Kayıpları Artık "Tim" Bulacak - Son Dakika
Güncel

Kayıpları Artık "Tim" Bulacak

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği bünyesinde görev yapan kayıp arama ve iz sürme köpeği “Tim”, basın mensuplarına tanıtıldı.

16.04.2015 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği bünyesinde görev yapan kayıp arama ve iz sürme köpeği "Tim", basın mensuplarına tanıtıldı. Türkiye'de sadece 5 tane bulunan özel eğitimli köpekler, kayıp arama ve bulma konusundaki yetenekleri ile polislerin gözbebeği oldu.

Türk Polis Teşkilatı'nda sadece 5 tane olan kokuya dayalı kayıp arama ve iz sürme köpekleri, kayıp arama ve bulma konusundaki yetenekleri ile dikkat çekiyor. Türkiye'de göreve hazır 5 köpekten biri olan Tim, yaklaşık 1,5 yıl süren eğitimlerini tamamlayarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği bünyesinde göreve başladı. Ocak ayı itibariyle göreve başlayan Tim, özellikle yaz aylarında meydana gelebilecek kayıp olaylarında polisin en büyük kozu olacak.

Belçika kurdu olan Tim, kayıp bulma ve iz sürme konusundaki becerilerini basın mensuplarına da gösterdi. Kayıpları kokularından takip ederek bulma konusundaki ustalığını kameralar önünde de gösteren Tim, Göktürk ormanında saklanan bir polis memurunu dakikalar içinde bulmayı başardı. Eğitmeni polis memuru Zafer Gülşen'in sözünden çıkmayan kayıp arama köpeği Tim, daha sonra oldukça geniş olan ormanda saklanan basın mensuplarını da kokularından iz sürerek bulmayı başardı.

Tim'in 2,5 yaşında ve yaklaşık 1,5 yıldır eğitim gördüğünü belirten Kayıp Şahıslar Büro Amiri Necmettin Ertaş, "Köpeğimiz 20 farklı ilde ve değişim iklim koşullarında eğitim gördü. Özellikle yaz aylarında artış gösteren kayıp olaylarından ötürü bizim böyle bir köpeğe çok ihtiyacımız vardı. Şimdi o ihtiyacımızı tim karşılayacak. ve ondan faydalanacağız" dedi.

Köpeğin eğitmeni polis memuru Zafer Gülşen ise, "Köpeği yavruyken oyunculuk özelliğinden faydalanarak arama içgüdüsünü geliştiriyoruz. Belli bir eğitimden sonra kayıp arama rolünü yerine getirmeye başlıyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayıpları Artık 'Tim' Bulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement