Kaymakam Okur, Büşra'yı Ödüllendirdi - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Okur, Büşra'yı Ödüllendirdi

Kaymakam Okur, Büşra\'yı Ödüllendirdi

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, 2014 YGS ve LYS puan türünde Türkiye 9'uncusu ve Türkiye 10’uncusu olan Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Büşra Karabacak ve ailesini makamında ağırladı.

08.07.2014 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, 2014 YGS ve LYS puan türünde Türkiye 9'uncusu ve Türkiye 10'uncusu olan Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi Büşra Karabacak ve ailesini makamında ağırladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, Okul Müdürü Ali Çomruk, İngilizce Öğretmeni İlhami Atak ve annesi Sacide Karabacak ile Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur'u ziyaret eden Karabacak, çalışma sistemini ve başarıya nasıl ulaştığını anlattı. Nazilli'nin 2014 YGS ve LYS sınavında büyük bir başarıya imza attığını belirten Kaymakam Mehmet Okur, "2014 yılı Nazilli'nin eğitim başarı sıralamasında üst noktalara geldiği bir yıl olması bizi mutlu ediyor. Öğrencilerimiz hem bireysel olarak hem de genele baktığımızda Aydın'ın başarı sırasını yukarılara çıkması için büyük rol oynadı. Kendilerini öncelikle tebrik ediyorum. Tabi sıralamaya girmeleri bizi fazlasıyla memnun ediyor. Sadece akademik başarının yanında sosyal etkinlikte de başarı önemli. Hayata hazırlanmak önemli. Yani öğrencilerin hayata hazırlanması önemli dolayısıyla okullarımızın bu fonksiyonu yerine getirdiğine inanıyorum. Bütün okullarımızla ve bütün öğrencilerimizle her zaman iftihar ediyorum. Bunun gururunu yaşıyoruz. Başta Büşra kızımız olmak üzere kendisine emeği geçen ailesi, öğretmenleri ve okul yöneticilerine teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum" şeklinde konuştu.

'İYİ LİSE İYİ ÜNİVERSİTE'

LYS sınavında ilk 20 bin'de 20 öğrencisinin büyük bir başarı göstererek sıralamalara girdiğini ifade eden Okul Müdürü Ali Çomruk; "kulumuz Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi 2013-2014 Eğitim öğretim yılı sonunda 78 öğrenci mezun etmiştir. YGS sınavlarında çok güzel dereceler elde eden öğrencilerimizin yerleştirmeye esas sınavları olan LYS sınavları da başarılı bir şekilde sonra ermiştir. Okul 1.'si öğrencimiz Büşra Karabacak aldığı yerleştirme puanıyla, Türkiye 10.'su olmuştur. Öğrencimizi, öğretmenlerimizi ve ailemizi kutluyoruz. LYS sınav sonuçlarında ilk 1000'de 1, ilk 2000'de 5, ilk 5000'de 8, ilk 10000'de 13'li, 20000'de de 20 öğrencimiz yer almıştır. Diğer öğrencilerimizde 30-40-50 bin gibi sıralamalarla yerleştirilmeye hak kazanmışlardır. Gerek sosyal, kültürel ve sportif başarılarla gerekse bu sınavlarda olduğu gibi akademik başarılarla Nazilli Anadolu Öğretmen Lisesi ve dönüştürülen ismiyle Nazilli Sosyal Bilimler Lisesi, Nazilli'nin ve Aydın'ın gururu ve birincisi olmak için öğrencileri, eğitim kadrosu ve velileriyle elinden geleni yapacak ve çok çalışacaktır. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi bu başarılardan ve özverili çalışmalarından dolayı kutluyor. 'İyi lise iyi Üniversite' sloganımızla öğrencilerimizi ülkemizin en güzel üniversitelerinin en güzel bölümlerinde görmek istiyor, tüm mezunlarımıza 'yolunuz açık olsun' diyoruz" şeklinde konuştu.

GENETİK MÜHENDİSİ OLMAK İSTİYOR

Annesi emekli Hemşire ve babası da emekli Astsubay olan Büşra Karabacak, başarısının düzenli ve sistemli çalışmaya bağlı olduğunu dile getirerek; "3 yıldır dersleri derste dinleyen bir öğrenciydim. Sınavlarıma çalışan birisiyim. Bu sene hiç bir ekstra bir çalışma yapmadım. Televizyon da izledim, dışarı da çıktım, arkadaşlarımla da sinemaya gittim. Sadece çalıştığım zaman verimli çalıştım ve bu beni başarıya götürdü. Çalıştığın süreyi boşa geçirmeyip, molalar vererek belli bir saat aralıkları ile çalıştığın zaman yeterli oluyor. Bence çokta aşırı çalışmaya gerek yok olduğunu düşünüyorum. Önemli olan verimli çalışmak" dedi.

Konuşmaların ardından Türkiye 9. ve 10.'su olan Büşra Karabacak'ı tebrik eden Kaymakam Okur, başarısından dolayı kendisine çeyrek altın hediye ederek ödüllendirdi. Kaymakam Okur'un hangi bölümü okumak istiyorsun sorusuna ise Büşra Karabacak, genetik mühendisliğini okumak istediğini söyledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Okur, Büşra'yı Ödüllendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement