Kaymakam Ermiş'ten Açıklama - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Ermiş'ten Açıklama

Kaymakam Ermiş\'ten Açıklama

Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, FETÖ/PDY yönelik düzenlenen soruşturma kapsamında tutuklu kaldığı kısa günlerde yaşadıklarını anlatarak, "Rabbime şükürler olsun. Bugün sizlerle kaldığım yerden devam ediyorum.

02.08.2016 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, FETÖ/PDY yönelik düzenlenen soruşturma kapsamında tutuklu kaldığı kısa günlerde yaşadıklarını anlatarak, "Rabbime şükürler olsun. Bugün sizlerle kaldığım yerden devam ediyorum. Her zaman halkımızın kaymakamı oldum" dedi.

Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Tokat'ta FETÖ/PDY yönelik düzenlenen soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevine gönderildikten 4 gün sonra avukatının tutukluluk durumuna itiraz etmesi sonucu serbest bırakılmıştı. Zile ilçesinde devam eden demokrasi nöbetine katılan Kaymakam Ermiş'in kızı Ayşe ile oğlu Ahmet Furkan İstiklal Marşı okudu. Daha sonra demokrasi mitingine katılanlara konuşma yapan Kaymakam Ermiş, "Nerede kalmıştık diyesim geliyor. Bir hafta önce Salı günü maalesef ve maalesef bir hata sonucu tevkif edilmiştik. Bu paralel yapı öyle bukalemun nitelikli bir yapı ki kendilerini çok iyi sakladıkları için ta Genelkurmay Başkanlarının özel kalem müdürlüklerine, genel sekreterliklerine, koruma müdürlüklerine, Sayın Cumhurbaşkanımızın başyaverlerine kadar girebilen ve kendilerini hissettirmeyen bir yapıya sahip oldukları için maalesef bizler gibi açık net belli insanlar zan altında kalmıştır" dedi.

Darbe girişimini değerlendiren Kaymakam Ermiş, "Devletin liselerinde üniversitelerinde akademilerinde okuyup kepinden, botundan çorabına kadar giydirdiği bu insanlar benim halkımın asgari ücretle çalışan, bakıcılık yapanın, ayakkabı boyayanın, bakkalımın, esnafımın, vermiş olduğu alınteri ile kazandığı vergilerle alınmış olan helikopterleri, uçakları, tankları kullanmak suretiyle ve bunları kime karşı kullandılar, bu aziz millete karşı kullandılar. Halbuki din alimleri bunu söylüyorlar, Türk milleti bin yıldır İslamiyet'in liderliğini yapmış bir toplumdur. Bunlara kılıç çekmek haramdır, dediği halde, bunlar bu alçaklığı yaptılar. Bunlar sadece bununla kalmadı. Özel hareket polislerimizin hepsi gazi bu insanların. Ben Güneydoğu'da çalıştım, buraya Kızıltepe'den geldim. Bu insanlar terörle mücadele eden insanlar. Bunların hepsi gazi idi. Bir gecede 45 özel hareket polisimiz şehit edildi. Aynı gece 250 insanımız şehit oldu, 2500 yaralımız var. Mübarek milletin oylarıyla seçilmiş, emeğiyle, çalışmasıyla seçilmiş milletvekillerimin çalışma mekanı olan kutsal Meclis bombalandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdo'an'ın bulunduğu otelin bombalandı ve kendisine suikast düzenlendi. Bu insanlar benim Yıldıztepe köyümdeki Hüseyin kardeşimi tankın altında ezdiler. Bunların içinde asla memleket sevdası olamaz, asla Müslümanlık olamaz çok şükür bunlar deşifre oldu. Bizler gibi vatanına bağlı, milletine hizmet etmekten zevk alan, vatandaşı velinimet gören, devletin kağıdını kalemini kullanılırken hassas kullanan, gecesini gündüzünü milletin hizmeti için adamış insanları bile zan altında bıraktılar. Hakkımı bunlara ebediyen haram ediyorum" diye konuştu.

Darbe girişiminden gece 00.00 saatlerinde haberi olduğunu ifade eden Kaymakam Ermiş, konuşmasına şöyle devam etti: "O sırada bu işlemi yapan gerek o zamanki savcı arkadaşımız gerek emniyet amiri gerek polis arkadaşlarımıza nezaketlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Cezaevinde müdüründen oradaki infaz koruma memurlarından, jandarmasından hepsine çok teşekkür ediyorum. Çünkü bir yıldır bu insanların karşısındayım. Kapımız Kaymakamlık sonuna kadar açık bu insanların şüphesi yoktur. 'Bu insan masum' diyorlardı benim için. Ben o tevkif evinde bununla karşılaştım. Orada içeride yürürken, insanların bana bakarken orada görevliler 'bu insanin suçu yoktur' diye baktıklarını çok iyi hatırlıyorum. Buradan ayrılırken emniyetteki arkadaşlara bunu söyledim, 'büyük bir hata, birkaç gün sonra bu hata ortaya çıkacaktır' dedim. ve Allah doğruyu utandırmadı. Rabbime şükürler olsun bu gün sizlerle kaldığım yerden devam ediyorum. Her zaman halkımızın kaymakamı oldum. Türkiye'de demokrasi adına meydana çıkan ilk kaymakam bendim. Ben daha darbeciler TRT'yi işgal etmişken balkona çıktım ve bana kimse demedi sen de konuşur musun. Bir gün sonra idam edilebileceğimi düşündüğüm halde, yeminle söylüyorum ben hangi gün için varım dedim. Allah sizlerin bizlerin Cumhurbaşkanımızın, Hükümetimizin, milletimizin, devletimizin her daim yar ve yardımcısı olsun."

Kaymakamlık binası önünde devam eden demokrasi nöbetine Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'in yanı sıra Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Hüseyin Direk, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle ve köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Ermiş'ten Açıklama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement