Kaymakam İnci, Öğrencileri Ödüllendirdi - Son Dakika
Yerel

Kaymakam İnci, Öğrencileri Ödüllendirdi

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçis (TEOG) Sınavında ilçe genelinde ilk üçe giren öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye etti.

09.08.2014 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçis (TEOG) Sınavında ilçe genelinde ilk üçe giren öğrencilere dizüstü bilgisayar hediye etti.

Kaymakam İnci, TEOG sınavında ilk üçe giren öğrenci ve velileri makamında kabul ederek bir süre sohbet etti. İnci, yaptığı konuşmada, eğitimin uzun soluklu bir çalışma olduğunu ve eğitime yapılacak katkıların hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini söyledi.

İlçenin kaderinin ancak eğitimli çocuklar sayesinde değişeceğini ifade eden İnci, şöyle konuştu:

"TEOG sınavında ilk üçe giren öğrencilerimizin kız olması bizleri ayrıca gururlandırdı. Bu çocuklarımız başarısı aslında bize bir mesaj verdi. Kız çocuklarının eğitimine daha fazla önem vermemiz gerektiğini gösteriyor. Geçen yıl kaymakamlığımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yürütülen kız çocuklarının okula kazandırılması çalışmaları olumlu sonuç verdi. Temennimiz, eğitim çağına gelmiş kız olsun erkek olsun hiçbir öğrencimizin eğitim sistemi dışında kalmaması. Bunu için de elimizden gelen çalışmaları yapacağız.

Kız çocuklarını okula göndermeme geleneklerinden kaynaklanan ön yargılar var. Bu nedenden dolayı çocuklarını okula göndermiyorlar. Bunların hiçbirisi eğitime engel değildir. Dinimiz öğrenmeyi, araştırmayı emrediyor. İlçemizin geçmişine baktığımızda Hizan ilim kültür merkezi olmuştur. Hizan gibi bir yerde tek çıkış noktamız eğitimdir. Eğitime olabildiğince yatırım yapıyoruz."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necdet İnan ve Gayda Kız Yatılı Bölge Okulu Muhtullah Bingöl de İnci'ye eğitime verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaymakam İnci, Öğrencileri Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement