Kaymakam Tekbıyıkoğlu'na Teşekkür Plaketi - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Tekbıyıkoğlu'na Teşekkür Plaketi

Kaymakam Tekbıyıkoğlu\'na Teşekkür Plaketi

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Ergezen Ortaokulu Okul Aile Birliği, eğitime verdiği destekten dolayı Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu’na teşekkür ederek plaket takdim etti.

23.11.2015 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis'in Ahlat ilçesindeki Ergezen Ortaokulu Okul Aile Birliği, eğitime verdiği destekten dolayı Kaymakam Bülent Tekbıyıkoğlu'na teşekkür ederek plaket takdim etti.

Ergezen Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Zübeyr Ergezen ve yönetim kurulu üyeleri, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Zübeyr Ergezen, eğitime verdiği destek ve önemden dolayı Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'na veliler adına teşekkür etti. Kaymakam Tekbıyıkoğlu'nun eğitim konusunda yaptığı girişim ve çalışmaların meyvesini kısa sürede gördüklerini belirten Ergezen; "Sayın kaymakamımızın özverili çalışması, eğitimi önemsemesi ve büyük oranda desteklemesi tüm eğitimciler, öğrenciler ve veliler üzerinde etkili olmuştur. Kaymakamımızın uygulamaya geçirdiği eylem planı ve ilçe milli eğitim camiamızın gayretli çalışmaları neticesinde çok kısa sürede büyük bir sıçrama elde ettik. Eğitime verilen önem ve destekler neticesinde ilçemiz geçen yıl TEOG'da il 2'incisi, LYS'de ise il genelinde birinci olmuştur. Ergezen Ortaokulu olarak geçen yıl 11 öğrencimiz fen liselerine, 5 öğrencimiz sosyal bilimler liselerine, 4 öğrencimiz sağlık lisesine ve 26 öğrencimiz ise Anadolu liselerine yerleşmiştir. Bu başarıların elde edilmesinde büyük emeği olan başta İlçemiz Kaymakamı Sayın Bülent Tekbıyıkoğlu'na, ilçe milli eğitim müdürümüze, milli eğitim teşkilatımıza, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyoruz" dedi.

Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ise, yapılan ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getirerek, eğitim konusunun önem verdiği konuların başında geldiğini belirtti. Tekbıyıkoğlu; "Eğitim bir takım işidir. Bende bu takımın başında yer alıyorum. Güzel bir milli eğitim teşkilatımız var. Başta bu milli eğitim teşkilatının çok değerli bir müdürü var. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz de bu işlerde çok gayretli, çok iyi anlaşabiliyoruz. Okul aile birlikleri ve öğrenci velileri de bu takımın diğer bir parçasıdır. Bir yerde bir başarı varsa bu başarının ardından milli eğitim teşkilatı var, okul aile birlikleri ve velilerimiz var, öğrencilerimiz var, öğretmenlerimiz var ve birde fiziki ortam var. Biz bunların önemli bir kısmına etki edebiliyoruz. Arkadaşlarımızla beraber benim şu ana kadarki meslek tecrübelerimi biriktirdiğim bir eylem planı yaptık. Bunu bir önceki görev yaptığım yerde bu fikri olgunlaştırdık ve sonra her senede bir şeyler üzerine koymaya çalışıyoruz. Nerelerde eksiklerimiz var? Bu planı nasıl daha mütekabil bir hale getirebiliriz diye. İlk başta bu planla uyguladığımız Hassa ilçesinde de bir sıçrama elde etmiştik. Sonra bu planı Ahlat'ta da uygulamaya koyduk. Aslında çok mantıklı işler. İşin en önemli mantığı kendi eksiğimizi görüp, bu eksiği tamamlama üzerine kurulu bir sistem. O yüzden sık sık kendimizi test ediyoruz, eksikliklerimizi görüyoruz, sonra bu eksikliklerimizin tadili yönüne gidiyoruz. Bu çalışmayı sürdürürken sizin gibi çocuklarına duyarlı, öğrencilere duyarlı ailelerin desteğine de son derece muhtacız. Bizim küçük hedeflerimizin arasında il birincisi olmak var. Ama büyük hedeflerimizin arasında bölgede en iyi ilçe olmak var. Bununla ilgili maddi imkanımızı da sayın valimizle görüştüğümüz zaman sağ olsun bize destek sağladı. Devamlı kendimizi sınayacağız, hastalıklarımızı tespit edeceğiz, sonra bunları tedavi yoluna gideceğiz. Biraz önce belirttiğim takımın hiçbir oyuncusunu kaybetmek istemiyorum. İlçe merkezimiz ve köylerimizde dahil olmak üzere umut vadeden ama yeterli ekonomik yeterliliği olmayan, fiziki imkanı olmayan öğrencilerimize de yakın zamanda birer çalışma masası hediye edeceğim. Öğrencilerimizin fiziki imkanlarını da geliştirmeye çalışacağız. Devamlı konuşulan bir hedef varsa, öğretmende o hedefe yaklaşır, öğrencide yaklaşır, velide yaklaşır, idarecide yaklaşır. Bizde bu TEOG ve LYS hedeflerimizi yıl boyunca sürekli konuşacağız" dedi.

Yapılan ziyaretin sonunda Ergezen Ortaokulu Okul Aile Birliği üyeleri Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu'na plaket takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kaymakam Tekbıyıkoğlu'na Teşekkür Plaketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement