'Kayıplar Bulunmadan Demokrasi Gelişmez' - Son Dakika
Yerel

'Kayıplar Bulunmadan Demokrasi Gelişmez'

\'Kayıplar Bulunmadan Demokrasi Gelişmez\'

İHD Batman Şubesi ile kayıp yakınlarının tarafından düzenlenen oturma eylemi 270'inci haftasında gerçekleşti.

14.04.2014 14:55  Güncelleme: 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHD Batman Şubesi ile kayıp yakınlarının tarafından düzenlenen 'Kayıplar bulunsun failler yargılansın' oturma eylemi ise 270'inci haftasında Gülistan Caddesi'nde gerçekleşti.

Eyleme İHD, BDP, KURDİ-DER, MEYA-DER, Barış Anneleri, STÖ temsilcilerin de bulunduğu çok sayıda kişi katıldı.

Eylemde açıklama yapan İHD Batman Şube yöneticisi Îlyas Ekinci, 270'ıncı haftasında eylemlerini sürdürdüklerini ve hala kayıplar hakkında bir adım atılmadığını söyledi.

Ekinci, "Failler cezalandırılmadan adalet yerini bulamaz. Yine kayıplar bulunmadan demokrasi gelişmez. Halen cezaevinde 202'si ağır olmak üzere 620 hasta mahpus bulunmaktadır. Bu hasta mahpuslar mum gibi erimeden, tabutları cezaevlerinde çıkarılmadan tahliyelerin yapılmasını talep ediyoruz. Cezaevlerinde Bin 800'e yakın çocuk mahpus bulunmaktadır. İlk olarak Pozantı cezaevinde gündeme gelen cinsel istismarından tutun, her türlü şiddet, baskı ve onur kırıcı davranışlar daha sonra Sincan, Şakran ve Antalya cezaevlerinde uygulamaya devam edilmiştir. Bu hukuksuzluğun son bulunması için, bir an önce tüm çocuk cezaevlerinin kapatılmasını talep ediyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Kayıplar Bulunmadan Demokrasi Gelişmez' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement