Kaymakam Uysal'ın Köy Ziyaretleri - Son Dakika
Yerel

Kaymakam Uysal'ın Köy Ziyaretleri

Kaymakam Uysal\'ın Köy Ziyaretleri

Taşova Kaymakamı Engin Uysal, Çakırsu köyünü ziyaret edip köy halkı ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

14.08.2014 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşova Kaymakamı Engin Uysal, Çakırsu köyünü ziyaret edip köy halkı ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Köy muhtarı ve köy halkı tarafından karşılanan Kaymakam Uysal, içme suyu ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

"Hayatımızda suyun önemi büyük. Günümüzde ise yağmurların azalması ve kuraklıktan dolayı suyun önemi çok daha artmıştır" diyen Uysal, şunları kaydetti:

"Sularımızı daha bilinçli bir şekilde kullanmalıyız. Diğer yandan adaletli ve etkin şekilde içme suyu tesislerimizi kullanmak istiyorsak muhakkak bunun bir ölçüsü olmalıdır. Yoksa bir kısım insanımız yüzlerini yıkamaya su bulamazken bir kısmı ise sürekli bahçe sulamakta, suyu komşularının hakkını düşünmeden israf edebilmektedir. Bunun için içme sularıyla ilgili yönetmeliğin 6. maddesi, Valiliğimiz ve yaklaşık iki buçuk ay önce Kaymakamlığımızın köy muhtarlıklarımıza resmi yazıyla bildirildiği gibi yaklaşık 16 ton (15,8) köydeki ortalama bir ailemiz için ücretsiz olmakla birlikte bu ölçünün üzerindeki kullanımların belli bir düzene girmesi için 16 tondan sonrası su saatlerine göre ücretlendirilecek ve eğer bedava olan bu miktar aşılmış ise toplanan paralar da yine köy tüzel kişiliğine ait hesapta toplanarak yine köyün su işlerinde kullanacaktır. Her haneye su sayacı takılması gerekmektedir. Burada en büyük görev muhtarlarımıza düşmektedir. Muhtarlar su sayaçlarının mutlaka hanelere takılmasını sağlamak ve kendilerine dağıtılmış olan Su Abone Defteri ile bu uygulamanın takibini yapmak zorundadır."

Kaymakam Uysal, söz konusu uygulamanın öncelikle adaleti, düzeni sağlayacağını ve köydeki vatandaşların faydasına olacağını söyledi. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kaymakam Uysal'ın Köy Ziyaretleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement