına ait olmadığı bildirildi.

30.01.2016 20:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tayland'ın güney kıyılarına vuran metal parçanın, Malezya Havayolları'nın MH370 sefer sayılı kayıp uçağına ait olmadığı bildirildi.

Malezya Ulaştırma Bakanı Liow Tiong, yaptığı açıklamada, geçen hafta sonu kıyıya vuran 2 metre genişliğinde ve 3 metre uzunluğundaki metal parçanın, 8 Mart 2014 tarihinde 227 yolcu ve 12 mürettebatla kaybolan uçağın hiçbir parçası ile eşleşmediğini ifade etti.

Liow, "Su yüzüne çıkan enkaz üzerindeki parça numarası, Malezya Havayolları B777 Resimli Parça Kataloğu'ndaki listede yer almamaktadır" dedi.

Açıklamasında, "Bu tanımlayıcı detaylara dayanarak, uzman takımı, enkazın B// 9M-MRO uçağına ait olmadığını doğruladı" ifadesine yer veren Bakan Liow, su yüzüne çıkan kavisli metal parça üzerindeki parça montajı, kablo bağlantısı ve vidaları için verilen numaraların herhangi bir yolcu uçağınınki ile uyuşmadığını söyledi.

Liow Tiong, tanımlama sürecinde sağladıkları hızlı geribildirim ve destek ile Malezya hükümeti ile yaptıkları iş birliğinden dolayı Taylandlı yetkililere teşekkür etti.

Nakhon Si Thammarat şehri yakınlarındaki bir balıkçı kasabasının sakinlerinin, geçen hafta sonu, 2014'te kaybolan MH370'e benzer yolcu uçağına ait olduğundan şüphelenilen bir enkaz buldukları belirtilmişti.

Ulaştırma Bakanı Liow, parçayı bulan balıkçıların, parçanın en az bir yıldır su altında olduğunu düşünmelerine rağmen bunu doğrulamak için bir araştırma timinin inceleme yapacağını söylemişti.

Malezya Havayolları'na ait MH370 sefer sayılı Boeing 777 tipi yolcu uçağı, Kuala Lumpur- Pekin seferini yaparken, 227 yolcu ve 12 mürettebatla 8 Mart 2014'te kaybolmuştu.

Kaybolduğu günden itibaren çeşitli ülkelerin katılımıyla yoğun şekilde aranan Malezya uçağını havadan arama çalışmaları ise 30 Mart 2014'te sona erdirildi.

Bu tarihten itibaren okyanus tabanına kaydırılan aramalarda, 120 bin metrekarelik bölgede sürdürülen çalışmalar şimdiye dek sonuç vermedi.

Hint Okyanusu'ndaki Fransa'ya ait Reunion Adası'nda 29 Temmuz'da bulunan 2 metrelik bir uçak kanadı parçasının kayıp yolcu uçağına ait olduğu tespit edilmesine rağmen şu ana kadar uçağa ait başka bir ize rastlanmadı.

Aramalarda yeni bir ize ulaşılamaması durumunda ise çalışmaların yıl ortasında sona erdirilmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kayıp Malezya Uçağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement