Kaymakam Bingöl: Düşünmeyi Öğretebilseydik, Çocuk Canlı Bomba Olur Muydu? - Son Dakika
Güncel

Kaymakam Bingöl: Düşünmeyi Öğretebilseydik, Çocuk Canlı Bomba Olur Muydu?

Kaymakam Bingöl: Düşünmeyi Öğretebilseydik, Çocuk Canlı Bomba Olur Muydu?

MARDİN'in Midyat İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, eğitim ve öğretimde aktif rol alan öğretmen ve öğrencilerine düşünme ve sorgulamayı öğretecek eğitim modelini benimsemeleri gerektiğini belirterek, "Düşünmeden bir inanca, bir ideolojiye bağlılığın sonu şiddettir.

01.09.2016 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MARDİN'in Midyat İlçe Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, eğitim ve öğretimde aktif rol alan öğretmen ve öğrencilerine düşünme ve sorgulamayı öğretecek eğitim modelini benimsemeleri gerektiğini belirterek, "Düşünmeden bir inanca, bir ideolojiye bağlılığın sonu şiddettir. Yoksa düşünebilsek, düşündürebilsek bir çocuk canlı bomba olur mu? ya da düşünebilsek, ezberlemeden pilot olabilsek bu ülkenin en şerefli kurumunun başına bomba yağdırabilir miydi?" dedi.

Midyat'a atanan ve mesleğe ilk defa başlayacak 134 öğretmen için, 'Aday öğretmen yetiştirme, Anadolu'da çok kültürlülük, kaynakları ve eğitime yansımaları' konulu seminer düzenlendi. Seminere, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Milli Eğitim Şube Müdür Siraç Badur, Fen Lisesi Müdürü Faruk Tercan ve aday öğretmenler katıldı.

"BU YÜKÜ TAŞIYACAĞIZ, YA DA ALTINDA EZİLECEĞİZ"

Fen Lisesi konferans salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasını yapan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, son günlerde görülen terör eylemlerinde, terör örgütlerinin çocukları kullandığını hatırlatarak, bu konuda öğretmenlere önemli görevler düştüğünü söyledi. Eğitim ve öğretimde aktif rol alan öğretmenlerin, öğrencilerine düşünmeyi ve sorgulamayı öğretecek eğitim modelini benimsemeleri gerektiğini aktaran Kaymakam Bingöl, şöyle dedi:

"Karşımda bir Türkiye mozaiğini görüyorum. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden, çeşitli kültürlerinden bizim çocuklarımızın elinden tutmak için buraya gelmişsiniz, hepiniz öncelikle hoş geldiniz. Sizin ele alacağınız öğrenciler yoğrulmuş hamur gibidir, şekil verilmeyi bekliyorlar. Bu anlamda sizler onların elinden tutmaz, onlara şekil vermezseniz, başkaları onlara şekil verecek. Başkaları da şekil verdiğinde nasıl sonuçlar, nasıl şekiller ortaya çıkıyor hepimiz görüyoruz. Bu anlamda bütün öğrenciler, öğrencilerin kardeşleri, anneleri, babaları sizlere emanet. Sizlere bu yükün ağır geldiğini biliyorum. Ama biz ya bu yükü taşıyacağız hep beraber, ya da bu yükün altında ezileceğiz. Biz düşünmeden bir inanca, bir ideolojiye bağlıysak, bu ideolojinin kesinlikle sonu şiddettir. Biz en güzel örneklerini son yakın zamanda görebiliyoruz. Düşünmeden bağlılık, düşünmeden itaat, sonuçta bizleri hangi noktalara getirdi? Hepimiz görebiliyoruz. Yoksa düşünebilsek, düşündürebilsek, bir çocuk canlı bomba olur mu? Yada düşünebilsek, ezberlemeden pilot olabilsek, bu ülkenin en şerefli kurumunun başına bomba yağdırabilir miydi? Yağdırılabilir mi? Biz düşünemediğimiz için, sorgulayamadığımız için, kayıtsız şartsız aldığımız emri sorgulayamadığınız, sorgulamadığımız için bu noktaya geldik. Ne olur gençlerimize sorgulatın, hangi değer olursa olsun, sorgulayarak, öğrenerek, araştırarak bir ideolojiyi, bir düşünceyi benimsesinler. Bizleri de sorgulayarak benimsesinler. Bu anlamda sizlere çok çok büyük görevler düşüyor."

Bir hafta devam edecek seminerde yeni atanan öğretmenlere mesleki alanın yanı sıra ilçenin sosyo-kültürel yapısı, tarihi ve coğrafi özellikleri hakkında bilgiler verilecek.

- Midyatmardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Kaymakam Bingöl: Düşünmeyi Öğretebilseydik, Çocuk Canlı Bomba Olur Muydu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement