Kaymakam Citer, Ezidilerin Bayramını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Citer, Ezidilerin Bayramını Kutladı

Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Citer, Ezidiler'in yaşadığı mahalleleri ziyaret ederek onların Ezidilerin bayramını kutladı.

20.12.2014 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Viranşehir Kaymakamı Huzeyfe Citer, Ezidiler'in yaşadığı mahalleleri ziyaret ederek onların Ezidilerin bayramını kutladı.

Cetir, İl Müftüsü İhsan Açık ve beraberindekiler ilçeye bağlı Oğlakçı ve Burç mahallelerini ziyaret ederek orada ikamet eden Ezidiler'in bayramını kutladı. Oğlakçı Mahallesi Muhtarı Hadi Yüksel, yaptığı açıklamada  her yıl aralık ayının 3'üncü haftasını "Yezidi Bayramı" olarak kutladıklarını söyledi.

Her yıl söz konusu bayramı coşkuyla kutladıklarını ancak bu yıl bayramın buruk geçtiğini ifade eden Yüksel, şunları kaydetti:

" Irak'ta Şengal'de Ezidi kardeşlerimiz katlediliyor. Kadınlar kaçırılarak pazarlarda satılıyor. Türk hükumeti buraya kaçan insanlarımıza sahip çıktı. Viranşehir başta olmak üzere birçok yerde çadırkentler kuruldu. Ezidi kardeşlerimize sahip çıktılar. Yetkililer bizim bayramımızı bile unutmadılar buraya kadar geldiler. Emeği geçenlere çok teşekkür ederiz."

Cetir'de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'ye sığınan Yezidiler'e verilen desteğin devam edeceğini söyledi. Heyet, vatandaşlarla bayramlaştıktan sonra mahalleden ayrıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaymakam Citer, Ezidilerin Bayramını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement