Kayıp Melike Davasında Sanıklara 10'ar Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Kayıp Melike Davasında Sanıklara 10'ar Yıl Hapis

Kayıp Melike Davasında Sanıklara 10\'ar Yıl Hapis

ankara'nın Sincan İlçesi'ndeki evinden 4 yıl önce ablasına üniversite sınavına giriş belgesi formu almak için çıkan 14 yaşındaki Melike Toyguncu'yu kaçırıp, cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan Muharrem Aytekin ile Cevat Yıldız 10'ar yıl, Oğuzhan Mahmutoğlu ise alıkoymak suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

10.07.2015 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ankara'nın Sincan İlçesi'ndeki evinden 4 yıl önce

ablasına üniversite sınavına giriş belgesi formu almak için çıkan 14 yaşındaki Melike Toyguncu'yu kaçırıp, cinsel istismarda bulunmaktan yargılanan Muharrem Aytekin ile Cevat Yıldız 10'ar yıl, Oğuzhan Mahmutoğlu ise alıkoymak suçundan 6 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karara tepki gösteren anne Fatma Toyguncu, kızının hala kayıp olduğunu,  delilleri karartıp yok eden sanıkların cinayetten de cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Olay, 18 Ocak 2011 tarihinde meydana geldi. YGS'ye girecek ablasına form almak için evden çıkan Melike Toyguncu bir daha evine dönmedi. Kayıp kız ile ilgili olarak cinayet ve cinsel istismar ididasıyla Muharrem Aytekin 22 Temmuz 2011'de tutuklandı. Aytekin'in cezaevindeki arkadaşı Sedat Turunç'un sanığın arkadaşı Cevat Yıldız ile Melike'yi öldürdüğünü kendisine itiraf ettiğini belirten bir dilekçe vermesi üzerine, dilekçede söz edilen mezarlıkta yapılan araştırmada kayıp kız ile ilgili herhangi bir ipucuna rastlanmadı.

'CESET BULUNAMADIĞI İÇİN CİNAYETTEN CEZALANDIRILAMAZ'

Geçtiğimiz duruşmada, Cumhuriyet Savcısı mütalaada, cinsel amaçlı alıkoymak suretiyle 'Kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma', 'Cinsel istismar', 'Uyuşturucu madde ve fuhuşa teşvik' nedeniyle sanıklar hakkında ağır hapis cezası isteminde bulundu. Savcı mütalaasında, mağdurenin cesedinin bulunamaması ve kayıp olmasından dolayı sanıkların adam öldürme suçundan cezalandırılmayacaklarını belirtti. Mağdurenin kaybı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilgili dosyada soruşturma yürütüldüğü, yeterli ve yeni delil elde edilmesi durumunda bu dosyada da gerekli kanuni işlemlerin yapılmasına herhangi bir engel bulunmadığı kaydedildi. Ayrıca, mağdurenin cesedinin bulunmasına kadar yargılamayı devam ettirmenin kovuşturmayı sürüncemede bırakacağının anlaşıldığı gerekçesiyle sanıkların adam öldürme suçundan ayrı ayrı beraatleri istendi.

CİNSEL İSTİSMAR VE ALIKOYMAKTAN 10'AR YIL

Sincan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 22'nci ve son duruşmaya Melike'nin annesi Fatma Toyguncu, çocukları Gökhan ve Şerife Bekçi ile avukatları Funda Bölükbaşı da katıldı. Ankara Emniyet Müdürülüğü Cinayet Büro Amirliği'nde verdikleri ifadede, Oğuzhan Mahmutoğlu ile birilkte Melike'yi 23 gün süreyle evlerinde saklayıp, cinsel istismarda bulunduklarını itiraf eden sanıklardan Muharrem Aytekin ve Cevat Yıldız, 'kaçırıp alıkoymak' ve 'nitelikli cinsel istismar' suçlarından 10'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık Oğuzhan Mahmutoğlu'na ise 'alıkoymak' suçundan 6 yıl hapis cezası verildi.

'ADALET YERİNİ BULMADI'

Duruşma sonrası sanıklara verilen ceza ile adaletin yerini bulmadığını söyleyen anne Fatma Toyguncu, "Benim yavrum yine yok' diyerek feryat etti. Anne Toyguncu, "Bir can gitti benim canımdan. Melikem için bu dünyada ben mahşeri yaşadım. Delilleri karartıp yok eden bu zalimlere hak ettikleri cezanın verildiğine inanmıyorum. Benim savaşım şimdi başladı. Uzun bir süreç devam edecek benim için. Benim sesim, çaresiz Melikemin sesi duyulmadı. Ben bir evlat kaybettim. O, benim dünyadaki güneşimdi. Bana karanlık olan dünyayı o zalimlere aydınlık etmem. Hiçbir ceza benim içimdeki Melike'min acısını hafifletmez. Ben kaybedeceğimi kaybettim, Melikemi bulmadan bu nefes bana haram. Suçlu, savcının mütalaasını onaylıyorsa, bu mağdur için adalet olmaz. Mahkeme süreci benim için bitmiştir" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kayıp Melike Davasında Sanıklara 10'ar Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Korkut ve Dağhan Arasındaki Hesaplaşma
    13:10 Korkut ve Dağhan Arasındaki Hesaplaşma

    Davut'un ölümü sonrasında Dağhan intikam yemini ederek Korkut'un peşine düşer. Dağhan'ın tehlikeli olabileceği düşüncesiyle herkes önlem alır. Korkut ise babasının ölümünü araştırarak Leyla ile yakınlaşmaya çalışır. Dağhan, Korkut ve Leyla arasındaki bağlantıyı öğrenir ve Korkut'tan uzaklaştırmak için planlar yapar. Ancak Leyla'nın babasının ölümüyle ilgili öğrendikleri onu bir seçim yapmaya zorlar. Dağhan, Korkut'u öldürmeye yaklaşırken Şirket'in adamlarıyla karşılaşır ve Şirket'in verdiği göreve uymak zorunda kalır. Bu sırada Ekber, Oya'yı korumak için Korkut'un yaydığı korkudan faydalanır.

  • Balıkesir'de Mart Ayında 2 Bin 341 Konut Satıldı
    13:10 Balıkesir'de Mart Ayında 2 Bin 341 Konut Satıldı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, Balıkesir'de mart ayında 2 bin 341 konut satışı gerçekleşti. Türkiye genelinde ise mart ayında 105 bin 394 konut satıldı. İstanbul, en yüksek konut satışı ve paya sahip olan il oldu.

  • Halil İbrahim İzgi'nin 'Filistin Defteri' eseri yayımlandı
    13:09 Halil İbrahim İzgi'nin 'Filistin Defteri' eseri yayımlandı

    Halil İbrahim İzgi'nin Filistin konusunda kaleme aldığı yazılar, 'Filistin Defteri' adlı eserde bir araya getirildi. İzgi, Filistin defterini hayatın farklı anlarını kaydettiği ve kendini aradığı bir eser olarak tanımladı. Eserde, İsrail'in Filistin'de yaptıkları ve Filistin meselesinde insanlığın üzerine düşen görevler ele alınıyor. İzgi, medyanın baskılarından kurtulan dünyanın kendi sesini duymaya başladığını belirtti.

  • Apple Notlar, iOS 18 ile Ses Kaydı ve Matematik Notları Özelliği Kazanıyor
    13:09 Apple Notlar, iOS 18 ile Ses Kaydı ve Matematik Notları Özelliği Kazanıyor

    Apple'ın popüler uygulaması Apple Notlar, iOS 18 ile birlikte iki önemli özellik kazanıyor. Bu yenilikler arasında uygulama içi ses kaydı ve hesaplama yapabilen Matematik Notları bulunuyor.

  • Redmi Pad Pro globalde ne zaman tanıtılacak ve özellikleri nasıl olacak?
    13:09 Redmi Pad Pro globalde ne zaman tanıtılacak ve özellikleri nasıl olacak?

    Xiaomi, Redmi Pad Pro modelini globale getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Son bilgilere göre, lansmanın çok yakında yapılacağı ve Çin ve global varyantları arasında teknik bir farklılık olmayacağı belirtiliyor. Redmi Pad Pro'nun teknik özellikleri arasında 12.1 inç ekran, Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 işlemci, 8 GB RAM, 256 GB dahili depolama, 10,000 mAh batarya kapasitesi gibi özellikler bulunuyor.

  • Suphiye Orancı'nın kızı Dilara, Uğur Dündar'a babalık davası açtı
    13:09 Suphiye Orancı'nın kızı Dilara, Uğur Dündar'a babalık davası açtı

    Duygu Nebioğlu'nun Metin Akpınar'a açtığı babalık davasıyla adından söz ettiren Suphiye Orancı, şimdi de büyük kızı Dilara'nın Uğur Dündar'a açtığı babalık davasıyla gündeme geldi. Orancı'nın yıllar önce kızlarını bırakıp Almanya'ya kaçtığı ve bu durumun 34 yıl önce haber yapıldığı ortaya çıktı. Metin Akpınar'ın 36 yıl önce yaşadığı birliktelikten olan ikiz kızlarıyla ilgili davalar devam ederken, Uğur Dündar DNA testi sonucunda genç kadının babası olmadığını kanıtladı.

  • Bitlis Eren ve Batman Üniversitelerinde Yeni Güve Türleri Keşfedildi
    13:08 Bitlis Eren ve Batman Üniversitelerinde Yeni Güve Türleri Keşfedildi

    Bitlis Eren ve Batman üniversitelerinde görevli akademisyenlerin Elazığ'ın Maden ilçesinde yaptığı çalışma sonucunda iki yeni güve türü tespit edildi. Yapılan araştırma sonucunda keşfedilen güveler, Pyraloidea üst familyasına ait olup, biri 'Hyperlais cakiri' adıyla adlandırıldı ve diğeri Türkiye faunasına kazandırılan Polyochodes albidiscella türüdür.

  • Yozgat'ta Terzilik Mesleği Tehlikede
    13:07 Yozgat'ta Terzilik Mesleği Tehlikede

    Yozgat'ta 71 yıldır terzilik yapan 82 yaşındaki Yaşar Özayan, çırak bulamadıklarını ve mesleğin yok olmaya başladığını belirtiyor. Terzilik mesleği, hazır giyim karşısında ayakta kalabilmenin mücadelesini veriyor. Çırak bulamayan terziler, kendilerinden sonraki nesillere mesleği öğretememenin huzursuzluğunu yaşıyor. Yaşar Özayan, terzilik mesleğini 71 yıldır aynı heyecanla sürdürdüğünü ve mesleği yapabilecek çırak bulamadıklarını dile getiriyor.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gece gündüz çalışıyor
    13:07 Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gece gündüz çalışıyor

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, gündüz vatandaşa temas ediyor, gece geç saatlere kadar daire başkanlıkları ile toplantılar düzenliyor. Bir an önce Balıkesir'i hak ettiği değere kavuşturmak için büyük mesai harcıyor.

  • Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı
    13:06 Manisa Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı

    Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde 31 Mart seçimlerinde belediye başkanlığına seçilen Gülşah Durbay, bayram tatilinin ardından vatandaşları makamında ağırladı. Başkan Durbay, tebrikleri kabul etmenin yanı sıra, vatandaşların talep ve isteklerini de dinledi.


Advertisement