50. Kütüphaneler Haftası - Son Dakika
Yerel

50. Kütüphaneler Haftası

HATAY (AA) Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, okumanın insanoğlunun var olduğu günden beri insanın varlığını anlamlandıran en temel faaliyetlerden biri olduğunu kaydetti.

31.03.2014 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HATAY (AA)- Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, okumanın  insanoğlunun var olduğu günden beri insanın varlığını anlamlandıran en temel faaliyetlerden biri olduğunu kaydetti.

Kaymakam Soytürk,  31 Mart-06 Nisan tarihleri arasında bu yıl 50'ncisi kutlanan Kütüphaneler Haftası nedeniyle mesaj yayımladı.

Dünyadaki değişimlerin gerisinde kalmamak için her şeyden önce, okuyan, araştıran ve bilimin aydınlığından ışık alan insanlar olmak zorunda olduğumuzu ifade eden Soytürk, mesajında şunlara yer verdi:

"Ülkemiz kalkınmasının sağlanmasında ve Atatürk'ün gösterdiği hedeflere taşınmasında da en çok ihtiyacımız olan şey, hiç şüphe yok ki, eğitilmiş insan gücüdür. Eğitilmiş insan gücünün yetiştirilmesinde, eğitim ve öğretimin en vazgeçilmez aracı da kitaplardır. Unutulmamalıdır ki, bilimi yaymanın yolu kitapsa, kitaba ulaşmanın yolu kütüphanelerden geçer. Kütüphaneler, her türlü bilgiyi toplumun ihtiyaç duyan her kesimine iletme hizmetini üstlenmiş kurumlardır. Kütüphanelerin etkin şekilde kullanılmasında öğretmenlerimize ve ailelere de önemli bir rol düşmektedir." - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 50. Kütüphaneler Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement