Kaymakam İnci'nin Projeleri Hizan'a Hayat Verdi - Son Dakika
Yerel

Kaymakam İnci'nin Projeleri Hizan'a Hayat Verdi

Kaymakam İnci\'nin Projeleri Hizan\'a Hayat Verdi

Bitlis’in Hizan Kaymakamı Sedat İnci, göreve atandığı günden bugüne hemen hemen her alanda onlarca projeyi hayata geçirdi.

07.08.2015 13:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Hizan Kaymakamı Sedat İnci, göreve atandığı günden bugüne hemen hemen her alanda onlarca projeyi hayata geçirdi.

En son Mülki İdareler Kararnamesiyle Ağrı vali Yardımcılığı'na atanan İnci, Hizan'da her alanda projelere imza attı. 2 yıl önce kaymakamlık görevini atanan İnci, 2 yılda öncülük ettiği ve hayata geçirdiği projeler, sosyal-kültürel etkinlikler ve insanlarla kurmuş olduğu sıcak ilişkiler sayesinde Hizan halkından da takdir topladı. Özellikle Nurs ve Gayda köylerinin inanç turizmine kazandırılması noktasında birçok çalışma başlatan Kaymakam İnci, Hizan'ın inanç turizmi, arıcılık ve tarımda bölgesel ve ulusal bir marka olabilmesi adına tüm STK, kamu kurum ve kuruluşlarını da harekete geçirterek bu sürece dahil etti. İnci'nin görev süresi içerisinde ayrıca kurumsal kalite ve vatandaş odaklı hizmet anlayışına önem verilerek halk-devlet kaynaşması sağlandı.

Bir yandan ilçenin gelişimi adına çeşitli proje çalışmaları yürütülürken, bir yandan da devletin sıcak eli ve gülen yüzünün halka gösterilmesi vatandaşlar tarafından hep takdir edildi. Her platformda, kurum yöneticileri, STK ve vatandaşlardan kendi sorumluluk alanlarıyla ilgili ilçeye katkıda bulunabilecek projeler üretmelerini isteyen Kaymakam Sedat İnci, iki yıllık görev süresi içerisinde birçok alanda farklı projeleri hayata geçirerek adını "Projeci Kaymakama" çıkardı.

Kurulan Proje Koordinasyon Merkezi'nin (ProHizan'ın ) öncülük ettiği proje çalışmalarıyla ilçenin değerlendirilmeyi bekleyen potansiyelleri ortaya çıkartıldı. Bitlis, bölge ve ulusal çapta ilçeye dair bir farkındalık oluşturan bu çalışmalar, Şehri Bediüzzaman Hizan marka ismini de ortaya çıkartarak ilçenin ulusal düzeyde tanıtımını sağladı. Ağrı Vali Yardımcılığı'na ataması yapılan İnci döneminde hayata geçirilen ve proje süreci tamamlanarak destek için ilgili yerlere sunulan bazı projeler ve proje bedelleri ise şunlardır:

"Tamamlanan projeler; Nurs Köyü Kalkınma ve Planlama Projeleri bütçesi 77 bin 600 TL, Proje Hazırlama (PCM) Eğitimi bütçesi 15 bin TL, Buttum Ağaçlarının Budanması ve Aşılanması ile Fıstık Ağaçlarına Dönüştürülmesi Projesi bütçesi 158 bin TL, Hizan'da Arı Sütü Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi bütçesi 140 bin TL, 1. Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi bütçesi 175 bin TL, Hizan Her Mevsim Güzeldir Fotosafari ve Fotoğraf Yarışması bütçesi 13 bin 500 TL, 1. Bahar ve Çocuk Şenliği ile Sünnet Şöleni bütçesi 42 bin TL, Orköy Kapsamında Arılı Kovan Dağıtımı Projesi bütçesi 240 bin TL, 2014 Yılı 14 Bin Fidan Dikimi Projesi, 1. 2. ve 3. Bitlis Tanıtım Günleri Etkinlikleri, 2. Bahar ve Çocuk Şenliği ile Sünnet Şöleni bütçesi 62 bin TL, Hizan İlçesinin Arı Yetiştiriciliğinde Flora Potansiyelinin Belirlenmesi ve Hizan Karakovan Balının Karakterizasyonu Projesi bütçesi 79 bin 200 TL, Hizan'da Malçlama Tekniğiyle Çilek Yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması Projesi bütçesi 15 bin TL, Hizan'da Sırık Sebze Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi bütçesi 10 bin TL, Hindi Yetiştiriciliği Projesi bütçesi 7 bin 500 TL, Benim Sıcak Evim Bayan Konuk Evi Projesi bütçesi 17 bin 500 TL, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Projesi bütçesi 8 bin 500 TL, 2014 Ramazan İftar Programları Projesi bütçesi 66 bin TL, 2015 Ramazan İftar Programı Projesi bütçesi 20 bin TL, 1000 Aileye 1000 Gıda Paketi Yardımı Projesi bütçesi 138 bin TL, Radyo Hizan Projesi Bütçesi 15 bin TL'dir.

Devam eden projeler; Bitlis Hizan Fıstık Aşılama Projesi bütçesi 118 bin TL, Protokol Kuralları ve Resmi Yazışma Eğitimi bütçesi 15 bin TL'dir. Başvurusu tamamlanmış projeler; Nurs Köyü Koruma, Uygulama İmar Planı Projesi bütçesi 185 bin TL, Nurs Köyünün İnanç Turizmine Kazandırılması Projesi bütçesi 845 bin TL, Hizan İlçesinde Yüksek Rakımda Meyvecilik Projesi bütçesi 675 bin TL, 2. Şehr-i Bediüzzaman Hizan Kültür Etkinlikleri ve Nurs Mevlidi bütçesi 465 bin TL, Tiyatrom ile Ülkeme Açılıyorum Projesi bütçesi 249 bin 900 TL, BediüzzamanSaid-i Nursinin Ayak İzinde Fotosafari Etkinliği Projesi bütçesi 249 bin 636 TL, Hizan Kadın Toplum Destek Merkezi Projesi bütçesi 200 bin TL, Hizan Panor Kayak Tesisi Projesi bütçesi 450 bin TL, Hizan İlçesinde Organik Arıcılık Projesi bütçesi, 134 bin TL, Hizan'ın Arıcıları Eğitimle Bilinçleniyor ve Tüketiciye Sağlıklı Bal Üretiyor Projesi bütçesi 66 bin 500 TL, Hizan Apiterapi ve Demonstrasyon Merkezi Projesi bütçesi 99 bin 500 TL, Hizan'da Şehit Yakınları Tarihini Öğreniyor Projesi bütçesi 20 bin TL, Arım Balım Peteğimle Engelleri Aşıyorum Projesi bütçesi 36 bin TL, KHGB Grup Köy Yollarının Yapılması Projesi bütçesi 600 bin TL, Hizan İlahiyat Meslek Yüksek Okulu Projesi, 16 Derslikli Yatılı Kız Meslek Lisesi ve 200 kişilik pansiyon bütçesi 8 milyon TL, 16 Derslikli Kız İHL Okulu ve 200 Kişilik Pansiyonu bütçesi 8 milyon TL, SYDV 300 Kişilik Yurt Projesi bütçesi 4 milyon 672 bin TL'dir." - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam İnci'nin Projeleri Hizan'a Hayat Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement