Kaymakam Citer'den Viranşehir'in Dahi Çocuğuna Hediye - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Citer'den Viranşehir'in Dahi Çocuğuna Hediye

Kaymakam Citer\'den Viranşehir\'in Dahi Çocuğuna Hediye

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesi Kaymakamı Huzeyfe Citer, Tübitak Matematik sınavından bölge birincisi olan Mehmet Tanışma'ya kitap ve kalem hediye etti.

10.11.2015 13:35  Güncelleme: 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıura'nın Viranşehir ilçeSİ Kaymakamı Huzeyfe Citer, Tübitak Matematik sınavından bölge birincisi olan Mehmet Tanışma'ya kitap ve kalem hediye etti. 20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatlarına katılan Mehmet Tanışma bölge birincisi ve Türkiye 7.'si olarak çok büyük bir başarıya imza atmıştı. Başarısını paylaşmak için Viranşehir Kaymakamı Dr. Huzeyfe Citer'i makamında ziyaret eden dahi çocuk Mehmet Tanışma'ya kalem ve kitap hediye etti. e Hürriyet Ortaokulu Müdürü Abdurrahman Tan ile Matematik öğretmeni Besey Esen'in de yer aldığı ziyarette, Kaymakam Citer'e matematik dahisi Mehmet Tanışma'nın sınava hazırlık süreci ve elde edilen dereceler hakkında bilgi verildi.

Mehmet Tanışma'nın çevresi tarafından çok sevilen, çalışkan ve zeki bir öğrenci olduğunu kaydeden Matematik Öğretmeni Besey Esen, "Viranşehir'de okullar arası yapılan Matematik Olimpiyatlarına katılarak okul olarak birinci olmuştuk. Bu başarının ardında TÜBİTAK Olimpiyatları için girişimlerde bulunduk. Mehmet'i bu sınavlara hazırlamak için yoğun bir çalışma içine girdik. 20. Ulusal Ortaokul Matematik Olimpiyatı'nda elde ettiğimiz başarı bu çalışmalarımızın meyvesi oldu" dedi.

Viranşehir'de kaliteli bir eğitim hizmetleri sundukları ifade eden Hürriyet Ortaokulu Müdürü Abdurrahman Tan ise okuldaki tüm öğretmenlerin büyük bir fedakarlık ve azimle çalıştıklarını söyledi. Tan, en büyük sorunlarının mevsimlik işçi olarak çalışan ailelerin çocuklarının okula devam etmemesi olduğunu belirtti. Tan, "Mevsimlik işçi olarak çalışan aileler çocuklarını okula göndermiyor. Şu an öğrencilerimizin onda biri okula gelmiyor. Okula devam etmeyen bu öğrenciler içinde çok zeki öğrenciler de var. Mesela Ankara'da çalışan bir ailenin çocuğu ilçede derece yapabilecek kapasitede olmasına rağmen ailesi okula göndermiyor. Ailelerin evlerine gidiyor, ikna çalışması yapıyoruz. Ama ne yazık ki çoğu aileden sağlıklı bir sonuç alamıyoruz. Öğrencilerimiz heba oluyor. Bu sorunu yaşamasak, öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile de Şanlıurfa genelinde en başarılı okul olabilirdik" diye konuştu.

Mehmet Tanışma'nın elde ettiği başarıdan dolayı çok mutlu olduğu kaydeden Kaymakam Citer ise, Viranşehir'de çok zeki ve çok yetenekli öğrencilerin olduğunu belirtti. Bu öğrencilerin eğitime kazandırılması için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Citer, "Mehmet gibi öğrenciler, elde ettikleri başarılarla diğer akranlarına örnek oluyor. Viranşehir Kaymakamı olarak eğitim birinci önceliğim ve bu alanda her türlü desteği vermeye çalışacağım. Mehmet'in başarısı Viranşehir için gurur verici. Ailelerin aksatmadan çocuklarını okula göndermeleri gerekiyor. Mehmet'in ailesi de mevsimlik işçi olarak çalışıyor ama Mehmet'in eğitimi için fedakarlık yapıyor. Bu fedakarlıklarından ötürü Mehmet'in ailesine de teşekkürü bir borç biliyorum" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 1 saat süren ziyaretin ardından Kaymakam Citer, dahi çocuk Tanışma ve öğretmenleri günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Citer'den Viranşehir'in Dahi Çocuğuna Hediye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement