Kızıltepe Kaymakamı Ermiş'ten Engelli Kıza Akülü Sandalye - Son Dakika
Yerel

Kızıltepe Kaymakamı Ermiş'ten Engelli Kıza Akülü Sandalye

Kızıltepe Kaymakamı Ermiş\'ten Engelli Kıza Akülü Sandalye

Mardin'in Kızıltepe İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 12 yaşındaki engelli kıza akülü sandalye hediye etti.

20.05.2014 16:37  Güncelleme: 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Kızıltepe İlçe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, 12 yaşındaki engelli kıza akülü sandalye hediye etti. 12 yaşındaki Kader, yarıda bıraktığı eğitimine devam edebilecek.

Kaymakam Ermiş, Eşme köyünde ikamet eden Hüseyin Yüce'nin 12 yaşındaki engelli kızı Kader Yüce'nin doğum günü olduğunu öğrendi. Kaymakam Ermiş ve beraberindekiler, Kader Yüce'nin doğum gününü kutlamak için köye hareket etti. Kaymakam Ermiş, engelli olduğunu öğrendiği Kader Yüce'ye sürpriz yaparak akülü sandalye hediye etti.

Kaymakam Ermiş, bölgedeki rehber öğretmenin tespitiyle kendilerine bilgi verildiğini söyledi. Kaymakam Ermiş, "Eşme köyümüzde kader isimli bir kızımız 2002 doğumlu okula gidemediğini öğrendik. Belden aşağısı ayaklarının tutmaması kalıcı bir rahatsızlığından dolayı ailesi 2 yıl önce kayıt yaptırmış ama gidip gelemediği için okula gönderememişler. Okula gidemediği için ara sıra anne ve babasına üzüntüsünü dile getiriyormuş. Biz de öğrendikten sonra devletin imkanlarıyla seferber olduk kızımız için öncelikle bir akülü araç aldık. Artık kendisi evden okuluna rahat bir şekilde gidebilecek. Çok akıllı bir çocuğumuz okuma yazmayı evde öğrenmiş okul müdürü ve hocalarıyla görüştük inşallah ekstra destekle birinci sınıfı telafi edecekler seneye ise ikinci sınıftan başlayacak" dedi.

"OKUYUP ÖĞRETMEN OLMAK İSTİYORUM"

Daha sonra konuşan Kader Yüce, "Bugün benim doğum günümdü. Tekerlekli arabama kavuştum. Artık rahat bir şekilde okuluma gideceğim. Okuyup öğretmen olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kader'in babası Hüseyin Yüce ise, "Kızım okula kayıtlıydı ama okula gidemiyordu. Artık kızım rahat bir şekilde okuluna kendi imkanıyla gidebilecek çok mutluyuz. Amacımız bir akülü arabaydı, onu da aldı. Kaymakam beye ve ekibine sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Anne Fatma Yüce de, "Hem kızımın doğum günü hem de akülü arabaya kavuştu. Onun için çok mutluyum sevinçten ne söyleyebileceğimi bilmiyorum. Belki hayatta böyle bir mutluluğu bir daha göremeyeceğim herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - MARDİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kızıltepe Kaymakamı Ermiş'ten Engelli Kıza Akülü Sandalye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement