Kaymakam Mehmet Okur'un 19 Mayıs Mesajı - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Mehmet Okur'un 19 Mayıs Mesajı

Kaymakam Mehmet Okur\'un 19 Mayıs Mesajı

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile kutlama mesajı yayınladı.

19.05.2016 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesi ile kutlama mesajı yayınladı.

Kaymakam Okur mesajında şu ifadelere yer verdi: "Türk Milletinin bağımsızlık ve özgürlük umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı kaderini değiştirdiği ve Cumhuriyet tarihimizin miladı olan günün doksan yedinci yıldönümü olan bu günde, Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten duygularımla kutluyor, kaderde, kıvançta ve tasada bir ve beraber olan milletimize, birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar diliyorum. 19 Mayıs 1919 Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Samsun'a çıkarak bağımsızlık ve özgürlük meşalesini yaktığı, tarihin akışına yön veren bir sürecin başlangıç tarihi ve Türk Milletini aydınlık yarınlara kavuşturan, Cumhuriyete ulaştıran bir dönüm noktasıdır.

19 Mayıs 1919 binlerce şehit verilerek Türk ulusunun kutsal saydığı topraklarda hür ve bağımsız olarak yaşamasının yolunu açan milli mücadele destanının, ulusal bağımsızlık hareketinin başlangıcıdır. Yüce Atatürk'ün 'Ben, Samsun'a çıktığım gün elimde maddi hiçbir kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk Milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım' sözleri O'nun kurtuluş yolunda ulusal birliği gerçekleştirmek düşüncesiyle çıktığı bu zorlu yolculukta Türk milletine duyduğu güveni anlatmaktadır. Atatürk'ün Samsun'a çıkışıyla başlayan bağımsızlık savaşı, O'nun önderliğinde büyük bir inanç, azim ve kararlılıkla sürdürülmüş ve tüm imkansızlıklara rağmen bu milli ruh, Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasını ve millet egemenliğine dayanan, muasır medeniyet seviyesinin üstüne ulaşmayı kendisine temel hedef olarak benimseyen modern ve bağımsız bir devletin kurulmasını mümkün kılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti, milletimizin birlik ve beraberliğinin, tüm unsurlarıyla bir arada yaşama ve ortak değerlerde kenetlenme iradesinin ortaya çıkardığı eşsiz bir eserdir. Şüphesiz vatanın kurtarılması ve bağımsızlık yolunda büyük bedeller ödenmiş, güçlü bir geleceğin inşası için emsalsiz fedakarlıklar gösterilmiştir. Türkiye, Cumhuriyet'in ilanının ardından geçen süre zarfında önemli kazanımlar elde etmiştir. Bugün Türkiye, demokratik rejimiyle, ekonomik, siyasi ve askeri gücüyle, insan kaynaklarıyla, köklü devlet geleneğiyle, küresel topluma katkılarıyla dikkat çeken, ilgiyle takip edilen bir ülke konumundadır" - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Mehmet Okur'un 19 Mayıs Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement