Yenişehir Kaymakamı Özarslan: Dilencilere Para Vermeyin - Son Dakika
Yerel

Yenişehir Kaymakamı Özarslan: Dilencilere Para Vermeyin

Yenişehir Kaymakamı Özarslan: Dilencilere Para Vermeyin

Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, dilenciliği meslek edinenlere izin vermeyeceklerini belirterek, vatandaşlara dilencilere para vermemeleri çağrısında bulundu.

15.08.2015 10:55  Güncelleme: 10:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in merkez Yenişehir Kaymakamı Mustafa Özarslan, dilenciliği meslek edinenlere izin vermeyeceklerini belirterek, vatandaşlara dilencilere para vermemeleri çağrısında bulundu.

Yenişehir Kaymakamlığı'nda dilenciliğin önlenmesine yönelik değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Kaymakam Özarslan, ilçede çok sayıda dilenci olduğuna dikkat çekerek, "Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak yoksul ve muhtaçlara yardım ediyoruz. Buna rağmen vatandaşlarımızın merhamet duygularını istismar ederek, gerek vatandaşlarımızdan bazıları gerekse Suriyeli misafirlerden bazıları dilencilik yapıyor. Vatandaşlarımız dilencilere para verdiği sürece, onlar dilenmeye devam edecektir" dedi.

Dilenmek istemediği halde yoksul ve çaresiz olduğu için dilenmek zorunda kalanların, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na başvurması gerektiğini dile getiren Özarslan, "Zor durumda olan kişilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfımız zaten yardım yapmaktadır ve yapmaya da devam edilecektir. Dilenciliği meslek edinenlere izin verilmeyecek. Dilencilere verilen her para onların bu işi yapmalarına neden olmaktadır. Bunun için dilencilere para vermeyerek dilenciliğin azalmasına katkıda bulunalım. Dilenmeye zorlanan çocukların da istismarını engellemek amaçlı özel gayret göstereceğiz. Bunun için vakıf görevlilerinden, emniyet görevlilerinden ve belediye zabıtalarından oluşan bir ekip oluşturduk. Ekibimiz çalışmalarına titizlikle devam ediyor" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yenişehir Kaymakamı Özarslan: Dilencilere Para Vermeyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement