Kaymakam Güven, Menengiç Ağacına Antepfıstığı Aşısı Yaptı - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Güven, Menengiç Ağacına Antepfıstığı Aşısı Yaptı

Adıyaman’ın Sincik İlçe Kaymakamı Bülent Güven, Fatih mahallesi ve Söğütlübahçe köyünde aşı çalışmalarına katılarak, vatandaşlarla birlikte menengiç ağacına Antepfıstığı aşısı yaptı.

29.06.2014 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Sincik İlçe Kaymakamı Bülent Güven, Fatih mahallesi ve Söğütlübahçe köyünde aşı çalışmalarına katılarak, vatandaşlarla birlikte menengiç ağacına Antepfıstığı aşısı yaptı.

Fatih mahallesi ve Söğütlübahçe köyünde vatandaşların kendi imkanları ile menengiç ağaçlarına Antepfıstığı aşılama çalışmalarına katılan Kaymakam Güven, menengiç ağacına Antepfıstığı aşısı yaptı.

Kaymakam Bülent Güven, ilçede 1999 yılında başlatılan menengiç ağaçlarına Antepfıstığı aşılama çalışmaları kapsamında Çatbahçe, Söğütlübahçe, Dilektepe ve Hasanlı köyleri ile Cumhuriyet ve Fatih mahallelerinde aşılama çalışmalarının yapıldığını söyledi.

Güven, "Yapılan çalışmalar neticesinde ciddi sonuçlar almış, Antep fıstığı bu köylerimizin en önemli gelir kaynağı haline gelmiştir. Orman İşletmeleri Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler neticesinde, ilçe kırsalındaki orman arazilerinde yer alan menengiç ağaçlarının Antepfıstığı'na dönüştürülmesi için çalışmalar başlatıldı. Bu yıl ilçeye bağlı İnlice Beldesi Tuna mahallesinden başlayarak orman arazilerinde yer alan yaban menengiç ağaçlarına Antepfıstığı aşısı yapacaktır. Akabinde ilçe genelinde Antepfıstığı'nın yetiştiği diğer köylerimizde de aşılama çalışmaları devam edecektir" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Güven, Menengiç Ağacına Antepfıstığı Aşısı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement